Vyb?r?m pistoli r??e 22LR, co doporu?ujete? va?e zku?enosti?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli se S&W chytá na Rugera nebo ne, dneska jsem si na Avimu dal 30 ran fakt fofrem na 18 metrů a všechno v 10tce na 25 metrů by to bylo nejhůř 280 a to mně stačí. Ruger je pistole na "plinkačku" samozřejmně že se nemůže rovnat odladěneému Smitákovi ale také nestojí 20 a více talířů ale 12-13 litrů. A v samonabíječkách moc konkurenci nemá.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Re: Vybírám pistoli ráže 22LR, co doporučujete? vaše zkušenosti?
Dík. Zase mi to zvedlo náladu. Taky řeším i cenu a to hraje pro Rugr.
Ale jinak ani SW 617 ani Ruger nemá v přesnosti na Margolinu a cenově už vůbec ne 

Tiež som kedysi rozmyšlal že kupim Smiťaka.ale každy kto ho mal na neho nadaval,nepoznam nikoho kto by s nim strielal suťažne. Buckmark je dobry presny ale haklivy na strelivo a hlavne je odlišny aj konštrukčne,stači sa postaviť vedla strelca s bucmarkom a budete dopichany a dopaleny od prachu ktory unika pri otvoreni zaveru ,čo u rugera nehrozi. a margolina? ano je pomerne presna,ale ten vzhlad,a nemožnosť uchytiť ani kolimator ani nič...to je cesta speť tak do 17storočia.
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
...znám jednoho, co má SW M41 a střílí s ním soutěžně a vyhrává a je s ním móc spokojenej. Koupil jej za méně než deset tisíc. Jeho Smiťák je předmětem závisti mnoha střelců. Za to neznám nikoho na bedně s Rugerem nebo Bucmarkem. S Margolínou ano, s Waltrama ano, s Pardinkama ano, s Feinwerkbau také, s IŽkama rovněž, s Hamerlinama také, ale jinak o nikom, kdo by vyhrával s jinejma zbraněma, nevím. Jenže tito lidé střílí "mířenku" a nepotřebují na to montovat kolimátory a jiný věcičky, oni prostě chtějí střílet přesně. A cena, tyto zbraně se starší dají koupit pod desítku, tedy většina.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
s Pardinkama ano, s Feinwerkbau také
chtěl bych koupit jednu z níže uvedených za cenu pod 10000 v supr stavu
FWB mně rukama prošlo několik ale že by mne některý uchvátil to tedy zcela určitě ne
Pardini jsem v ruce měl ale nestřílel ....
Hämmerli Exsse mne zklamala šerednej kus papundeklu
Hämmerli 212 je skoro jak exsee nebo jak se to píše ale dřevěné střenky jsou v základu neříkám nic špatného ale mlsná byla jako ševcova koza chutnali ji jen eley-ky
Mám Colt označení 22 a až na závěr kterej je plně otevřený a tudíž si užije střelec kterej stojí vedle a není za plentou, je to dobrá pistole koupeno z druhé ruky za 5200 bohužel jen jeden zásobník.
Mám několikero Rugerů a jsem spokojený maximálně za 12litrů mám funglovou zbran v plné záruce a trefuje. Ještě k Rugerovi ... v základu 2 zásobníky a každy další 650 korun ... Buckmark v základu jen jeden a daalší za tuším 1300.
Když budu toužit po medaili tak si vezmu PAVlíčka za 650 korun ... humpolácká zbraň ale ... není samonabíjecí ale ... trefuje
Někdo potřebuje trefovat přesně někoho baví sypat. Někdo trefuje a přitom sype. Mně nevyhovuje mít zalepený oko - jednu ránu za 5 minut.
A na okraj byl jsem na jednom mači .... keců že mám kolimátor ... sundal jsem ho .... jednoduché mířidla a ejhle byl jsme na bedně až nahoře ... zakomplexovaný dědci měli takový hemzy že jsem pohár hodil do koše a diplomem si připálil cigárko.... nejdřív dementní kecy jestli je to tak a tak dlouhý ... jestli jsem co a jak dělal se spouští .... a tak podobně.
A vyloženě doporučuju SSK v Kostelci nad Černými lesy tam nepojedu ani na buřta kdyby měl být z uheráku.
A porovnávat revolver od S&W versus pistole je asi jako porovnávat dvoutakt se čtyřtaktem revolver má poněkud jiný úchop, předpokládám že smiták bude single action, popravdě smitáka bych chtěl ale jen 10ti nebo 12ti ranového a to tak že moc.
Revolver mám Rugera SingleSix a doufám že brzo přibude SingleSix provedení BearCat. Jen na plinking.
Nikomu nic nenutím to jsou moje subjektívní názory.
chtěl bych koupit jednu z níže uvedených za cenu pod 10000 v supr stavu

FWB mně rukama prošlo několik ale že by mne některý uchvátil to tedy zcela určitě ne
Pardini jsem v ruce měl ale nestřílel ....
Hämmerli Exsse mne zklamala šerednej kus papundeklu
Hämmerli 212 je skoro jak exsee nebo jak se to píše ale dřevěné střenky jsou v základu neříkám nic špatného ale mlsná byla jako ševcova koza chutnali ji jen eley-ky
Mám Colt označení 22 a až na závěr kterej je plně otevřený a tudíž si užije střelec kterej stojí vedle a není za plentou, je to dobrá pistole koupeno z druhé ruky za 5200 bohužel jen jeden zásobník.
Mám několikero Rugerů a jsem spokojený maximálně za 12litrů mám funglovou zbran v plné záruce a trefuje. Ještě k Rugerovi ... v základu 2 zásobníky a každy další 650 korun ... Buckmark v základu jen jeden a daalší za tuším 1300.
Když budu toužit po medaili tak si vezmu PAVlíčka za 650 korun ... humpolácká zbraň ale ... není samonabíjecí ale ... trefuje
Někdo potřebuje trefovat přesně někoho baví sypat. Někdo trefuje a přitom sype. Mně nevyhovuje mít zalepený oko - jednu ránu za 5 minut.
A na okraj byl jsem na jednom mači .... keců že mám kolimátor ... sundal jsem ho .... jednoduché mířidla a ejhle byl jsme na bedně až nahoře ... zakomplexovaný dědci měli takový hemzy že jsem pohár hodil do koše a diplomem si připálil cigárko.... nejdřív dementní kecy jestli je to tak a tak dlouhý ... jestli jsem co a jak dělal se spouští .... a tak podobně.
A vyloženě doporučuju SSK v Kostelci nad Černými lesy tam nepojedu ani na buřta kdyby měl být z uheráku.
A porovnávat revolver od S&W versus pistole je asi jako porovnávat dvoutakt se čtyřtaktem revolver má poněkud jiný úchop, předpokládám že smiták bude single action, popravdě smitáka bych chtěl ale jen 10ti nebo 12ti ranového a to tak že moc.
Revolver mám Rugera SingleSix a doufám že brzo přibude SingleSix provedení BearCat. Jen na plinking.
Nikomu nic nenutím to jsou moje subjektívní názory.
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
...no, proti gustu..., ale neznám "sypací" soutěže pro ráži .22LR, takže si jeden zastřílí akorát tak sám pro sebe, ale jak říkám: "Proti gustu...". 

CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Chjo střílej si svoje já si budu střílet svoje a ten kdo vybírá mezi Buckmarkem a Rugerem ten si FWB popřípadě Pardini fakt nekoupí, a soutěže v malorážkové mířence mne nebraly ani ani ani .... no nikdy. Pan Maxa ať promine.
Ruger --- Buckmark --- Colt 22 semi - Huntsman - také nejsou určené na mířenku
Ruger --- Buckmark --- Colt 22 semi - Huntsman - také nejsou určené na mířenku
Hlavně se nehádejte . Chtěl jsem jen poradit jakou pistoli. Od dědy jsem dostal revolver Holek 261
ale chci ještě pistoli. Tak jsem chtěl pouze radu jakou. Nemám sportovní cíle. Chci si jenom slušně zastřílet
na střelnici při sranda závodech.
ale chci ještě pistoli. Tak jsem chtěl pouze radu jakou. Nemám sportovní cíle. Chci si jenom slušně zastřílet
na střelnici při sranda závodech.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
No dyk ....
vím co chceš a snažil jsme se poradit jak jsem nejlépe uměl. Malorážkovejch pistolí mně rukama prošlo že už to ani nespočitám a těch pár desitek tisic (možná už set ? nevím 500 - 750 týdně
) ran co jsem z nich vysypal také ne.

Aleši dík. Přesně jak říkáš ,chtěl jsem vědět A nebo B.
Ostatní pistole jsem vyřadil protože se mě nelíbí a nebo jsou drahé.
Nechtěl jsem také plastové. Mám čerstvej ZBROJA'K a skušenosti 0.
Stříleno pouze vzduchová pistole a dlouhá větrovka.
Ostatní pistole jsem vyřadil protože se mě nelíbí a nebo jsou drahé.
Nechtěl jsem také plastové. Mám čerstvej ZBROJA'K a skušenosti 0.
Stříleno pouze vzduchová pistole a dlouhá větrovka.
Byl tu zmíněný Smith and Wesson 41. S pětipalcovou hlavní je stejně přesný jako Margolina a je to krásná zbraň. Sehnat se dá okolo těch deseti tisíc. Moc k vidění ale není.
Vřele doporučuji. Oproti Margolině by někomu mohlo vadit, že nemá kohout.
Vřele doporučuji. Oproti Margolině by někomu mohlo vadit, že nemá kohout.
- Přílohy
-
- 20223-1.jpg (35.44KiB)Zobrazeno 2931 x
Je krásnej ale 29000Kč za něj nedám a bazarovej jsem nenašel. Zvažoval jsem ho ale musel bych počkat do vánoc(cena).
Rugra mužu koupit hned.
Rugra mužu koupit hned.
A ve skutečnosti vypadá ještě líp než na fotce. Je to takový kompromis mezi těmi pistolemi na plechovky a opravdovou sportovní pistolí.
Navíc tím, že to není sportovní speciál, tak z této pistole člověk hned střílí dobře (pokud umí střílet). Se sportovní pistolí se člověk musí sžít a nakonec mu ani nemusí konkrétní značka sednout.
29 000 Kč za novou je ale fakt moc. Na druhou stranu je to kus poctivé oceli a dřeva (hlaveň je vyvrtaná do pásu oceli, žádná směšná vložka). Nemá žádné nesmyslné výčnělky, ani prapodivný tvar.
Navíc tím, že to není sportovní speciál, tak z této pistole člověk hned střílí dobře (pokud umí střílet). Se sportovní pistolí se člověk musí sžít a nakonec mu ani nemusí konkrétní značka sednout.
29 000 Kč za novou je ale fakt moc. Na druhou stranu je to kus poctivé oceli a dřeva (hlaveň je vyvrtaná do pásu oceli, žádná směšná vložka). Nemá žádné nesmyslné výčnělky, ani prapodivný tvar.
Tohle je právě teď na tomto fóru v bazaru. Mrkni na to. Je to HAMMERLI x-esse "long"