Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- baretta@pobox.sk
odpoved
Ahoj Jirka
Ano, to vsetko je fain. (treba sa zamyslet nad učelom prostriedu)
Na poistku to nema vpliv.
Viem, že pri velkom odpore spušte sa zhorši vysledok strelby. A to je to super na tom. Ta strelba je potom uplne ina. (aspon podla mna).
Piri tvrdom odpore spuste sa mi osvedčilo pevne, niekdedy naozaj pevne chytiť vzduchovku. A potom to je to lepšie.
Ja pri tvrdom odpore spušte:
- silnejšie zapriem pažbu do ramena.
- licom a uchom tlačim do ,,licnika,,
- strielajucou rukou taham pažbu k sebe - a sučastne tlačim do ramena.
- slabu ruku velmi nepouživam, pretože strielam v sede (plni funkciu opory)
Nemysli si, že moja strelba je užasne oslniva. Hold tvrdy odpor je tvrdy odpor. Strielam tak na 60-70%
baretta@pobox.sk
Ano, to vsetko je fain. (treba sa zamyslet nad učelom prostriedu)
Na poistku to nema vpliv.
Viem, že pri velkom odpore spušte sa zhorši vysledok strelby. A to je to super na tom. Ta strelba je potom uplne ina. (aspon podla mna).
Piri tvrdom odpore spuste sa mi osvedčilo pevne, niekdedy naozaj pevne chytiť vzduchovku. A potom to je to lepšie.
Ja pri tvrdom odpore spušte:
- silnejšie zapriem pažbu do ramena.
- licom a uchom tlačim do ,,licnika,,
- strielajucou rukou taham pažbu k sebe - a sučastne tlačim do ramena.
- slabu ruku velmi nepouživam, pretože strielam v sede (plni funkciu opory)
Nemysli si, že moja strelba je užasne oslniva. Hold tvrdy odpor je tvrdy odpor. Strielam tak na 60-70%
baretta@pobox.sk
prosimte mohl by si napsat(pokud to teda neni tvoje vyrobni tajemstvitroj píše:pokud by ses rozhod pro tu slavku tak ti muzu s tim tuningem pomoct-posles mi pruzinu a pist, ja ten pist odlehcim,pokud bude potreba udelam voditko bud ze silonu nebo duralu a udelam silnejsi pruzinu..a budes mit paradni pusku aincvaifik

pokud chces muzes mi to hodit i na mailik:
marcus.das@centrum.cz
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
fakt nevím kolik váží prázdná, musíš ji zvážit PŘED a PO, odečíst, a dostaneš hmotnost náplně. A projevuje se to jen u těch jak říkáš "neznačkových" bombiček, nebo i u značkových?
Naposledy upravil(a) jirkausti dne 13 črc 2006 20:14, celkem upraveno 1 x.
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
jinak u těchto malých "plivátek" má na úsťovou rychlost zásadní vliv délka hlavně. Než totiž diabolka stačí dostatečně zrychlit, už je z hlavně venku. Takže např. u CP88 která má 4" hlaveň je udávaná V0-120m/s, u CP Sport 110m/s. (3,3" hlaveň)
takže energie je okolo 3 až 4J, co na zavrtání do dřeva už někdy nemusí stačit... Nic si z toho nedělej, na terč na 10m je to ještě docela přesný, na štípání třísek si pořiď nějakou silnější pušku.
Existují sice sety na prodloužení hlavní, ale je to dost drahé a zas o tolik se V0 nezvětší aby to mělo cenu do toho investovat.
Toliko můj názor.
Jirka
takže energie je okolo 3 až 4J, co na zavrtání do dřeva už někdy nemusí stačit... Nic si z toho nedělej, na terč na 10m je to ještě docela přesný, na štípání třísek si pořiď nějakou silnější pušku.
Existují sice sety na prodloužení hlavní, ale je to dost drahé a zas o tolik se V0 nezvětší aby to mělo cenu do toho investovat.
Toliko můj názor.
Jirka
Mě jde spíš o tu poloautomatiku. Namohl jsem totiž sehnat zbraň, která by stála méně než 3500Kč a zároveň aby byla více než jednoranná. Na terč a vše ostatní mám LOV21, jenže je jednoranná. Opravdu myslíš, že těch 20 "účinných výstřelů" je dost na jednu bombičku? Nebo je to chyba těch bombiček. A na kolik ran vydrží tobě bombička?jirkausti píše:jinak u těchto malých "plivátek" má na úsťovou rychlost zásadní vliv délka hlavně. Než totiž diabolka stačí dostatečně zrychlit, už je z hlavně venku. Takže např. u CP88 která má 4" hlaveň je udávaná V0-120m/s, u CP Sport 110m/s. (3,3" hlaveň)
Toliko můj názor.
Jirka
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
20 se mi zdá opravdu málo. Mě vydrží 100% tak 40-50 výstřelů s celkem konstantní přesností, pak se to pomalu snižuje. Ale víc jak 70 výstřelů jsem nezkoušel, to už je dost slabý a nechci riskovat že diabolka uvízne v hlavni a zapomenu tam na ni...
ještě mě napadlo otestovat třeba první - desátý - dvacátý - atd... výstřel střelbou do Zlatých stránek. Asi to někdy zkusím a bude hned jasno!
Zkus to taky a dej vědět.
Jirka
ještě mě napadlo otestovat třeba první - desátý - dvacátý - atd... výstřel střelbou do Zlatých stránek. Asi to někdy zkusím a bude hned jasno!

Jirka
Naposledy upravil(a) jirkausti dne 13 črc 2006 20:56, celkem upraveno 1 x.
A kde kupuješ (nebo jsi kupoval) ty bombičky Crossman? Síla zbraně je pro mě dostačující. Ale ta výdrž bombičky mě spíš trápí.jirkausti píše:20 se mi zdá opravdu málo. Mě vydrží 100% tak 40-50 výstřelů s celkem konstantní přesností, pak se to pomalu snižuje. Ale víc jak 70 výstřelů jsem nezkoušel, to už je dost slabý a nechci riskovat že diabolka uvízne v hlavni a zapomenu tam na ni...
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
kupoval jsem je za 9,- na www.mhshop.cz, ale prý je tam už nemají.
Tak příště asi na www.paintball-shop.cz tam je mají po 10,- Kč za 100 kusů. Pokud bys našel levnější, dej vědět.
Jo a upravil jsem minulý příspěvěk, tak ještě koukni

Jenže co když to budou ty neznačkové?jirkausti píše:kupoval jsem je za 9,- na www.mhshop.cz, ale prý je tam už nemají.Tak příště asi na www.paintball-shop.cz tam je mají po 10,- Kč za 100 kusů. Pokud bys našel levnější, dej vědět.
Poradte co vse mam namazat na slavii 631? Chystam se ji komplet rozebrat tak at to nemusim delat na dvakrat. Vystrilel jsem z ni 1500 ran a pri natahovani to v druhe polovine dost drhne. Zaclo to delat asi po 1000 ranach. Jo a jeste cim to mam namazat? Nekde tady na foru jsem cet ze je prej dobrej olej co se leje do motorek. Muzu pouzit ten co maj na benzince cca 1dl za 40kč. Leje se to myslim do dvou litru benzinu. Nebo mi znamy nabizel nejakou jemnou vazelinu. Tak poradte. dik