GUNLEX: Ofici?ln? v?zva v?em majitel?m zbran?

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jomekabi
Bydliště:Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz/
Re: GUNLEX: Oficiální výzva všem majitelům zbraní

Příspěvek od jomekabi » 03 kvě 2011 17:05

Cekanicka iniciativa byl dopis nespokojenych clenu predstavenstvu, ktery podepsalo 33 clenu, starych i novych. Jelikoz se jedna ciste o vnitrni zalezitost LEXu, byl siren jen mezi cleny a nasledne (asi mesic po odeslani predstavenstvu) byl zverejnen na clenskem foru, spolecne s reakcemi clenu predstavenstva.

CI rozpoutala pomerne bourlivou diskusi mezi cleny a dovolim si rici, ze byla jednim z vyznamnych katalizatoru soucasneho obrodneho procesu v LEXu.

Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 04 kvě 2011 12:47

Svatá pravda velebnosti.
Matěj

Příspěvek od Matěj » 10 kvě 2011 20:56

Tak jsem se poptal, jak jsem sliboval a první vlaštovky se našly.
Nestačil jsem se zeptat všech, ale z 6 rund (6 x 8 = 48 ), jich 11 o LEXu ví a zná ho.
A z těch 11 lidí dokonce 3 lidé tvrdili, že jsou členy LEXu.

Začínáte se rozpínat, docela jsem mrkal.

To je všechno.
dracekvo

Příspěvek od dracekvo » 18 čer 2011 11:48

Tak konečně jsem našel to, co mě nejspíš přesvědčilo ke vstupu do lex. Ještě chvilku budu sledovat situaci a příští měsíc se asi přihlásím.
http://www.gunlex.cz/2011/04/17/a-co-z-toho-budu-mit/

Proč to není na úvodní stránce?

Myslím, že hodně lidí si pokládá stejnou otázku. Co gunlex za dobu svojí existence dokázal?
Tento článek je dobrý, ale ještě trošku obecný. Chtělo by to napsat nějaký životopis lexu.
Prostě schrnout nějaké důležité body v jeho životě. Např: "Dne 1.1.1998 měl být / byl projednáván tento nesmyslný zákon. Gunlexu se podařilo zabránit jeho projednávání / schválení."

Jsem trochu skeptik, proto nikdy neinvestruju do kravin. Např. nikdy jsem neposlal žádný peněžitý dar na povodňové konto. Ale když se u nás na obci organizovala pomoc jedné konkrétní zaplavené vesnici, tak jsem rád přispěl.

Například vím, že v místním mysliveckém spoku asi nikdo není členem lexu a mnozí o asi ani neví o co jde.
Lexu fandím a doufám, že se zapojí co nejvíce lidí, ale abych místní střelce oslovil, na to nemám v ruce dostatečné argumenty. Dád bych byl schopen odpovědět na poslední otázku.

Pán: "Gunlex, o tom jsem ještě neslyšel, Co to je?"
Já: "Lex je organizace, kretá bojuje proti omezení práva nosit zbraň, jako se tomu děje v okolních státech."
Pán: "Hmm to je dobré, nepocítil jsem žádnou snahu státu mi omezovat právo vlastnit zbraň."
já: "Za to právě může lex, bohužel jste si toho asi ani nevšiml."
Pán: "Vážně? A co například?"
Já: "Ehm ....... nevím."
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 18 čer 2011 12:46

Tak k téhle prosbě se připojuji. Vstup do Lexu zvažuji už delší dobu a sdružení fandím, ale rád bych o něm věděl víc. Především tedy o konkrétních krocích, jak píše Dracekvo.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 18 čer 2011 17:19

dracekvo: Děkuji za příspěvek, který výstižně popisuje, co zajímá zájemce o vstup do LEXu. Přepošlu jej redakční radě a představenstvu k realizaci.
Možná Tě budou zajímat tyto odkazy:
http://www.gunlex.cz/propagace
http://gunlex.cz/forum/viewtopic.php?f=8&t=56

Edit: Jako ochutnávku přidávám odkaz na sken strany č. 46 časopisu Gun mart č. 6/2011 s článkem o setkání našeho zástupce LEXu Pepy Bílka a předsedy Sportsman´s Association (obdobné organizace ve Velké Británii):zde
člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
Matěj

Příspěvek od Matěj » 19 čer 2011 11:20

dracekvo píše:Tak konečně jsem našel to, co mě nejspíš přesvědčilo ke vstupu do lex. Ještě chvilku budu sledovat situaci a příští měsíc se asi přihlásím.
http://www.gunlex.cz/2011/04/17/a-co-z-toho-budu-mit/ "

Tenhle článej je úžasně účelovej

Všechno, co je tam napsáno jako "obhajoba" LEXu se dá rozprášit během pár minut.
A autor to určitě ví a asi proto není pod ním povolena diskuze.

Tohle může přesvědčit jen toho, kdo nehledá otázky a jakákoli odpověď je pro něj vlastně to, co chtěl slyšet.
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 19 čer 2011 12:02

Matěj:
1. Je naprosto pochopitelné, že u některých článků není povolena diskuze, neboť diskuze nejsou moderovány, což zneužívají někteří chroničtí diskutéři při hlazení svého ega - viz diskuze např. na idnes:cz či novinky:cz.

2. Těžko se reaguje na Tvůj příspěvek "...Tenhle článej je úžasně účelovej. Všechno, co je tam napsáno jako "obhajoba" LEXu se dá rozprášit během pár minut...".
Chceš-li, specifikuj v bodech tu účelovost a co se dá rozprášit během pár minut.
člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-relax » 03 črc 2011 16:59

Upozorňuji členy LEXu, že vyšel buletin LEXu červen 2011, který byl rozeslán e-mailem a vyvěšen na členském fóru.
Pokud jste jej neobdrželi, aktualizujte svůj e-mail na členském fóru nebo na tomas.travnicek:A:gunlex.cz.

Pokud máte problémy s registrací nebo přihlášením do členského fóra můžeme to vyřešit přes SZ nebo miloslav.brunn:A:gunlex.cz.

edit: trochu vylepšeny e-mailové adresy :)
Naposledy upravil(a) g-relax dne 09 črc 2011 21:17, celkem upraveno 1 x.
bradek džon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bradek džon » 07 črc 2011 10:12

Matěji, nerozumím tomu. Je evidentní, že do Lexu vstoupit nechceš a ani to v nejbližší době neuděláš, tak proč se tematikou "LEX" vůbec zabýváš? Proč nenecháš ostatní ať si udělají vlastní názor? Pořád jen kritizuješ, ale aby ji přiložil ruku k dílu, to už se ti moc nechce. Pokud máš pocit, že je Lex zbytečný, vymaž ho ze své hlavy a přestaň se o něj zajímat. Ale věz, že Lex zajímá jestli máš a budeš mít v peněžence zasunut svůj zbrojní průkaz i když nejsi jeho příznivcem a členem. Tak prosím nekaz svými fabulujícími názory ostatním jejich práci.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Dalajláma
Matěj

Příspěvek od Matěj » 07 črc 2011 15:23

Ano, nerozumíš tomu, to je mi jasné.
A zabývám se tím, protože nemám rád organizace, jednotlivce, skupinky, kde žijí v bludu, že oni jsou ti , co můžou vyřešit něco, na co vlastně nemají vůbec vliv a páky.
Přiložit ruku k dílu opravdu nechci, to doufám zvládneš i za mě ( tedy pokud hodláš přiložit ruku k dílu ).

No a jestli budu mít v peněžence ZP nezáleží na LEXu. Doufám, že nejsi tak naivní a nemyslíš si to.
A jestli někdo rozhodne, že ZP vlastnit nebudu, tak se z toho nezblázním.
Jen se divím, že jsi takový dětina a věříš, že jsi udělal správný krok = LEX.

Ale je to tvoje svobodná volba, a já mám zase svoji.
Takové spolky nikdy nefungovaly tak jak mají a nikdy fungovat nebudou.
Tady jedeme každý sám za sebe.

Stačí, když se podívám na stránky LEXu, opravdu klobouk dolů.
Přesvědčit dokážou jen jelimánky.
A máš pravdu, co já se vlastně starám, když je mi tahle organizace k smíchu i k pláči zároveň.

Ty máš svoji průkazku a jsi tudíž v bezpečí a můžeš přikládat ruce k práci.

Já už nebudu v tomhle threadu reagovat, nemá to smysl.
Komu není rady, tomu .......................
jomekabi
Bydliště:Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz/

Příspěvek od jomekabi » 07 črc 2011 15:48

Zaplat panbuh, konecne dostal rozum. :lol:
Joezbrna

Příspěvek od Joezbrna » 07 črc 2011 15:55

Právěže takové spolky v postdemokracii fungují. Buď musíš mít prachy, nebo členy (= voliče).
Nemusí se ti líbit představitelé, rétorika, web, podmínky členství. Ale garantuju ti, že LEX je jediný, kdo se tě zastane, až někoho zas napadne zavést psychotesty nebo nás rovnou odzbrojit.
A mohl bych ti posloužit příklady z jiných zájmových sdružení, které si díky dobré organizaci a lobbingu dokázaly patřičně upravit zákony, a také spolky, které se rozhádaly, a následně byly zlomeny stejně jako pověstné pruty knížete Svatopluka.
Lidská práva zasluhují nejvyšší ochranu!
http://www.a-human-right.com/
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 08 črc 2011 10:01

Joe: máš pravdu, vím, že je těžké někomu dokazovat čeho, kdy a jak Lex dokázal, když u toho nějteří nebyli. Už jsem o tom několikrát psal, ale je to asi zbytečné. Mně když se něco nelíbí, není to pro mne užitečné, tak prostě nikam nic nepíši, myslím si svě¨é a konec. Howgh!
bradek džon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bradek džon » 08 črc 2011 14:39

Ano přesně tak. Mě prostě nejde na rozum, že někomu dělá dobře vytvářet štvavou kampaň proti něčemu co mu v žádným případě neublíží, ale i když tomu nevěří tak mu LEX může jedině pomoc. Matěji, znovu opakuji, když nevěříš - neveř, ale nech Lex na pokoji a neškoď svými fabulacemi. Jdi si svou cestou a ostatní nech žít svůj sen. Udělej službu všem členům a dělej, že Lex neznáš. Prospěješ tím i sám sobě i když o tom vlastně nebudeš vědět.
Naposledy upravil(a) bradek džon dne 08 črc 2011 15:00, celkem upraveno 1 x.
Má-li někdo zbraň a snaží se vás zabít, je přiměřené bránit se střelbou z vlastní zbraně.
Dalajláma
Odpovědět