Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 21 srp 2011 10:53

MartinT píše:
Majitelé karbonu, vězte, že WDčko je odstraňovač karbonových a uhlíkových usazenin. Karvonovej šíp patřičně ošetřen WDčkem přes noc zmizí
Nemám moc sílu komentovat všechny moudra jako třeba že kuše na bipodu skáče metry vysoko ale za toto má u mě MartinT jedničku z hvězdičkou, to je snad největší pecka, kterou jsem za posledních pár let četl :lol: :lol: Nikdy jsem si nemyslel, že to řeknu, ale toto převažuje i jeho střelbu, kdy kuší trefuje pravidelně cigarety ve 120 metrech :lol:
Pravdou je, že to tady před půl rokem umřelo a bylo to fajn, protože chudák člověk co by se rád poučil a místo toho bude číst tyhle perly :lol:

MartinT

Příspěvek od MartinT » 21 srp 2011 11:38

Ahoj,
Na tomto fóru jsem nenašel žádnou, za sebou jdoucí skupinu slov, že kuše na Bipodu skáče metry vyskoko. 2x jsem na poslední dvoustránce napsal, že kuše na bipodu skáče jak potřefená husa. Pravda, nenapsal jsem, co to znamená. Oprava, Bupod b mém podání stabilitu kuše nezvýšil, ale několikráte zhoršil. Tento názor vychází z mé osobní zkušenosti a pokud te tento výsledek jedinečný, velmi rád se přiučím, co jsem dělal špatně.

Pokud moudrem myslýš mé hojné překlepy jako Karvonovej šíp, ano to je moje vlastnost, mel bych si velmi často raději nas..t na ruce, než něco takového napíšu. Já to o sobě vím, lidé kterým píšu to snad vezmou s humorem. Omlouvám se, pokud jsem někoho někdy nějakám zkomolením míchnul.

Ohledně 120 metrů a krabičky nevím komu toto patří, Thor6 se k takovému výsledku chtěl dostat. Ten zmiňoval 120 metrů a krabičku. Můj komentář o pár příspěvků níže jsem psal, že na to má zbraň. Stejně tak jsem psal, že mám několik jednotek šípů, které dobře znám a že se mi podaří s nimi dosílit takového rozptylu, ale jen za podmínek a předpokladů, které jsou v tom samém příspěvku zmíněny. Já jsem nepsal, že to dělám běžně a nebo že je to jasná věc, já psal, že je to možné.
Možná nastalo napochopení v rozdílu a významu slov velikost terče a velikost rozptylu přesně vybraných šípů.

Pro ty, kteří si chteějí udělat vlastní názor, zavítejte na příspěvky na 44 stránce tohoto tématu.

Naučil jsem se, že střelba v mém podání na velkou vzdálenost (v mém podání 80+) do malého terče bez přípravy je jistota ztráty investice.

No a na konec si nechám jeden nesouhlas. Dle mě to nebylo fajn, že to tu umřelo. Chodím sem rád a hodně jsem se tu naučil. Nevzpomeneš si na 2 nicky, které tady cca 2 až 3 stránky tématu o kuších vyplnili chlapskejma řečma?
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
thor6

Příspěvek od thor6 » 21 srp 2011 12:04

MartinT-překlepy neřeš,to se povede skoro každému,ale rozluštit to jde vždycky.pravda,těch 100 a více metrů patří mně,ale jen ta stovka je taková ta hranice,co chci každopádně zkusit.když to půjde i dál-tím líp.jen nemám pořát kde to zkusit.jinak na 65m to umím i líp,než je na fotce.ale s oporou,z ruky to ještě nedám.
scootr

Příspěvek od scootr » 21 srp 2011 12:32

Tohle je čistě můj úsudek a netahejte mi za něco za uši, ale .. já jako začátečník ocením to jak je tohle téma zajeté. Než jsem si koupil kuši, tak jsem najel všech 62 stránek než jsem něco napsal. Málo kde najdeš tolika užitečných rad jak pro úplného lamera tak i pro specifickou střelbu. Takže pánové ještě jednou patří Vám mé velké díky !!!!

A pokud mi z vás někdo poradí v dálkové střelně či jak vyšperkovat kuši ze série - abych se dostal na ty expy jako vy budu moc rád.
Scootr
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 21 srp 2011 13:12

tam ti neostáva nič iné, len exprimentovať s mazaním tetivy, so samotnou tetivou, šípy ... je to hotová alchýmia a musíš si tým prejsť aby si vedel čo ti bude vyhovovať.
DFender

Příspěvek od DFender » 21 srp 2011 15:46

MartinT píše:Lavici nemám, na začátku jsem šel do nožiček, ale to je přesně na druhou stranu, než by člověk potřeboval. Kuše na nožičkách skáče jak potrefená husa.
To je to co jsi pustil, nevím co to meleš o skupinách slov? Střílel ty jsi vůbec někdy z bipodu?

Nemyslím překlep, myslím ten obrovskej nesmysl co jsi zplodil ;-)

Ohledně 120metrů a MartinaT každý kdo má zájem stranu 44 navštíví a udělá si svůj názor-možné to samozřejmě není a zbrań na to nemá, jedině snad ve jeho divokých snech ;-)

O "chlapských" řečech nic nevím? Ale jistojistě nezapomenu na tvůj příspěvěk v němž rozpouštíš karbonové šípy olejem WD40 :lol:

V kontextu výše napsaného si dovolím tvrdit, že diskuze zde se zvrhla v brutální záležitost a snůšku polopravd a nesmyslů, kde je její ukončení vítězstvím ..
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 21 srp 2011 23:20

For DFender - Připadá mi, že se zase chceš pohádat a rozviřovat tady vášně. Vypichuješ věci co byly napsány z nadsázkou a stavíš na nich nesmyslné konstrukce. Já osobně bych se tady bez tebe obešel Amigo.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
scootr

Příspěvek od scootr » 22 srp 2011 10:57

Ale ale klucí....snad se tu nebudem hádat... i ta nejmenší kravina a blbost tě alespoň donutí se nad tím zamyslet a prubnout si to a pak říct je to kravina a nebo přijít na to že to funguje...

K té náklopné montáži... doopravdy to krží optiku ve stejné poloze, nerozladí se zastřílení? Podle fotek mi to přijde děsně křehké.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 22 srp 2011 11:04

kovová konštrukcia s dobrým závitom vydrží dlho.až také pecky tá montáž nedostáva, takže to že to vyzerá labilne môže byť zmiasť.thor6 ju používa už nejaký čas a zatial sa nesťažuje, takže by to malo byť ok.
ale ak tomu neveríš, potom treba frézu a vyrobiť si vlastnú, nič zložité to nie je :wink:
DFender

Příspěvek od DFender » 22 srp 2011 11:17

HANYKING píše:For DFender - Připadá mi, že se zase chceš pohádat a rozviřovat tady vášně. Vypichuješ věci co byly napsány z nadsázkou a stavíš na nich nesmyslné konstrukce. Já osobně bych se tady bez tebe obešel Amigo.
Jj nejsem tvoje krevní skupina z Modrý ústřice, že? :-)

Pro ostatních 96% nechci se hádat, jen jsem chtěl poukázat na to, že vlákno ztratilo důvěryhodnost a myslím, že každý člověk, co má jen trochu zkušeností s mechanickými zbraněmi to zjistil. Jinak pro mě za mě klidně si dál rozpouštějte šípy v oleji, palte na stovky metrů, samo bez dálkoměru, ten je úplně na prd, stejně jako bipod a jistě jsem zapoměl spoustu dalších vychytávek :-) Však odborníků je tady dost a to i elita z řad Duhové vlajky :-)))
Já jsem se jen vrátil z dovolený a na tu spršku nesmyslů mi nedalo nereagovat, i když je mi jasný, že zbytečně :-))
A to je opravdu vše ;-)
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 22 srp 2011 11:54

For DFprdel - tvoje myšlenkové poluce se tady opravdu nesetkávají s odezvou. Možná místo střelby na 100m by sis měl švihnout třeba s pošťákem co ti přinese balík s šípama. Pak by si se možná probral.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 22 srp 2011 12:11

sledujem že to tu už ozaj nemá význam, ak niečo, tak pm
thor6

Příspěvek od thor6 » 22 srp 2011 12:43

scootr-já si ten náklop pořídil právě na doporučení DFendera,a musím říct,že jsem s ní velmi spokojen.ono to možná vypadá,že dohromady nic nevydrží,ale je to opravdu poctivý kus kovu a ten štelovací šroub je jištěn poměrně silnou pružinou.nástřel to drží,nic se nerozladí.jen dá víc práce to nastřelit.já nastřeloval od 30ti metrů po 5ti až po 65.ale o to mám větší radost z té montáže,když například z 65ti přestavím na 35,a opět trefuju přesně.je to perfektní věc,ale jak říkám,nastřelení dá víc práce než nastřelit varizone.
scootr

Příspěvek od scootr » 22 srp 2011 13:41

S varizone tedy už hejbu pouze do stran a ostatní za mě dělá ta náklopná montáž?
thor6

Příspěvek od thor6 » 22 srp 2011 15:29

jj,děláš pouze stranovou korekci,výšku nemusíš,pokud máš nastřeleno,stačí vteřina a nadstavíš si vzdálenost jakou chceš.to nastřelení trvá trochu déle,musíš si nastřelit a poznačit na seřizovacím kolečku vzdálenosti,třeba fixem.já jsem dostal kuši od p.Cermana nastřelenou na 10m,opravdu přesně,tak jsem ani stranovou korekci neřešil.s varizone je to jednodužší-nadstavíš rychlost a nastřelíš na základ 20 yardů a pak by ostatní značky měly sedět po 10ti yardech.ale pokud chceš časem zkusit náklopnou montáž,tak je varizone zbytečný.ten je vhodnější spíš na lov od 10ti do 50 yardů.
Odpovědět