CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ať jsou identické nebo ne, záleží co každý z nich vydrží? Osobně si myslím, že jsou stejné. Jenom by mě zajímalo, jak už jsem psal, proč starší se vkládá do zbraně proti drážce a nový mimo drážku o proti červené značce? Museli něco zmršit a pro Čechy dobrý...
Ale je to jenom můj názor. Takle proti drážce jsem měl přehled, kolik diabol mám ještě v zásobníku, proti značce vím prd.
Ale je to jenom můj názor. Takle proti drážce jsem měl přehled, kolik diabol mám ještě v zásobníku, proti značce vím prd.
Re: CZ200S
Třeba holt někdo blbě zvoral program do obráběcího centra. Tu vodící drážku to pak vyřízlo jinde než naproti drážce indikační, jim se nechtělo zásobníky vyhodit...
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
vaclaff: Tady je tolik šikovnejch lidí, kdyby to chtěl někdo udělat bytelný, myslím, že by měl o odbyt postaráno.[/quote]
Přátelé, v lisotpadu léta páně 2006 tohoto vlákna ¨http://forum.gunshop.cz/cz200s-t830-195.html¨ nabízel "troj" pevné nabíjecí zařízení.
Další šikula, který vám tuto kvalitu zajistí je Josef1000 "http://josef1000.rajce.idnes.cz/CZ_200/". Nabízí náhradní zásobníky pro AA nabíječ a mnoho dalšího, ale pro vás by asi spíš bylo toto "http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/1/1771 ... ux_030.jpg"
. Otáčení je ruční a zásobník není vyndávací, ale pokud máte zkušenosti o kterých píšete tak bych neváhal.
Já zatím doufám, že můj AA nabíječ je co nejvzdálenější příbuzný těch vašich
.
pilutek
Přátelé, v lisotpadu léta páně 2006 tohoto vlákna ¨http://forum.gunshop.cz/cz200s-t830-195.html¨ nabízel "troj" pevné nabíjecí zařízení.
Další šikula, který vám tuto kvalitu zajistí je Josef1000 "http://josef1000.rajce.idnes.cz/CZ_200/". Nabízí náhradní zásobníky pro AA nabíječ a mnoho dalšího, ale pro vás by asi spíš bylo toto "http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/1/1771 ... ux_030.jpg"

Já zatím doufám, že můj AA nabíječ je co nejvzdálenější příbuzný těch vašich

pilutek
-
No musím říct, že já s tím nabíječem mívám problém jen tehdy, když dělám rozborku, nebo když je málo namazaný O-kroužek.
Prakticky vždy, když nabíječ sundám ze zbraně a opět ho namontuju začne buď drhnout nabíjecí páka nebo se zasekává zásobník. Osvědčilo se mě tedy celý nabíječ zamáčknout co to jde a potom s ním lehce "zakvedlat" dopředu a dozadu, opět lehce zamáčknout a teprve potom dotáhnout tu upínací "kostku" - zkrátka aby si vše co nejlíp sedlo. S tím červíkem jsem lehce otočil jen při prvotní montáži - nikdy víc toho nebylo třeba.
No a jinak se mě osvědčilo pravidlo Kdo maže, ten střílí, tzn. při každé rozborce rozebrat kompletně celý nabíječ, vyčistit technickým lihem od prachu a starých maziv a následně namazat:
plíšek, páčku která pohybuje zásobníky (oba konce), výstupek který drží zásobníky (+nabíjecí páku) - vazelínou
čep páčky nabíječe, O-kroužky - olejem (O-kroužky mažu cca každých 500 ran)
Vazelína líp maže, resp. dýl vydrží na těch částech, které se vzájemě třou - olej je na těchto místech na prd - hodí se spíš na různé čepy. Musím zaklepat - zatím nebyly problémy...
Prakticky vždy, když nabíječ sundám ze zbraně a opět ho namontuju začne buď drhnout nabíjecí páka nebo se zasekává zásobník. Osvědčilo se mě tedy celý nabíječ zamáčknout co to jde a potom s ním lehce "zakvedlat" dopředu a dozadu, opět lehce zamáčknout a teprve potom dotáhnout tu upínací "kostku" - zkrátka aby si vše co nejlíp sedlo. S tím červíkem jsem lehce otočil jen při prvotní montáži - nikdy víc toho nebylo třeba.
No a jinak se mě osvědčilo pravidlo Kdo maže, ten střílí, tzn. při každé rozborce rozebrat kompletně celý nabíječ, vyčistit technickým lihem od prachu a starých maziv a následně namazat:
plíšek, páčku která pohybuje zásobníky (oba konce), výstupek který drží zásobníky (+nabíjecí páku) - vazelínou
čep páčky nabíječe, O-kroužky - olejem (O-kroužky mažu cca každých 500 ran)
Vazelína líp maže, resp. dýl vydrží na těch částech, které se vzájemě třou - olej je na těchto místech na prd - hodí se spíš na různé čepy. Musím zaklepat - zatím nebyly problémy...
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
Je pravda, že mazání o-kroužku dost pomohlo. Josefův nabíječ považuju za nouzovku - hlavně kvůli nemožnosti vyjmout bubínek a horšímu nabíjení.
Koukal jsem na možnost vyrobit tělo AA nabíječe z kovu a to by bylo moc složité. Ale zkusím udělat kovovou takovou tu kostičku, co to přidržuje nahoře za tělem nabíječe - mně se dost ohýbá a myslím, že má nemalý podíl na tom, že se tělo nabíječe občas mírně posune atd.
A jedna poznámka: vazelina je pro 4% menšinu. My technici máme mazací tuk.
Koukal jsem na možnost vyrobit tělo AA nabíječe z kovu a to by bylo moc složité. Ale zkusím udělat kovovou takovou tu kostičku, co to přidržuje nahoře za tělem nabíječe - mně se dost ohýbá a myslím, že má nemalý podíl na tom, že se tělo nabíječe občas mírně posune atd.
A jedna poznámka: vazelina je pro 4% menšinu. My technici máme mazací tuk.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Tak se musím taky "pochlubit" svým špatně fungujícím AA nabíječem.Taktéž mi drhne při nabíjení a z celýho zásobníku mi jdou hladce nabít vždy tak zhruba 3-4rány,zbytek ran jde mimo osu hlavně,takže ručně vždy dootáčím,což mě trochu sere,ale není to zas taková katastrofa,páč střílím vesele dál a jelikož nejsem moc kutil a jsem navíc línej,tak jsem se v tom zatím neštoural,ale hodlám se do toho pustit,po tom,co jsem se zde dočetl v čem bude nejspíš chyba,tak by to neměl snad být problém-namazat o kroužek a vůbec celý mechanismus a vyladit červíkem,tak snad to zvládnu
Jinak abych pravdu řekl,tak za dobu,co mam Huntera(cca 7měsíců),tak ještě nebyl rozebrán a ani jsem ho tím pádem nepromazával
Co myslíte,asi je načase to udělat,co?

Já vím, že těch alternativ nabíječe/zásobníku je víc. Ale pokud se nepletu, jen od AA se otáčí sám. Ty ostatní jsou daleko líp zpracovaný, ale musí se otáčet ručně. 

CZ858, Glock 19, CZ 75 SP-01 Shadow, EVO 3, atd.
-
Detailisto. Když budeme tímhle způsobem každej každýho chytat za slovíčka, tak to dopracujem doWarthog píše:A jedna poznámka: vazelina je pro 4% menšinu. My technici máme mazací tuk.

Já jsem po instalaci nabíječe neměl problém, až potom najednou...cernunos píše:Tak se musím taky "pochlubit" svým špatně fungujícím AA nabíječem.Taktéž mi drhne při nabíjení a z celýho zásobníku mi jdou hladce nabít vždy tak zhruba 3-4rány,zbytek ran jde mimo osu hlavně,takže ručně vždy dootáčím,což mě trochu sere,ale není to zas taková katastrofa,páč střílím vesele dál a jelikož nejsem moc kutil a jsem navíc línej,tak jsem se v tom zatím neštoural,ale hodlám se do toho pustit,po tom,co jsem se zde dočetl v čem bude nejspíš chyba,tak by to neměl snad být problém-namazat o kroužek a vůbec celý mechanismus a vyladit červíkem,tak snad to zvládnuJinak abych pravdu řekl,tak za dobu,co mam Huntera(cca 7měsíců),tak ještě nebyl rozebrán a ani jsem ho tím pádem nepromazával
Co myslíte,asi je načase to udělat,co?
...po cca 2000 ranách se nabíječ, resp. nabíjecí páka neočekávaně zasekly v jakési mezipoloze nabíjecí páky tak dokonale, že s ní nešlo pohnout ani vpřed ani vzad. Nakonec jsem musel sundat optiku, sejmout kryt z nabíječe (aby se uvolnila páčka která hýbe zásobníkem), celý nabíječ povolit a uvolnit a teprve potom šlo nabíjecí páku stáhnout dozadu. Od té doby tedy raději po cca 500 ranách promažu O-kroužky, které jsou dle mě polovinou problémů s nabíjecím mechanismem.
Jinak co se mazání týče bych se zhruba držel toho co je napsáno v návodu. Já osobně provádím kompletní rozborku, vyčištění a promazání vždy po sezóně koncem roku, ale je pravda že jsem spíš sváteční střelec. Pokud střílíš často nebude od věci čistit a mazat častěji - klidně i 4x za rok.
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
Ahoj,
Ja mam zasobnik koupeny v podnikové prodejne UB. Je na něm AIR ARMS. Montáž jsem svěřil Josef1000 když jsem u nej tunil a upgradoval (Je velice šikovný). Original mi funguje nejlépe, ale od Josef1000 jsou kroužky identické i hezky barevné. Rozdíl je jen v O-krouzku. Jeden O-kroužek byl tvrdý a vetší než ostatní. Tím se diabolka nechutně zdeformovala. RSky s tenkým okrajem jsem vůbec nenabil. Po výmeně O-krouzku a trochu WDčka jen tak stříknutého je vše OK.
Kroužky poznám i na rychlostech CHRONO. Z originálu mam o desetinky m/s lepší konzistenci.
Vždy neuvěřitelných 10 ran +/- 0,4 a pak najednou další jsou +/- 1 metr. Ze záznamu mam jediné vysvětlení různé zásobníky.
Ja mam zasobnik koupeny v podnikové prodejne UB. Je na něm AIR ARMS. Montáž jsem svěřil Josef1000 když jsem u nej tunil a upgradoval (Je velice šikovný). Original mi funguje nejlépe, ale od Josef1000 jsou kroužky identické i hezky barevné. Rozdíl je jen v O-krouzku. Jeden O-kroužek byl tvrdý a vetší než ostatní. Tím se diabolka nechutně zdeformovala. RSky s tenkým okrajem jsem vůbec nenabil. Po výmeně O-krouzku a trochu WDčka jen tak stříknutého je vše OK.
Kroužky poznám i na rychlostech CHRONO. Z originálu mam o desetinky m/s lepší konzistenci.
Vždy neuvěřitelných 10 ran +/- 0,4 a pak najednou další jsou +/- 1 metr. Ze záznamu mam jediné vysvětlení různé zásobníky.
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
Jen pro upřesnění: bavíte se o namazání o-kroužku nabíječe, nebo zásobníku?
CZ858, Glock 19, CZ 75 SP-01 Shadow, EVO 3, atd.
Já mažu oba. Navíc jsem u zásobníku ještě víc srazil a vyleštil hrany na předním okraji otvorů pro diaboly, protože bez této úpravy se o ně někdy částečně svlékal kroužek na podavači při pohybu podavače vzad.
Mimochodem, koupil jsem si jeden bubínek od AA navíc a nejde použít ačkoli originál co přišel s nabíječem či aftermarket od Josefa fungují skvěle. Asi se s výrobními tolerancemi fakt moc nemažou.
Mimochodem, koupil jsem si jeden bubínek od AA navíc a nejde použít ačkoli originál co přišel s nabíječem či aftermarket od Josefa fungují skvěle. Asi se s výrobními tolerancemi fakt moc nemažou.
-
Jak píše Warthog je lepší mazat oba O-kroužky, aby všechno pěkně klouzalo. Já mažu i celý trn (nebo jak to nazvat) nabíjecí páky - zkrátka tu část, která zasunuje diabolky do hlavně, protože tato část se při nabíjení tře o O-kroužek v zásobníku. Používám MAZACÍ TUK, protože jak už jsem psal olej je zde na níc - za chvíli se setře a vyschne a vše jde na sucho. Každopádně O-kroužky v zásobnících mažu olejem (vata namotaná na špejli namočená v oleji, kterou protáhnu jednotlivé pozice v zásobníku).
Zásobníky mám 4, tzn. jeden dodaný s nabíječem a tři přikoupené navíc. Vše jsem koupil v podnikové prodejně v Uherském Brodu zároveň s větrovkou a dalším příslušenstvím a dnes bych si netroufnul ani tipnout, který ze zásobníků je dodaný s nabíječem a které jsou dokupované - zkrátka vše chodí bez problémů.
edit: Asi nějak takhle: http://www.youtube.com/watch?v=YAtQYNcsUsc
(Pochopitelně - když jsou v zásobnících diabolky, jde vše trošku víc ztuha, ale nic se nezasekává).
Zásobníky mám 4, tzn. jeden dodaný s nabíječem a tři přikoupené navíc. Vše jsem koupil v podnikové prodejně v Uherském Brodu zároveň s větrovkou a dalším příslušenstvím a dnes bych si netroufnul ani tipnout, který ze zásobníků je dodaný s nabíječem a které jsou dokupované - zkrátka vše chodí bez problémů.
edit: Asi nějak takhle: http://www.youtube.com/watch?v=YAtQYNcsUsc
(Pochopitelně - když jsou v zásobnících diabolky, jde vše trošku víc ztuha, ale nic se nezasekává).
Začátečnický dotaz - uchází vzduch z natlakované CZ200, případně jak intenzivně? Jde mít zbraň natlakovanou např 14 dnů aniž se něco nadměrně opotřebí? Díky za odpovědi.
Ted taková možná hloupá otázka(to proto,že vím opravdu málo o vnitřním mechanizmu této větrovky):při promazávání a zkoušení rotace zásobníčku mám radši vyndat kartuši a nebo ji můžu nechat a přitom nasucho přebíjet,bez toho abych mačkal spoušt?Nevadí to něčemu?
Klidně tam tu kartuši nech, ničemu to nevadí.