Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Omlouvám se, ale trochu nepobírám. Pokud budu mít náklopnou montáž potřebuji jen středový kříž na varizone, ale pokud budu se pokoušet o delší střelu cca 80 - 90 metrů tak v optice to stejně bude náhodná střela páč tam neuvidím / malé přiblížení /.
Re: Je to dobrá kuše?
to ne,varizone samozřejmě použít můžeš,ale nejsem si jistý,jestli pak šíp bude kopírovat tu stupnici po 10ti yardech,třeba na těch 80m.
Okí,...
jak je to s teplotama na ramena? Zima horko ? Kdy se může střílet a kdy je to nevhodné? Mráz jestli vadí či ne.,..
jak je to s teplotama na ramena? Zima horko ? Kdy se může střílet a kdy je to nevhodné? Mráz jestli vadí či ne.,..
tak střílet můžeš za každých teplot,jen mráz má dost špatný vliv na ten vosk na tětivy,drolí se.lepší by asi bylo použít nějaký řídký,ten líp vsákne do omotávky,dá se koupit.jen se s ním hůř pracuje,je od něj pak všechno zababrané,ale na druhou stranu to vůbec není na škodu.
Co jsem četl na jednom US foru na barnett revulution a predator... dost tam právě bylo řešeno jejich "ocelové" rameno v gumě (systém AVI ) a jeho vliv právě na teploty pod nulou.
Jinak je zajímavé jak firma od firmy jsou jiné kuše - barnett : tělo past - ramena kov, Excalibur - tělo kov - ramena plast
Jinak je zajímavé jak firma od firmy jsou jiné kuše - barnett : tělo past - ramena kov, Excalibur - tělo kov - ramena plast
Ahoj, excalibr ale nemá ramena z plastu, ale ze skelných vlákem
Naštěstí.
Excalibr dělá kuše na lov v Kanadě, naše teploty zvládne úplně v poho. Ramena v zime budou tužší, počítej s drobnou změnou balistiky (výškově). POčítej s větší křehkostí šípů a větří tuhosti tětivy = opatrněji na ně.
Já v zimě chodím

Excalibr dělá kuše na lov v Kanadě, naše teploty zvládne úplně v poho. Ramena v zime budou tužší, počítej s drobnou změnou balistiky (výškově). POčítej s větší křehkostí šípů a větří tuhosti tětivy = opatrněji na ně.
Já v zimě chodím
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Jj, vím .. pak mi to také došlo že jsem to chybně napsal. Ale o to mi nejde...u Barnettu jsem právě četl varování, že při mínusových teplotách by se neměla kuše používat, platí to i u EXC či je to nějakej KEC US fora? Spekulovalo se o křehkosti kovu a působení mrazu.
chlapi já jsem přes zimu střílel při teplotě okolo mínus 7 a nějaký velký vliv této teploty na přesnost jsem nepozoroval.no jak MartinT psal,excal.vyrábí kuše pro lov v kanadě a tam je přes zimu větší kosa,jak tady u nás a kuše fungují.jiná situace je u kuší,co mají ocelové lučiště-vliv mrazu na ocel je jasný.a když se k tomu přidá "napnelismus"-tak je to dost o hubu.ono možná ani menší mrazík nebude vadit,spíš použití takové kuše za pořádných mrazů bude nebezpečné,ale zas kdo by strašil v lese na lovu při mínus pětatřiceti,že jo.mi udělala daleko větší bordel v přesnosti výměna tětivy,než jsem zjistil proč,tak jsem rozdrbal puškohled a nastřelovalo se znovu
.

Človíček, který mi na střelnici, když mám to štěstí a potkám ho tam, velmi radí, se podivoval, proč nejdu střílet v jeden docela chladný zimní den, a jdu jen do obchodu. Na moji námitku, že je zima a bojím se o ramena mi odpověděl že do -15 není co řešit a pak mrznou prsty.
Já to nezkoušel. Ale on ten den střílet šel
Já to nezkoušel. Ale on ten den střílet šel
Hrozně se mi zamlouvá jak píšeš na střelnici... buhužel u nás nic takového není.. nejde o to místo, ale o ty lidi... okoukáš techniku střelby,nastavení, pokecáš o tom či tě helfnou....
Podle toho jak píše hádám Praha, že jo...
Podle toho jak píše hádám Praha, že jo...
taky nemám střelnici,škoda,nemám s kým si vyměňovat zkušenosti,tak jsem jako jiní odkázán na toto forum,občas něco vyšťourám na émerických forech.scootr-přesně jak říkáš,jde o to,odkoukat správné návyky atd.není nic lepšího,než když je člověk jak se říká "u toho".já,co jsem měl možnost seznámit se s některými střelci jsem zjistil,že jsme jako na potvoru z opačných koutů bývalého československa,to je v prdeli,co?
odkud kdo je ?? já plzeň...
já jsem z Nového Jičína,jak říkám,jsme z opačných koutů......
,zas se to potvrdilo.

přes pracovní týden Praha, dny volna Chrudimsko
chlapi,máte nějaké fotky vašich top zásahů?jasně,kolikrát ty nejlepší člověk ani nevyfotí,když pokaždé čeká,že se to povede líp,no a ono se to nakonec nepovede