Příspěvek
od J.J. » 18 dub 2011 15:50
Taky jste si všimli, jak přicházejí v poslední době do módy 8rané pistole (s jednořadým zásobníkem) a to nejenom na 9mmL, ale také na 9mmB? Kahr, Walter PK380,... je pro příklad. Samože s moderními prvky, ale mizí výhoda 12ti, 15ti ranných moderních pistolí.
K tomu mám zajímavou, alespoň myslím, zkušenost.
Před pár týdny jsem se zúčastnil víkendového kurzu K1 Základy obranné střelby u Akademie Aegis. (mmch moc dobrý, vřele doporučuji.) Celé dva dny nás to absolvovalo 13. Většina měla Glocky 19 a výš, snad nějaký CZ,.... tedy kapacita 2x15 a víc.... a jeden Glock 27 s kapacitou 10+12. K tomu já s Makarovem s kapacitou 3x8 (ve dvou případech 4x8). Vzhledem k charakteru semináře jsem v podstatě neměl problémy s tím, že jsem musel občas měnit zásobník 2x za cyklus, zatímco ostatní jen jednou. Cvičení s největším počtem výstřelů na "jeden zátah" bylo, myslím, na 5 ran. Rychlostí a přesností jsem se řadil mezi nejhorších 5, ale málokdy nejhorší. (Taky jsem ouplnej začátečník, néé...).
A nakonec jsme řešili situaci s malým poprem oblečeným v košili (cca 40% plochy košile položilo popra) na 7m a 2 rány. 3 ze 12ti modernistů ho nesundali. Makarov ho krásně položil v průměrném čase.
Na druhou stranu přiznávám, že mě ten kurz přesvědčil, že pokud bych měl nosit pravidelně, pořídím něco moderního.
Ale jinak Makarov obstál se ctí.
Naposledy upravil(a)
J.J. dne 18 dub 2011 16:52, celkem upraveno 1 x.