TAU (5,6,7)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Re: TAU (5,6,7)
Plní niekto TAU 7 z 12g bombičiek? Viď. môj predchádzajúci príspevok.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
koupil jsem Tau 6, ale nemám s ní žádné zkušenosti a tady jsem se taky moc nedočetl, může mi někdo poradit jak s údržbou, nastavením výkonu atd, jestli nechávat bombičku do druhého dne, nebo radši vypustit.... prostě běžné věci...
Předem děkuji
Předem děkuji
zordon
Pistoli nechávej klidně natlakovanou.
Až budeš plnit z kyvet,tak jí budeš mít natlakovanou třeba rok bez přestání.
Jestli pistole nerezne,tak co by jsi chtěl udržovat ?
Možná jednou ročně stříknout mastnotu(WD40.........) na páky u spouště.
Hlaveň se čistí jednou za 10 000.Tedy pokud nehodláš používat Standarty nebo Gamo
kb
Propichovač jde obvykle hluboko zašroubovat,takže zkrácením trnu o pár mm se nic stát nemůže.
Ještě prohlédni O-kroužek,jestli není poškozený apod.Je to korunová záležitost.
Udělej si na závitu značku,kde se bombička propíchla a ušla.Podle toho zjistíš ,že trn jde ještě dost ubrat.
Pistoli nechávej klidně natlakovanou.
Až budeš plnit z kyvet,tak jí budeš mít natlakovanou třeba rok bez přestání.
Jestli pistole nerezne,tak co by jsi chtěl udržovat ?
Možná jednou ročně stříknout mastnotu(WD40.........) na páky u spouště.
Hlaveň se čistí jednou za 10 000.Tedy pokud nehodláš používat Standarty nebo Gamo

kb
Propichovač jde obvykle hluboko zašroubovat,takže zkrácením trnu o pár mm se nic stát nemůže.
Ještě prohlédni O-kroužek,jestli není poškozený apod.Je to korunová záležitost.
Udělej si na závitu značku,kde se bombička propíchla a ušla.Podle toho zjistíš ,že trn jde ještě dost ubrat.
Kavy,
nemyslím, že je dobré nechávať pištoľ dlhodobo natlakovanú. Včera som ju rozobral a v komore pri ventile bolo dosť korózie. Podotýkam, že mám staršiu pištoľ z druhej ruky ešte made in Czechoslovakia. Takisto je otázne, ako by to pôsobilo na gumové tesnenia. Výrobca v návode výslovne uvádza, že by sa pištoľ nemala nechávať natlakovaná.
nemyslím, že je dobré nechávať pištoľ dlhodobo natlakovanú. Včera som ju rozobral a v komore pri ventile bolo dosť korózie. Podotýkam, že mám staršiu pištoľ z druhej ruky ešte made in Czechoslovakia. Takisto je otázne, ako by to pôsobilo na gumové tesnenia. Výrobca v návode výslovne uvádza, že by sa pištoľ nemala nechávať natlakovaná.
Naposledy upravil(a) kb dne 27 úno 2011 16:24, celkem upraveno 1 x.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
Tak proč se na to ptáš ?
Z vlastní zkušenosti,LOV 21 ani DU 10 po dostřílení nevypouštím,jen přes ventil průběžně doplňuju CO2.

Z vlastní zkušenosti,LOV 21 ani DU 10 po dostřílení nevypouštím,jen přes ventil průběžně doplňuju CO2.
Taky nechávám natlakované, přesně jak píše Kavy
Kavy,
ja som sa nepýtal, pýtal sa Zordon
Mňa momentálne trápi problém s plnením s 12g bombičkami. Kúpil som dva 12g prepichovače za skoro 30,- eur a sú mi naprd.
ja som sa nepýtal, pýtal sa Zordon

Mňa momentálne trápi problém s plnením s 12g bombičkami. Kúpil som dva 12g prepichovače za skoro 30,- eur a sú mi naprd.
samozřejmě
na propichovače jsem ti odpověděl,nic než brousit ti asi nezbývá
Na co dva propichovace ?
Na co dva propichovace ?
Mám prosbičku, nemáte někdo manuál k Tau 7. Budu vděčný i za odkaz. Případně můj meil nejrom@seznam.cz.
Tak a už pro dnešek dobrou.
Tak a už pro dnešek dobrou.
Nenabitou zbraní nemiř ani na tchýni.
Ahoj. Posílám manuál.
Prepichovače musia byť predsa vždycky dva kvôli nabobtnaniu O-krúžku vplyvom CO2.Kavy píše:samozřejmě
Na co dva propichovace ?
To je jedna možnost.
Druhá byla koupit za ty peníze 200ks náhradních O-kroužků.
Když první nabobtná,tak se zvětší o tolik,že z propichovače téměř sám vypadne.
Nasadí se nový.Ten první mezitím splaskne.
Když ne,nasadí se třetí a to už bude první 100% splasklý.
Když jsem používal sifonovky,tak jsem si tím prošel a nikdy mě nenapadlo vyhodit peníze za celý propichovač.
Ale teď je to už jedno
Časem už bude guma bobtnáním poškozená natolik,že se nákupu nových kroužků stejně nevyhneš.
Ale je možné,že v SR jsou O kroužky dražší než "náhradní" propichovač.
Pomohlo ubroušení hrotů ?
Druhá byla koupit za ty peníze 200ks náhradních O-kroužků.
Když první nabobtná,tak se zvětší o tolik,že z propichovače téměř sám vypadne.
Nasadí se nový.Ten první mezitím splaskne.
Když ne,nasadí se třetí a to už bude první 100% splasklý.
Když jsem používal sifonovky,tak jsem si tím prošel a nikdy mě nenapadlo vyhodit peníze za celý propichovač.
Ale teď je to už jedno

Časem už bude guma bobtnáním poškozená natolik,že se nákupu nových kroužků stejně nevyhneš.
Ale je možné,že v SR jsou O kroužky dražší než "náhradní" propichovač.
Pomohlo ubroušení hrotů ?
Kavy,
hroty som zatiaľ nebrúsil. Konzultoval som problém s výrobcom, ten ma požiadal, aby som mu poslal fotky zbrane a prepichovačov, či nemám náhodou skrátenú nádržku na plyn. Fotky som poslal a uvidím.
hroty som zatiaľ nebrúsil. Konzultoval som problém s výrobcom, ten ma požiadal, aby som mu poslal fotky zbrane a prepichovačov, či nemám náhodou skrátenú nádržku na plyn. Fotky som poslal a uvidím.
Jsou rozdílné už podle záchytu pro "klíč".
Snad se všechno ke spokojenosti vyřeší
Snad se všechno ke spokojenosti vyřeší