Levn? n?boje v 9 Luger
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Díval jsem se na stránky výrobce zbraně a u hlavně je toto: polygonal rifling; 1 - 10 right-hand twist
Pokud to dobře přeložím je tam polygonální vývrt, a tomu by ty střely co se chytají na magnet zas tak vadit neměly? Nebo se mýlím?
Dík za radu
Pokud to dobře přeložím je tam polygonální vývrt, a tomu by ty střely co se chytají na magnet zas tak vadit neměly? Nebo se mýlím?
Dík za radu
Re: Levné náboje v 9 Luger
Kolikrát přibližně potřebuješ číst, že to hlavni nevadí.Žádné železo ti v hlavni nejezdí,proto je tam to plátování mědí či tombakem.Já je používám do několika různých zbraní a jediný případ kdy jsem zjistil že se to prořízlo na vodící hraně drážky byl u revolveru SW u celopláště S/B 357 Mag u jedné serie,tytéž náboje z jiné serie už to nedělali a u polygonu to snad ani nejde - jedině snad že bys ten povlak pláště "ošmirgloval" 

U Limitů je problém ve spolehlivosti,a ne v materiálu pláště střely.
Limity jsem zkoušel před cca 2 lety, nic moc, na krabku 2-3 selhače (stříleno Slovenskou K100),u jiných nábojů bez selhačů. Psal jsem jim, že to není dobrý,odepsali po nějaké době,že se zlepší. Zkusil jsem je zase teď a výsledek: na 2 krabičky 5 selhačů, 2x kulka jako kdyby nevyletěla, jen takový pšouknutí, takže kontrola hlavně a asi u poloviny nábojů šlehaly plameny všude kolem závěrem ven. S&B náboje v pohodě. Ptal jsem se majitele střelnice, co na to říká a ubezpečil mě, že můžu být rád, že jsem to přečkal bez zranění a poškození zbraně. Psal jsem do firmy, že munici chci reklamovat a jak mi vyjdou vstříc (kupováno v Praze u Brymový, nikde ani zmínka, že by šlo o přebíjené), bez odpovědi. Takže, pokud chcete občas pochybovat, že něco vylétlo z hlavně, chcete zažít tu a tam zajímavé světelné efekty a selhání munice v čase, kdy tím jen zaskočíte lupiče, směle do Limitů. Jinak radši ne 

já nevím jak to děláte, já mám vyboucháno několik tisíc limitů a jestli pamatuju 2 vady střeliva ale nic jako kule v hlavni. připadá mi že se ozvou vždycky ti co maj problém ale ne ti co sou spokojení.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
- BlackAdder
mám vyboucháno cca 1500 limitů a ani jedna závada, teda když nepočítám, že to občas víc šlahne a začudí, teda jednou to napoprvé neodpálilo, ale to byl spíš problém pistole - malý nápich kvůli spoustě bordelu uvnitř. Za ty prachy jsem velice spokojený. Ale je fakt, že na nošení beru spíš S&B SP.
Proto tady to forum je, ne? Abychom se radili o tom, co nejen funguje, ale i nefunguje. Pokud něco šlape, tak nad tím osobně moc nekoumám a jsem rád
Ale to už je úvaha OT. Mluvil jsem o Limitech i s dalšími (3) lidmi, shodli se celkem v názoru, který jsem už uvedl. Nějak to lítá, občas to divně pšoukne, semtam šlehne plamen...ale proti gustu. Já si radši do budoucna připlatím
Ale samozřejmě jsem mohl mít smůlu na vadnou sérii. Škoda jen, že vůbec nereagují, nemají zájem na zlepšení.

PB píše:já nevím jak to děláte, já mám vyboucháno několik tisíc limitů a jestli pamatuju 2 vady střeliva ale nic jako kule v hlavni. připadá mi že se ozvou vždycky ti co maj problém ale ne ti co sou spokojení.
-
- Moderátor
Moje zkušenost s Limitama je následující, koupil jsem krabku 50ks za 3,5 u Brymové, někdy minulý rok, když jsem kupoval CZ 75B, celou jsem ji vypražil a byly tam 3 selhače, tak sem si řekl, že tohle ne, že by se mi to mohlo vymstít a ode té doby používám GECO, S@B, Snail a selhač jsem doposud neměl, u S@B sem si naprosto jist.
Jo, jo, přesně to jsem měl na mysli... Všechny 3 značky (Geco, S&B, Snail) naprosto nez problémů.
WohlmuthOta píše:Moje zkušenost s Limitama je následující, koupil jsem krabku 50ks za 3,5 u Brymové, někdy minulý rok, když jsem kupoval CZ 75B, celou jsem ji vypražil a byly tam 3 selhače, tak sem si řekl, že tohle ne, že by se mi to mohlo vymstít a ode té doby používám GECO, S@B, Snail a selhač jsem doposud neměl, u S@B sem si naprosto jist.
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Přebíjenky Snail střílím už třetí rok. Koupil jsem jich 3.000 a ještě mi jich asi 500 zbývá a zatím 2 selhače, tedy náboje, které vůbec nevystřelily, z toho jednoho dokonce vypadla zápalka a vysypal se prach. Jinak je to jak píše BlackAdder. Nyní mám koupeno asi 1.600 Limitů, tak jsem zvědav.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
No, ja nevim, ja mam vystrileno asi 3500 Limitu, a mam tam jeden selhac na 300 naboju - a vsechy odpaleny druhym vystrelem. Zajimave bylo, ze jedna serie nechutnala Glokovi co ma kamos, ostatni ale byly v pohode pro vsechny.
Tak jsem dostřílel poslední krabku Limitů...a nikdy více. Z cca 20 kousků 2 selhače, opět jiskry, plameny, podivné zvuky. Dotaz na správce střelnice (Avim v Praze na Florenci), co on na to. Odpověď: Jen tento týden jsem ze 2 hlavní vytloukal kule, anštěstí ani jeden ze střelců nevystřelil podruhé poté, co mu koule zůstala v hlavni. Lidi, vážně na ně pozor! 

Já byl ve stejne situaci když jsem jeste neprebijel a kupoval sem S&B krabku za 250,-, nebo max. Gecca nemecke. oboje jsou vyrobní. Kdyz jsem videl Limity za jakou cenu jsou a jeste sem je videl ve sleve za 175,-, tak jsem uvazoval ale opravdu jsem rad ze sem je nekoupil, bohuzel zde cena odpovida kvalite. Videl sem i fotky nafoukle hlavne. Je pravda, ze clovek ma stesti a zbran mu to sezere vsechno, ale uz jenom to ze existuje potencionalni riziko, tak se to fakt nevyplati. Chápu člověk se snaží ušetřit, ale bud to je tak ze strilim malo tak si proste koupim vyrobni Gecca nebo S&B a nebo budu prebijet, pri velke spotrebe. Kdyz pak budu mit vlastni naboj na miru pro svoji zbran vyladenej (ano sice to chvili trva nez se to dopiluje) tak i na te devitce za rok dva usetrite. Ja treba kdyz vemu blbejch 200 naboju za mesic, tj 2400/rok. a prebijecka stoji 7000,- krabku budu mit cca za 125 Kč to mam za rok a neco zpatky
. Pokud mam dalsi raze tak ani nemluvim.... to je uspora jak svin. Muj nazor Limity nebrat.
Edit: jinak Barnauly,MFS(hilsny uchovat-daj se prebit) take dobra zkusenost
.

Edit: jinak Barnauly,MFS(hilsny uchovat-daj se prebit) take dobra zkusenost