Podle mě je nejvhodnější ta pružinovka - tedy listové pero. Mohlo by to být něco jako 14 260 z toho dělá nože např. Maďarič, nebo jsou z toho Blackova Bola. Kalí se to tak na 57-58 HRC, nevím jestli listová pružina jde přímo zpracovat. Já si 14 260ku objednal z Invel Plus. Dobře zpracovatelná v domácích podmínkách je N690 (vyzkoušeno), ale momentálně na Jataganu nemají příliš vhodné rozměry, jedině zkus vznést individuální dotaz, jestli by ti třeba sehnal 3,5*35*500 to máš na dva nože. S RWL34 jsem ještě nedělal, ale prý se s ní dělá ještě líp než s N690. Koupíš na
www.damascen.cz dodají ti i menší kus, takže na jeden nůž třeba za 500. momentálně mám něco objednané, ale čekám už 14 dnů a přechozí komunikace zabrala asi týden. Stejně se ale u žádnýho materiálu nevyhneš následnýmu kalení. Nebo dělat s kaleným, ale do něj moc nejde vrtat a jde to blbě brousit. Že potřebuješ brusky a pásovky je nesmysl. Stačí ti svěrák, pilka na železo, pilníky a akušroubovák, brusný plátna, různý špalíky a leštící pasta. Práci si můžeš ulehčit flexou. Když nejsi poleno, tak se pěkný nůž dá udělat za jedno dvě odpoledne v dílně.
Jinak o práci na týden - Řím taky za den nepostavili. Chceš vyrábět nůž a pokud chceš aby za něco stál, tak budeš muset něco pročíst a nastudovat. Já jsem naprostý amatér, ale než jsem se do toho pustil, tak jsem četl Knife několik hodin denně. Třeba jsem přečetl celý Balckovo vlákno. Bez získávání informací to prostě nejde.