Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jedině už karbon 

Re: Je to dobrá kuše?
ahojte,mam na vas taku prosbu,ti ktori si robite stredove omotavky sami,odkial si ich kupujete?bol by som velmi povdacny za nejake odporucanie na int.obchod kde kupim kvalitu co aj nieco vydrzi...vdaka...
teda tie nite v klbku mam na mysli,pozeral som na www.kuse.cz a pannon ijasz,no chyba mi tam trosku viac infa otych nitiach...o aky druh mat.ide a podobne..
Ahoj, kupuju v tomhle, ale kamennem obchode tohle http://www.archery.cz/index.php?productID=881 a mam k tomu omotavac mam neco, co vypada jako tohle http://www.hoddywell.com.au/images/ECON ... 0JIG-1.jpg , jen je to jinak barevne, koupano tamtez
Plna spokojenost
Plna spokojenost
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Mám prosbu. Sháním koncovku na reflexní rameno Exclib. Obeslal jsem mailem všechny prodejce, ale nikdo nemá. Nabízejí pouze celá ramena. Přitom moje rameno je v pořádku a pouze praskla koncovka a kousek se uštípl. A je tam ostrá hrana, která by mohla rozříznout tětivu. Zkusil jsem opravu dvousložkovou pryskyřicí, ale ulétlo to jak řepa hned po nasazení tětivy. Tak sháním novou koncovku. Pomůže někdo?
For crossbowhunter: Ahoj máš na Ukrajině nějakou osvědčenou honitbu na lov kuší? Dal bys odkaz na nabídku? Co se tam dá všechno lovit? Vozíš si tam svůj přenosný posed? Jak to tam probíhá? Ukážou ti kde si máš dát posed nebo sám zvěř stopuješ a posed umístíš na tebou vybrané místo? Je tam nějaké předepsané vybavení?
For izip: napadá mě domluvit se třeba s Cermanem až bude dělat objednávku tak si tam tu koncovku nechat přiobjednat přímo v Kanadě. A vzít si hned raději 2. Jak se to odštíplo? Kuše spadla nebo se to odštíplo samo?
For MartinT:Ahoj, kolik přibližně výstřelů ti u maxe vydrží tětiva?
For izip: napadá mě domluvit se třeba s Cermanem až bude dělat objednávku tak si tam tu koncovku nechat přiobjednat přímo v Kanadě. A vzít si hned raději 2. Jak se to odštíplo? Kuše spadla nebo se to odštíplo samo?
For MartinT:Ahoj, kolik přibližně výstřelů ti u maxe vydrží tětiva?
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Ahoj, Tetiva? maxe mam 3 roky, chodim 2-3x tydne a padne tak 50-70 vystrelu za navstevu strelnice. Jednu tetivu jsem znicil o sip, 2 origo excalibr jsem zahodil, protoze se mi moc povolovali. Tetiva (klasicka) je nesmrtelna. Pode co jsem si odladil postup na svoji flemisovou tetivu, ktere si delam za posledni rok a kus, tak jsem spokojen s vydrzi. Spise jsem ale zkousel nekolik druhu vyroby a tak tech tetiv mam nekolik ciste z experimentalnich duvodu. Omotavka mi vydrzi 200-500 ran, podle toho, jak peclive jsem si ji udelal a nebo spis jak moc jsem skousel se odklonit od provereneho postupu.
-
http://www.en.almandry.com/tours/huntin ... raine.html
tu máš link.preboha čo vymýšlaš s nosením si vlastného posedu a stopovaním zvere.žiadne také, nezabúdaj že ty platíš a preto ti to všetko pomaly naservírujú pod nos.
posedy maju vlastné, chodí s tebou tlmočník, ubytovanie je krásne a čo sa týka revíru, ten bude asi záležať od zvere akú chceš loviť.čo sa týka vybavenia, to ti odporúčam riešiť pri zajednávaní si pobytu, aby nevznikli potom nepresnosti.tak či tak sa ťa budú na to pýtať, pretože pomáhajú vybaviť povolenie na prevoz zbrane.
tu máš link.preboha čo vymýšlaš s nosením si vlastného posedu a stopovaním zvere.žiadne také, nezabúdaj že ty platíš a preto ti to všetko pomaly naservírujú pod nos.
posedy maju vlastné, chodí s tebou tlmočník, ubytovanie je krásne a čo sa týka revíru, ten bude asi záležať od zvere akú chceš loviť.čo sa týka vybavenia, to ti odporúčam riešiť pri zajednávaní si pobytu, aby nevznikli potom nepresnosti.tak či tak sa ťa budú na to pýtať, pretože pomáhajú vybaviť povolenie na prevoz zbrane.
For Hanyking - po výstřelu se setrvačností a pak rázem při zastavení ramen odštípl kousek koncovky a to tak nešťastně, že vznikla ostrá hrana, o kterou se hned rozřízlo oko tětivy vlivem tahu ramen. Zkoušel jsem mailem všechny prodejce Excalibru u nás a nikdo nemá. Zkusím p. Cermana, ten nabídl, že mám rameno poslat a že se na něj "podívá".
Ahoj, to jak popisujes okolnosti, za jakych se tan nehoda stala mi s pravdepodobnosti hranicici s jistotou pripomina vystrel naprazdno. A pak patris k tem smutnejsim 60%lidi, kterym se pri teto akci ramena poskodili. Skus zvazit, jestli je levnejsi cca 4500 za ramena (u archery.cz, ale to uz asi vis) nebo tve zdravi. Pokud spolehas na na to, ze pan Cerman ramena opravi jinak nez vymenou, precti si prosim znovu zacatek tohoto meho prispevku. Pokud chces mit jistotu dodavky novych, bezpecnych ramen, procti si prosim reakce na tomto threadu na tema kouzla z toho daneho eshopu. Prosim, zustan prispivatelem tohoto fora, neni nas mnoho a jeste mene v ceskoslovenskych krejich
azip-Martin T. to nastínil dobře,a to"podívám" Mr.Cermana jsem poznal na vlastní kůži.Je mi jasný,že moc možností nemáš,ale já bych i tak to rameno nedal z ruky,páč ta oprava nebude nic jiného,než zbastlení pryskyřicí.Je to smutný,ale pokud chceš mít opravdu jistotu-koupit origo ramena.Pokud vládneš dobře NJ můžu ti dát konatakt na pána v D,který je zastoupení EXC,velmi ochotný a schopný,mám od něj kuši i některé příslušenství.
Jinak kdyby jsi si přece jen nedal říct-tak pan Cerman má čína ramena,která vypadají hodně jako Exc i povrch je pěkná napodobenina realtree,jen mají tak poloviční výkon a třetinovou hodnotu a vím nejméně o jednom případu,kdy je vydával za originál
.Vím že 4500Kč je dost peněz,ale zdraví-potažmo obličej a halvu máš jednu 
Jinak kdyby jsi si přece jen nedal říct-tak pan Cerman má čína ramena,která vypadají hodně jako Exc i povrch je pěkná napodobenina realtree,jen mají tak poloviční výkon a třetinovou hodnotu a vím nejméně o jednom případu,kdy je vydával za originál

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
crossbowhunter a MartinT díky za odpovědi.
Dnes mě došla várka šípů a jsou menší než jsem chtěl. Alu šípy měří 36cm a já jsem potřeboval 41. Ty budu vracet. Karbonové jsou menší asi o 2cm. Mám si je nechat? Budou fungovat? Přikládám foto založeného šípu do těla kuše.
Dnes mě došla várka šípů a jsou menší než jsem chtěl. Alu šípy měří 36cm a já jsem potřeboval 41. Ty budu vracet. Karbonové jsou menší asi o 2cm. Mám si je nechat? Budou fungovat? Přikládám foto založeného šípu do těla kuše.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
-
napadlo ťa napísať výrobcovi, aby ti odpovedal?
s touto kušou tu skúsenosti nemá asi nik, okrem ludí čo ju predávajú a taký človek ti povie čokolvek, len aby sa toho zbavil.
http://www.barnettcrossbows.com napíš im a spýtaj sa.ak má podobné parametre ako toto http://www.barnettcrossbows.com/product/panzer-v tak výrobca odporúča 18"
s touto kušou tu skúsenosti nemá asi nik, okrem ludí čo ju predávajú a taký človek ti povie čokolvek, len aby sa toho zbavil.
http://www.barnettcrossbows.com napíš im a spýtaj sa.ak má podobné parametre ako toto http://www.barnettcrossbows.com/product/panzer-v tak výrobca odporúča 18"
bob9,ako sa da rozoznat cinske rameno od originalu ked su obe v realtree prevedeni a velmi podobne?teda okrem toho vykonu,ktory sa da zistit jedine zmeranim rychlosti sipu,maju original ramena nejake znacenie,alebo nieco take?nieco podla coho sa da vizualne zistit ze to nieje origo?
Ahoj, optimalni delka to neni, optimalne by spoj mezi hrotem a tělem šípu měl být mimo tělo kuše (aby ji mikroskopický přechod a nerovnost neodíral a šíp se nebrzdil).