Levn? n?boje v 9 Luger
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- vlkodlakus
- Kontaktovat uživatele:
jen tak pro zajimavost - nedavno jsem tady psal, ze vsem .45 ACP od SB magnetujou strely. Kupoval jsem z 3 ruznych zdroju a vsechny meli magnetickou bambuli. Presto jsem je dnes koupil znovu a hura, nove serie uz zase nemagnetuji !!! Podle mych zjisteni, vsechny krabicky uvnitr oznacene 622* magnetuji. Ted mam serie 660- a 668- a jsou OK.
Re: Levné náboje v 9 Luger
Teď jsou u nás k dostání přebíjené náboje, střela se chytá na magnet, je to nejspíš tady tohle:
http://www.limit.cz/detail/naboje-strel ... -1/?p=tech
To balení po 100 Ks ale není nikterak značeno, prostě tam chybí ten vložený papír s popisem.
Chci se zeptat, jestli ty střely mohou poškodit vývrt na hlavni? Nemáte někdo průřez střelou?
kolik tam toho železa může být a kolik je tam toho CuZn 10 na plášti?
Díky za odpověď.
http://www.limit.cz/detail/naboje-strel ... -1/?p=tech
To balení po 100 Ks ale není nikterak značeno, prostě tam chybí ten vložený papír s popisem.
Chci se zeptat, jestli ty střely mohou poškodit vývrt na hlavni? Nemáte někdo průřez střelou?
kolik tam toho železa může být a kolik je tam toho CuZn 10 na plášti?
Díky za odpověď.
pokud v balení není ten papír s popisem tak se o limit nejedná. balení nábojů bez popisu je podezřelé, protože ze zákona musí být jasné o co jde.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Nevím co všichni lamentujete nad "železem"ve střelách, té hlavni je to úplně jedno,navíc většinou se jedná jenom o železný plášť střely(poměděná,niklovaná atd.)z olověným jádrem nebo z železným jádrem a olověnou košilkou. To že něco chytá na magnet neznamená ,že jde o spékanou střelu(náboj,9mm vzor 82) ,To stejné je i z nábojnicí, hlavni je to úplně jedno, jediný problém při používání železných(poměděné,lakované,pomosazené,niklované atd.)nábojnic je funkce některých zbraní, některé je žerou některé ne 

In vino veritas...
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Nezlob se, ale jedno je kolečko u trakaře, té hlavni to až tak jedno není. Když se o sebe třou materiály stejné tvrdosti, více se opotřebovávají než když se o sebe třou materiály o rozdílné tvrdosti. Ten z tvrdších pak déle vydrží. A mé peněžence také není jedno, zda mám měnit hlaveň po 50.000 výstřelech nebo po 20.000 či ještě méně. Pokud jde o nábojnice, tak tam zase záleží na reakci materiálu na teplo a ochlazování. Mosaz má tyto vlastnosti lepší a proto s vytahováním nábojnic nebývají problémy, kdežto u železných bývají.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Tak za prvé ty materiály nejsou stejné tvrdosti,pláště střel jsou z měké hlubokotažné ocele potažené tombakem a hlaveň je ze speciální ocele odolné otěru třídy 15xxxx a za druhé pokud rozdíl v životnosti hlavní bude 20k nebo 50k tak rozdíl v ceně střel ti tu novou hlaveň bohatě zaplatí
Co se týká nábojnic,tam bych ocelové nábojnice do komory bez tvrdého chromu také nedával.

Naposledy upravil(a) navip dne 18 črc 2011 15:32, celkem upraveno 2 x.
navip ,napsal jsi to přesně
,akorát o těch nábojnicích to přeháníš, železné nábojnice mají povrchovou úpravu(mimo některých německých válečných z 1945),takže tření o stěnu nábojové komory je stejné jako u mosazných nábojnic, navíc platí to co jsi napsal o třídě ocele 15xxxx, takže problém v tom není

In vino veritas...
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Dělejte jak myslíte, každopádně železo je tvrdší než mosaz, takže tu hlaveň "vydře" daleko dříve. A u těch nábojnic nejde o vydírání komory, ale o jejich vytahování z komory vytahovačem, tedy o tepelné vlastnosti materiálů, mosaz se daleko lépe roztahuje a daleko dříve smršťuje než železo a tak mosazná nábojnice jde lépe z komory vytáhnout než železná. Jde tedy i o životnost vytahovače. Já osobně té své dávám "žrát" jen mosazné nábojnice a nejradši olověné střely. Ono je to ostatně na každém soudruhovi, že.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Pokud to krmíš mosazí a olovem tak je to nepochybně nejšetrněší varianta k hlavni.Akorát to zdůvodnění by mělo mít oporu v realitě.U nábojnic to není o tepelné roztažnosti ale o pružnosti, i když u nábojnice dochází k překročení meze kluzu a tím k trvalému zvětšení rozměru podle komory tak určitá zbytková pružnost u ocele nebo Ms zaručí návrat rozměru dostatečný k extrakci nábojnice. Ocelové nábojnice,zvlášť starší s počínající korozí mají výrazně horší třecí vlastnosti a vzhledem k jednostranému tahu vytahovače dochází k páčení a může tím dojít k přidírání nábojnice.To jednak namáhá vytahovač (ulomení drápku) a za druhé vydírá komoru.Namazání nábojnice sice zlepší tyto poměry , ale na druhé straně na rozdíl od suché nábojnice se na mastnou nábojnici lepí tuhé zbytky spáleného prachu,vstupují společně do komory a to tyto poměry zase zhorší.Na problémy s oc.nábojnicí jsou méně háklivé nábojnice s výrazně kuželovým tvaren nábojnice jako např. 7,62x39 a 7,62x54R.
A teď se může každý soudruh rozhodnout kvalifikovaněji,že
A teď se může každý soudruh rozhodnout kvalifikovaněji,že

- bradek džon
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vám do toho můžu vstoupit, tak s ocelovou nábojnicí mám zkušenost takovou, že jsem všechny náboje musel darovat. Moje ČZ75 to prostě nežrala. A co jsem tak slyšel v mém okolí, tak snad nikomu. Prostě se nafoukne a nesmrští zpět, jde z tuha ven a závěr ztratí sílu na natažení nového náboje. Takže jsem měl neustále prázdno a musel jsem každou ránu natahovat. Nikdy jindy jsem takový problém neměl než u oceláků. Jinak ocelové kule bych se hodně bál. Rozdíl v ceně rozhodně není takový aby ty stálo za to vyměňování a než to vyměníte tak s tou vytahanou mrchou se jen natrápíte
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Dalajláma
Dalajláma
do gloka se vůbec nebojím dávat "lepící" střely. polygon a kvalitní hlaveň, což se třeba o CZ říci nedá, si s tím hravě poradí.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Už několika odpůrců plátovaných střel jsem se ptal kolik těch vystřílených hlavní ze 75ky a po kolika ranách viděli - žádná odpověď.Máte někdo konkrétní,vlastní zkušenost?
Něco jiného jsou hlavně přesných pušek .Jednak tam i mírné opotřebení vývrtu,hlavně vodících hran zhorší přesnost a za druhé se žádné přesné terčové střely z tohoto materiálu nevyrábějí
- naštěstí.
Něco jiného jsou hlavně přesných pušek .Jednak tam i mírné opotřebení vývrtu,hlavně vodících hran zhorší přesnost a za druhé se žádné přesné terčové střely z tohoto materiálu nevyrábějí

to je otázka času.
-
To zvýšené opotřebení je v řádu jednotek, maximálně desítek procent - u polygonního vývrtu menší než u drážkovaného. S & B ještě před patnácti lety ani jiné náboje nevyráběla. Pak konečně pochopili, že nábojnice s Berdan zápalkou a střela s ocelovým pláštěm není ta správná cesta. Nechápu, co zase blbnou - výrobní cenu to nijak nemění a zákazník to nechce, leda snad, že by se měď a zinek odstěhovali do Humpolce.
Naopak chápu, že přeje-li si zákazník výrobně o řád nákladnělší kovanou hlaveň (rozdíl mezi kovanou a protlačovanou je podobně zanedbatelný), tak mu jí CZUB nabídne a jiné pomalu ani nedělá.

Naopak chápu, že přeje-li si zákazník výrobně o řád nákladnělší kovanou hlaveň (rozdíl mezi kovanou a protlačovanou je podobně zanedbatelný), tak mu jí CZUB nabídne a jiné pomalu ani nedělá.
Probral jsem domácí munici (Luger a .45) magnetem. Sel&Bel i maďar MFS je vše nemagnetické. Magnetuje pouze švýcarské GECO, od nich mám jen 9L - jinak levné a bezproblémové střelivo.