strávil jsem na tomto fóru pročítáním už docela dlouho a abych tedy shrnul co mám na srdci.
Vlastním vzduchovku Slavii 634 s dalekohledem 4x40 Nikko Stirling, je to fajn věc. Nejsem tedy sportovní střelec ale zastřílím si rád, jak terč tak hlavně plechovky a podobně, prostor k tomu mám.
Tak, Slávii už mám asi od roku 2006, a za poslední dobu jsem si říkal, že můj sen by se mohl stát realitou - vzduchovka, opakovačka, zásobník. Prostě se také dostat od té jednoranné střelby. Prošel jsem opravdu dost webů, názorů o vzduchovkách, větrovkách.
Myslím si, že bych tedy šel asi do CZ 200S Hunter (pravděpodobně jsou i lepší, ovšem cena nějakých 9tisíc zbran a poté přísl. 2-3tisíce je ještě pro mne přijatelné) a dále názory a hodnocení jsou dobré a nyní proč: Výhoda zásobníku, o něco asi přesnější, silnější - a stím souvisí také použití, CZ se zmiňuje také o odstřelu drobných škůdců - vlastníme totiž poměrně velký sad + menší statek kde se objevuje nějaká řádka škůdců. Samozřejmě vím co vše je dále třeba dokoupit k této zbrani ale budiž. (Zbrojní průkaz nevlastním)
Problematiku zásobníků jsem si také pročetl, no musel by si člověk trochu pohrát..
Chtěl bych se Vás prosím ještě zeptat:
1) Jak uvádí manuál ,,výkon lze nastavit až na 16J,, - možné šroubkem kdesi na zbrani, opravdu to funguje a dostaneme 15-16J?
2) Dá se říci že tato zbraň je oproti S 634 silnější, a při střelbě ,,klidnější,,?
3) Je vzdálenost 50-60m pro tuto zbraň ještě stále dobře k dostřelu?
4) Lze s ní střílet i broky 4,5mm? (řekněme po jedné ráně)
Budu rád za odpověďi, dále ještě budu hledat na fóru.