GUNLEX: Ofici?ln? v?zva v?em majitel?m zbran?

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
4mike
Re: GUNLEX: Oficiální výzva všem majitelům zbraní

Příspěvek od 4mike » 08 črc 2011 14:53

Matěj píše:......Nestačil jsem se zeptat všech, ale z 6 rund (6 x 8 = 48 ), jich 11 o LEXu ví a zná ho.......
možná by nebylo od věci se ptát i odkud o LEXu ví
čili nakolik je to propagací LEXu sdružením samotným a nakolik % třeba diskusními fory
Joezbrna píše:LEX má zoufalé PR, ...........
o to víc je kouzelný sledovat jak se navzájem osočujete za fabulace (což věci dozajista "prospívá")
prostě má na věc jiný názor, je to nepochopitelný ?
obraťte jej na pravou víru argumenty či důkazy, pak třeba nebude močit proti větru

bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 25 črc 2011 23:23

dovolil jsem si z toho lexu okopirovat jednu pasaz. skopiroval jsem ji celou bez upravovani.

"Problémem zde ovšem je možno také nahlížet fakt, že na celém ostrově, kde se potažmo měli pohybovat i vládní činitelé, nebyla ani jediná zbraň. Takže nebyla možnost adekvátní obrany. To pouze poukazuje na smutný fakt, že obdobní útočníci jako v Norsku, si vždy vybírají za cíl objekty, kde zbraně nejsou: školy, kostely, nákupní centra atd. V Israeli by k takové akci dojít nemohlo, i když je to země de facto stále ve válečném stavu.

Tak je pouze na čtenářích, který ten úhel pohledu si vyberou."

kde byste radeji chteli zit, v norsku nebo izraeli? diky jednomu posahancovi? vzdyt izrael se vsemi jeho pomatenostmi (nechci psat fasismem) , se uz vymyka lidskemu rozumu. zavrazdit kazdeho i potencinalniho teroristu. treba palestinskou holcicku, ktera si vybehne na pahorek , ktery je od jejich rozhledny jeste 150m vzdalen - ihned zastrelit. ja sice nemam dva tituly, ale porovnavat dve zeme, kde jeden zmagori a druhou zem , ktera provadi okupovaci politiku uz kolik vlastne let , je trochu :roll:
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
petrfett

Příspěvek od petrfett » 18 srp 2011 21:18

nedá mi to a musí reagovat co se týče Izraele. :mrgreen:
kdo tam nežil neví o čem mele.já tam pracoval rok a ta země mě nadchla.je to poušť,ale tam kde žijí lidé jsou stromy tráva a slušní lidé.a světe div se, velmi podobní nám čechům.obyčejní izraelci nemají v lásce ortodoksní židy co stále něco mumlaj v sinagogách,ale berou to jak to je.mi taky nevypalujem kostely i když víme co jsou pobožníci zač.
ale za to jsou to patrioti,nic jiného jim nezbývá všude okolo nich jsou arabové oddaní jen svému bohu.když má voják dovolenku jde po pláži se svojí roštěnkou,ale i M16.
nekrade se tam,nezamykaj auta(okýnka otevřený přes noc)když jdou na šichtu a oni opravdu pracují a doma nechaj otevřený okna aby to větralo.neřešej to.
ke každýmu stromku vede hadička s vodou a města i vesnice maj člověka který se o to stará.
vemte to tak kdyby čechy byli obležené ručníkáři ze všech stran.
prostě lidi jsou tam z velké většiny slušní.co u nás???
no????
Colt king cobra 357 magnum
ČZ vzor 83 ráže 9 browning
Slavie 630
Gamo CFX Royal - 4,5 mm
Revolver perkusní remington 44
Malorážka CZ 512
izak

Příspěvek od izak » 04 říj 2011 11:58

Nejhorsi je, ze stat vi, ze zaslouzili tatici a matky zacnou argumentovat, ze oni maji deti a to jim tedy dava pravo me snad i splynovat nebo co a ze oni si nepreji, aby lidi meli zbrane, aby pili alkohol na verejnosti, protoze "oni si to nepreji", aby to jejich dite videlo. To ze to narusuje prava nekoho jineho je nezajima, protoze jde prece o jejich deti ... argument jak noha, kdyz jim clovek rekne, ze me jejich deti nezajimaji, ze me zajimaji moje prava tak je clovek razem padouch div ne ten osklivy terorista.

Pak se do zprav da nejaka srdceryvna reportaz, klidne se muze i cela vymyslet, protoze kdo to overi ? udela medialni masaz a oni sami zacnou protestovat a chtit, aby se zbrane zakazaly, protoze oni je nemaji, tak je nema mit nikdo a basta.

Priklad medialni masaze z Ostravy: zpravy: sileny muz strilel po 2 lidech, pak utekl do tramvaje a tramvajak je odzbrojil a zavolal policii.
reakce strelce: Dobry den, jsem ucitel na VS Banske, 2 bezdomovci mi kradli kovovou branku, tak jsem jim v tom zabranil a rek, jim, ze ji maji nechat byt na pokoji, bezdomovci na me zautocili nozi a zacali me pronasledovat, v sebeobrane jsem pouzil zbran a postrelil jsem je, utekl jsem do tramvaje, kde jsem po dohode s ridicem odevzdal zbran a zavolali jsme policii.

A ja se ptam, na ci objednavku tahle kachna vznikla ? Chteji to politici, je to osobni iniciativa nejakeho levicoveho intelektuala, jenz nema rad zbrane a chce nas pred nimi ochranit ?
A kam az to chteji hnat, vezmeme si situaci, ze se vsichni zbavi zbrani, nebude je mit ani police, bude pak trestne chodit i do posilovny nebo cvicit bojove umeni ?

Problem ovsem je, ze lide jsou ovcane a budou bojovat za cokoliv, co jim rekne NOVA, PRIMA a taky fakt, ze stat se nepta, proste to schvali a i kdyby obcane protestovali tak co se stane ? Zaprotestuji si a nestane se vubec nic, za mesic uz si nikdo ani nevzpomene, ze demonstrace byla. Nehlede na to, ze TV znova bude objektivne informovat a rekne, ze skupina extremistu a nasilniku konala pochod, do toho prijdou nejake zelene matky zeme ktere zase budou protestovat za zruseni zbrani rekne se kdo je ten 100% dobry a kdo 100% zly a vsichni zase budou mit jasno.
Stat chce totiz neozbrojene obcany, kdyby se neco zvrhlo, budou stat proti ozbrojene statni armade s holyma rukama. I kdyz dnes je pro ne vetsi hrozba facebook, na kterem se da svolat demonstrace.
izak

Příspěvek od izak » 06 říj 2011 11:09

Napadla me utopicka myslenka, ze kdyz jsme teda v te slavne EU, ze by mohl byt mezinarodni zbrojni prukaz a meli by jsme jednotne predpisy.
Ale bojim se spise toho, ze nam urednictvo z EU ty predpisy udela tak, ze uz si ven nevezmu ani lovecky nuz, natoz nejakou strelnou zbran.
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 06 říj 2011 15:53

Jen ať si celá vyje...á EU nechá svoje předpisy doma a nehrabe se do nás. Stačí, že se hrabou do všeho možného. Pak si ani neuřízneš kus chleba či salámu.
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 23 črc 2012 16:09

LEX má nové internetové stránky na notoricky známé adrese. Na současných propagačních letácích LEXu nejsou některé údaje již platné, a proto pro zájemce o vstup do LEXu uvádím přímý odkaz se všemi potřebnými informacemi.
člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 25 črc 2012 08:17

Dovoluji si upozornit na další zajímavý překlad: http://www.gunlex.cz/ze-sveta/dvoji-str ... te-aurora/.
člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 30 črc 2012 19:21

Dovoluji si upozornit na poněkud kontroverzní článek, který vyšel v týdeníku "Respekt":

Cena za "klidný" spánek

Američané ztratili schopnost vést debatu o svých zbraních
29. 7. 2012 | aktualizace: 29. 7. 2012 17:50
Jiří Sobota

"James E. Holmes vstoupil předminulý týden do promítacího sálu na předměstí coloradského Denveru vybaven pro plnokrevný vojenský útok. Tělo mu chránil nejmodernější neprůstřelný krunýř. K dispozici měl tři zbraně: poloautomatickou třídy AR-15, dvanáctirannou brokovnici a poloautomatickou pistoli. Útočník si na internetu legálně pořídil šest tisíc nábojů, včetně zásobníku na 100 patron. Mnoho diváků v sále je dnes naživu nebo nezraněno jenom díky tomu, že se zásobník vhodný i k vojenským operacím v Iráku či Afghánistánu po zhruba 30 výstřelech zasekl, takže Holmes musel použít méně účinnou pistoli. Na místě zůstalo 12 mrtvých a 58 zraněných..."

Jedná se o článek z předplatitelské sekce, členové LEXu si jej však mohou přečíst v plném znění na členském informačním a diskuzním fóru LEXu - zde.
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 31 črc 2012 09:47

Reakce LEXu na článek uvedený v předchozím příspěvku: http://www.gunlex.cz/z-domova/jiny-kraj-jiny-mrav/.
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 31 črc 2012 12:34

Pokud se chcete dozvědět více o aktuálním dění v LEXu, můžete si stáhnout právě publikovaný bullet-In LEXu (toto číslo je volně šiřitelné).
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 01 srp 2012 00:27

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 03 srp 2012 00:23

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 07 srp 2012 17:30

dovoluji si upozornit na vynikající článek Daniela Anýže, v němž je na "naše mediální poměry" poměrně objektivně a hlavně srozumitelně rozebrán vztah Američanů ke střelným zbraním: http://www.gunlex.cz/ze-sveta/zbran-vam ... mrtve-ruky
Beaver

Příspěvek od Beaver » 07 srp 2012 20:20

A zase se tam vyskytuje to zajímavé slovní spojení "útočná zbraň" - jak poznám útočnou zbraň od obranné ? A co když obrannou použiju k útoku ? A co když někomu vydloubnu lžící oko, stane se ta lžíce útočnou lžící ?
Alfa 641
Odpovědět