sefinko32 píše:Myslim, ze nebudes daleko od pravdy. Mohlo sa mi to stat. Jedine z coho budem mat teraz strach je to rozoberanie. Nedas nejaky strucny navod, aby som nieco nepohnojil ? Comu sa vyhybat na co davat pozor a pod. Dik za odpoved.
Navod slovne opisat je takto tazko. Skus sa pozriet na videa na youtube. Napr. toto:
Narychlo jsem to zkreslil.Bude to tak stačit?Dirka 3,3mm vede od závitu k díře z boku ve středu průměru.Pozor!Ta z boku je vyvrtaná jen do poloviny průměru a napojená na dirku od závitu.O-Kroužky mají rozměry 6x1,8 a drážky pro ně jsou nakreslené středy a mají průměr 6.1x2,2 mm.Závit si můžeš udělat podle potřeby a matka je na klíč č.14 může být taky podle potřeby.
Jo už jsem tady.Byl jsem na zahradě párkrát picnout,zarelaxovat s nohama nahoře a pár panáčků.Brácha mi poslal z Košic slovenskou slivku.Tak na tvoje zdraví (Brácho).No v kartuši je průměr 9 mm.Pin má 8,8mm.Takže rozdíl (tolerance) činí 0,2mm.Přesah O-kroužků 0,6mm.
TO Altros...Ještě můžeš zkusit to, že při pumpování ti někdo podrží ventil kleštěmi a bude ho tlačit směrem ven......
Tak jsem ventil rozdělal očistil tyčinku i vnitřek,sešrouboval a opět uchází a ne a ne to napumpovat
Tak nevím kde je problém....o kroužek na tyčce vypadá dobrý...
Okroužek není nutné kontrolovat. Zde to musí ucházet přes těsnění ventilu (silonový kroužek uvnitř). Dobré by bylo celý kroužek vyndat. Má na sobě malý okrožek tak doporučuji zkontrolovat ten a hlavně dosedací plochu. Případně to zkusit do sebe zatlačit a pozorovat zda neuvidíš viditelně nějaké nerovnosti.
Pokud to nechceš vyndávat,tak můžeš zkusit tu podložku uvnitř vytvarovat dle ventilu. Uchyť mosaznou koncovku kartuše do svěráku tak, aby konec ventilu( kde je zmíněný orkoužek ) se mohl pohybovat a pak přes podložku čelistmi svěráku začni vyvíjet tlak na druhou zúženou stranu ventilu ve svěráku. Silonové těsnění by se mělo vytvarovalo podle pevného ventilu a těsnost by se měla zvětšit.
Co se týče "O" kroužku na jehle, ta tam vůbec nemusí být. Také mi to ucházelo a bylo to přesně jak říká Altaros. Za vše může silon Teď mám silon v pořádku a "O" kroužek na ehle nemám. Chodí to na 100% a neuniká - celou kartuš jsem dal do vody
Mám ale horší problém se soustřelem. Funguje mi to jen mezi 150-100bary. Jinak je soustřel na 20m jak od brokovnice. Přitom na chronu měřená konzistence bez regulátoru +/-2-3m/s
!!! STŘÍLÍM BLBĚ, ALE RÁD !!!
SLÁVIA 631
HW97 KT + Sightron MilDot
U té změny přesnosti bych měl osobně podezření na ty dva plastový špalky co spojují kartuši s hlavní.
Hatsanovská kartuše je z mě neznámého důvodu z vnějšku soustružená a to ještě dost pochybně a díky poměrně těsnému usazení v těch špalkách by mohlo docházet k tomu, že s větším tlakem stěny kartuše začnou pracovat a můžou pohybovat přes špalky hlavní. Doporučuji zkusit oba špalky vyhodit a nechat hlaveň na test úplně plovoucí (na cz 200 už to mám takto roky) a zkusit přesnost. Nebo oba špalky nechat a připojit láhev s tlakem třeba 190BAR a nechat ji při střelbě připojenou a plně otevřenou, aby se tlak v kartuši neměnil a pak měřit přesnost.
4Altaros:
To je velice zajímavé, ale mám hlaveň plovoucí, jenom to očko kterou hlaveň prochází mám rozřízlou vejlpůl, protože mám jinou hlavňovinu.Sedí mí to vlastně na "O" kroužku, který je kolem kartuše. pokusím se ještě tedy vyndat ten "o" kroužek
Přílohy
!!! STŘÍLÍM BLBĚ, ALE RÁD !!!
SLÁVIA 631
HW97 KT + Sightron MilDot
ja by som povedal, že ten O-kružok na ihle je preto, aby pri výstrele šlo čo najviac vzduchu cez kanáliky. ak tam ten O-kružok nie je, tak časť vzduchu ide pri ihle v časti kde bije úderník. pri meraní chronom s krúžkom a bez bol rozdiel v rýchlosti aj viac ako 10 m/s, už si presne nepamätám koľko. k tomu úniku vzduchu: zobral som vrták a jemne rukou som tú dosadaciu časť silonového púzdra "vystružil" a prestalo to fučať
Hatsan AT 44 cal. 22 minulosť
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
I mě se zrovně včera stalo, že při vyndání a zandání jehly mi karuše přestala těsnit. Profukovalo to sice strašně malinko,ale bylo to slyšet, že to uniká. vyndal jsem tu mosaznou část i s jehlou, pořádně jsem jehlu zatlačil aby se vmáčkla do silonovýho pouzdra a vyzkoušel jsme do toho fouknout pusou ( i tento malý tlak procházel) Nakonec jsem musel jehlou otáčet a najít pro ni dobrou pozici, kde se do silonového lože dobře uložila, že to nešlo profouknout a pro jistotu jsem ji tam trochu zatlačil, aby silon dotvaroval. proto nedoporučuji jehlu vyndavat, můžete ji totiž otočit kolem svý osy a ona prostě vlivem nesednutí si na původní místo vytvoří netěsnosti...