pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nosíte náboj v komoře?Sice se to už tady trochu probíralo,ale třeba má někdo nové poznatky a zkušenosti.
Re: pistole makarov
Nosil jsem (dokud jsem Maka měl).
-
Nosím náboj v komoře. U Makarova je to bezpečné ( kohout má bezpečnostní ozub ).
Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
a odskok, je taky dobře udělaná pojistka.
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Díky.
Taky nosím s nábojem v komoře. A natažený.
Akorát za normálních okolností mám zajištěnou pojistku, protože mi Mak v Dastě míří přímo na rodinné stříbro. A psychicky jsem to prostě nezvládl.
Akorát za normálních okolností mám zajištěnou pojistku, protože mi Mak v Dastě míří přímo na rodinné stříbro. A psychicky jsem to prostě nezvládl.

J.J.: Jak můžeš mít nataženo a zároveň zajištěno?
Jinak nosím s nábojem v komoře, nenataženo, nezajištěno. Někdo sice tvrdí, že to může být nebezpečné, protože nemá blokaci zápalníku a mohl by vystřelit, když by spadl na čumák. Ale pokud s tím nehodlám házet po zemi a manipuluju jenom v klidu a na bezpečném místě, tak nevidím problém.
Jinak nosím s nábojem v komoře, nenataženo, nezajištěno. Někdo sice tvrdí, že to může být nebezpečné, protože nemá blokaci zápalníku a mohl by vystřelit, když by spadl na čumák. Ale pokud s tím nehodlám házet po zemi a manipuluju jenom v klidu a na bezpečném místě, tak nevidím problém.
Petře z vlastní zkušenosti ti můžu říct že pád pistole je raz dva..... jedeš v autě a při nějakým blbým pohybu si rozepneš Dastu na opasku a při vylézání z auta ti zbraň vypadne ani nevíš jak. Mě se to stalo a považuji se přitom za extra opatrného. V lepším případě se na tebe na ulici lidi blbě dívají, ale v tom horším ti může zápalník klepnout do zápalky a průser je na světě. Mě naštěstí spadla na plocho. Takže jsem se potýkal jen s divnými pohledy spoluobčanů.
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Asi jste to nikdo nezkoušel,jestli vystřelí při pádu?
Ano, to se mi povedla napsat pěkná ptákovina. To "nataženo" tam vůbec nemělo být.Petr75 píše:J.J.: Jak můžeš mít nataženo a zároveň zajištěno?
Nosím 1+7, 9tý kousek nepřidávám. Vyndám z trezoru, zkontroluji všecko, zasunu šuplík s 8, "natáhnu" první z osmi, a pak vypustím a zajistím.
Harry: Věřím, že se to stát může, ale v tom případě bych uvažoval o změně pouzdra. I když je jasný, že zrovna u Makaróna na výběr moc není. Sám jsem si vyrobil kožené samosvorné a zatím spokojenost. A k té pádové bezpečnosti: už si to přesně nepamatuju, ale zkoušel jsem, že když je náboj v komoře, tak zápalník se nepohybuje - není blokovaný, ale nepohybuje se. A vzhledem k jeho hmotnosti, by to musel být pád z velké výšky a ještě přesně na hlaveň v ose zápalníku. Takže by se muselo splnit dost podmínek, aby to bouchlo. Ale to neznamená, že se to stát nemůže, to je mi jasný. Nicméně to riziko mi za to stojí , protože někde ve spěchu a stresu zapomenu natáhnout a co potom.
To snad ani vyzkoušet v amatérských podmínkách nelze. Předpokládám, že tato nehoda se stane když dopadne zbraň hlavní dolu tak si nedovedu dost dobře představit co by následovalo při výstřelu v přímém kontaktu s podlahou.Pauli píše:Asi jste to nikdo nezkoušel,jestli vystřelí při pádu?
O tom jestli je to možné nebo ne je asi je zbytečné spekulovat, protože z minulosti je v policejních a vojenských složkách kdy se to stalo třeba s pistolí Vz.50 mnoho případů.
Jules Winnfield a Vincent Vega:
Makarov pádovou bezpečnost má a vojenské testy to taky řešili. Tak místo teorií použijte gogle a sem už dávejte jen věci z praxe. Poslední věc, která byla k věci a zajímavá, je hodně stránek dozadu, teď se tu jen tlachá o ničem. Takže to brzo promažu, aby zůstali informace a odpad tu nebyl!!!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Pád na čumák jsem nezkoušel, nicméně pád na kohout (nataženo, vypuštěno) ano. Nebyla to dobrovolná zkouška, ale dopadla na výbornou.
Re: pistole makarov-PROSBA
Zdravím všechny, (pokud to sem nepatří tak PLS přesunout) teprve nedávno jsem udělal ZOZ, na ZP ještě čekám, nic méně mám jasnou představu, co chci za zbraně, CZ 50/70 protože je prostě fajná, Walther PPK (případně PP) a hlavně již drahnou dobu chci MAKAROV PM.
Bohužel na střelnici kde chodím (corrado), ji k zapůjčení nemají a než bych si ji koupil, považuji za vhodné zjistit, jestli mi vůbec sedne a půjde mi to.
Ozval se mi kolega Netrefijev, přijel ochotně do Ov a nechal mne trošku zastřílet, přiznám se, musel jsem se hodně krotit, ať nevystřílím celou krabičku.
Zbraň je pohodová do ruky, ta jeho jako nová, přesná a nádherně placatá.
Jakmile budu mít možnost určitě ji koupím, bohužel u nás ji nikdo nevede.
Bohužel na střelnici kde chodím (corrado), ji k zapůjčení nemají a než bych si ji koupil, považuji za vhodné zjistit, jestli mi vůbec sedne a půjde mi to.
Ozval se mi kolega Netrefijev, přijel ochotně do Ov a nechal mne trošku zastřílet, přiznám se, musel jsem se hodně krotit, ať nevystřílím celou krabičku.
Zbraň je pohodová do ruky, ta jeho jako nová, přesná a nádherně placatá.
Jakmile budu mít možnost určitě ji koupím, bohužel u nás ji nikdo nevede.
Naposledy upravil(a) KITTbx dne 22 čer 2011 06:51, celkem upraveno 2 x.
"Člověk má právo se chránit, stejně jako svou rodinu a majetek."
US prokurátor James Walters
US prokurátor James Walters