TAU (5,6,7)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
zordon
Re: TAU (5,6,7)

Příspěvek od zordon » 28 úno 2011 19:42

Díky za rady, tak už jsem si zastřílel, jen mám problém na Praze 6 sehnat bombičky... Neví někdo kde? Jinak budu muset vydržet do pátku až přijedu domů. :cry: Měl by někdo nějaký návod, jak nastavit spoušť....... atd. skaredyasmradlavy@seznam.cz

kb

Příspěvek od kb » 02 bře 2011 08:31

Pýtal som sa výrobcu, ako je to vlastne s tým vypúšťaním zbrane. Potvrdil mi, že keď sa plní z kyvety cez prepúšťací ventil, zbraň sa môže nechať natlakovaná ľubovoľne dlho, podobne ako PCP. Neškodí to ani gumovým tesneniam. Upozornenie v návode, že zbraň sa nemá nechávať natlakovaná, je najmä z bezpečnostných dôvodov. Nechávať natlakovanú sa neodporúča, keď sa plní z bombičiek, pretože plyn môže obsahovať vlhkosť a u 7g aj hrdzu. (Tak som sa dohodol, že 12g prepichovače vymením za dve kyvety a prepúšťací ventil.)
P.S. Kyvety z TAUBRNO sú vovnútri potiahnuté teflónom, takže nehrdzavejú.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
zordon

Příspěvek od zordon » 02 bře 2011 09:23

Jde ten přepouštěcí ventil sehnat i na Tau 6? kolik to stojí? Nebo je tu někdo kdo by mi to prodal i s nějakou kyvetou??? Na co jsou ty malé šroubky u spouště? protože se mi povolily a nevím jak moc je můžu utáhnout, abych to nějak nerozladil. Díky za každou radu.
Joezbrna

Příspěvek od Joezbrna » 02 bře 2011 09:56

Já bych se toho zas tak nebál.

Když ne plyn, tak vzduch vždy vlhkost obsahuje, po dostřílení bombičky se vzduch stejně do zbraně dostane, a jelikož COčková zbraň je po dostřílení pěkně vychlazená (protože výparné teplo CO2), tak na povrchu ta voda stejně zkondenzuje. Proti tomu je nějaké promile vodních par v CO2 v kyvetě naprosto zanedbatelné. Zbraň se musí konzervovat a skladovat mezi inhibitory vlhkosti (takové ty pytlíky z potravin či bot, nebo obyčejná rýže). Nejhorší je po dostřílení ji zavřít do plastového kufříku a otevřít až při dalším střílení.

Kousky rzi můžou být stejně dobře v kyvetě, opakovaně plněné (7g) bombičce jako i v opakovaně plněné lahvi z hasičáku (např. 88g), a vznikají tam kondenzací vody (viz předchozí odstavec). U nové nádoby (88g) lze doufat, že v lahvi není, a po nějakém počtu plnění (10, 20, ?) ji preventivně vyměnit.
Do zbraně můžou napadat, když se tam nádoba obsahující rez (tj. bombička) otočí ventilem dolů (z 7g bombičky při střelbě, z větších lahví při přelévání CO2 do zásobníku plynu v rukojeti). Při střelbě gravitací zůstává rez v dolní části zásobníku, a po dostřílení se prostě vysype. No problem. Když s tím budu moc mávat, tak nějaký drobný kousek teoreticky může způsobit dočasnou nefunkčnost nějakého ventilu nebo mechanicky poškodit nějaké těsnění. Kdybych měl drahou zbraň a střílel s ní často, tak bych to řešil. U TAU, kterou vytáhnu jednou za týden to imho nemá cenu řešit. Jednou za pár let ji holt vyčistím nebo vyměním těsnění.
Krom toho, když do pistole tu nádobu nepřevrátím (tj. střílím s kyvetou nasazenou na pažbičce, a do zbraně tak jde jen stlačený plyn), tak kousky zkorodovaného materiálu zůstanou v kyvetě, a nemusím to řešit vůbec.
Lidská práva zasluhují nejvyšší ochranu!
http://www.a-human-right.com/
Kavy

Příspěvek od Kavy » 02 bře 2011 15:05

Kb
U pistole natlakované bombičkou se dle návodu poškozuje těsnění ventilu,
u pistole natlakované kyvetou se najednou těsnění ventilu nepoškozuje :?:
To jsou věci,hlava mi to nestačí brát :lol:

Joezbrna
Musíš mít hroznou páru,protože udržet jednou rukou pistoli s nasazenou kyvetou musí být po chvíli dost vyčerpávající
kb

Příspěvek od kb » 02 bře 2011 18:47

Kavy píše:Kb
U pistole natlakované bombičkou se dle návodu poškozuje těsnění ventilu,
u pistole natlakované kyvetou se najednou těsnění ventilu nepoškozuje :?:
To jsou věci,hlava mi to nestačí brát :lol:

Joezbrna
Musíš mít hroznou páru,protože udržet jednou rukou pistoli s nasazenou kyvetou musí být po chvíli dost vyčerpávající
Kavy, v návode výrobca doslova píše : "Nedoporučujeme nechávat pistoli dlouho pod stálým tlakem - hlavně při vyšších teplotách by to mohlo vést k zhoršení funkce dávkovacího ventilu v dúsledku deformace těsnění." Pochopil som to tak, že ak nechám natlakovanú pištoľ niekde normálne uskladnenú, tzn. nie na slnku alebo pod radiátorom, nemalo by sa nič poškodiť. Samozrejme "vyšší teplota" je dosť nejednoznačný pojem.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 02 bře 2011 19:07

a jsme zase u té tepelné roztažnosti Co2, prostě jak se to zahřeje a je jedno jestli sluníčkem, nebo u kamen tak se uvnitř zvýší tlak, a ten ti zatlačí na kuželku ventilu a zakousne jí do osazení sedla, čím větěí teplota, tím vyšší tlak i deformace. Jestli je to z bombičky, nebo z kyvety je zhola jedno, zásadní je množství kapalného CO2 a jeho poměr k objemu bomby a ventilu.
kb

Příspěvek od kb » 03 bře 2011 08:18

To sedlo ventilu je z teflónu? Dá sa vymeniť aj svojpomocne, alebo to musí ísť do servisu?
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 03 bře 2011 16:48

nevím jak u TAUky, ale u většiny ventilů buď teflon, nebo podobný plast. Z teflonu by těsnění určitě udělat šlo. Těsnění je ale na kuželce, sedlo je kov.
milando

Příspěvek od milando » 03 bře 2011 18:34

chlapy dneska sa mi s otcom podarilo plne spojazdnit tau 6 mal som na nej uz vybuchany ventil ze pretrcal pred bici mechanizmus uz len asi 1 mm na sustruhu otec urobil novy ventil a a lapovacov pastou som ho potom v pistoli zabrusil na teflon myslel som ze to nebude drzat tlak ale drzi to aj bepruziny za ventilom este som sa hral z pruzikami skušal som roze druhy sily...nasiel som čo najjemnejsiu kombinaciu a tereaz to striela tak ako ma...a to uz som myslel ze nikdy to nebude fungovat ...tata je macher ..sedlo ventilu som zalapoval tak ze som sa v nom videl. z exactom mi to pučilo na 1,5 mm cez kluč na platnu je to malo ci moc ????
norconia qb 78 deluxe + bsa sweet 17 3-12x40ao duplex
haenel suhl 312 + walther 4x32 compact mildot
slavia 631 lux
tau 6
zordon

Příspěvek od zordon » 05 bře 2011 21:46

ahoj, chtěl bych se zeptat na rozdíl mezi Tau 6 a Tau 7, jsou tam podstatné rozdíly?? Díky za každé info.
Smazaný uživatel 93

Příspěvek od Smazaný uživatel 93 » 06 bře 2011 08:47

Podívej se na str. 2 tohoto vlákna... Dole je to dost obšírně.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 06 bře 2011 11:43

Otázka do pranice, má někdo pušku TAU 7?
Vím, že TAU7 jsou super pistole, ale i tak by mne zajímal názor nějakého majitele na pušku.
mikiki

Příspěvek od mikiki » 07 bře 2011 12:37

To fakt nikdo nemá doma pušku TAU7 :shock:
kodl68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodl68 » 07 bře 2011 16:22

Pušku Tau 7 opravdu nikdo nemá a když ano, pak je to předělávka pistole na pušku. Ekvivalent pro Tau 7 je vzduchová puška Tau 200 výrobce TAU Brno http://www.taubrno.com/. Tau 200 je CO2 vzduchovka určená pro výcvik mládeže a střelecké soutěže okresního a krajského významu. Používá se primárně na střelbu na 10 m, úsťová rychlost je plně nastavitelná od 120 - 200 m/s. Plnění z CO2 kyvet, bombiček 7g či 12g. Rozptyl zbraně je na 10m přibližně 8 mm při střelbě s diabolkami LUX, při použití lepších diabolek se dá rozptyl snížit (používám RWS). Je to stále ještě relativně dostupná vzduchovka pro začínající (nebo pro nás vysloužilé) střelce. V akci ji můžeš vidět například při střelecké soutěži okresního významu Dnešická vzduchovka - 3. kolo dne 12.03. ve Dnešicích u Přeštic od 09:00 hod., kde s ní střílí pár vysloužilých magorů...http://www.cinderella.cz/. Pokud by někdo měl zájem, mohu poslat naskenovaný manuál k TAU 200, mám ji od roku 1993.
Odpovědět