tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím!
Předem se omlouvám za stupidní dotaz, nechce se mi pročítat všechna vlákna.
Vyměnil jsem pružinu u 620 a ke svému překvapení zjistil, že nyní zvládne udělat větší "ďůlek" než starší 631!
Je velký problém vyměnit pružinu u 631 vzhledem k tomu, že má pojistku?
Díky
Předem se omlouvám za stupidní dotaz, nechce se mi pročítat všechna vlákna.
Vyměnil jsem pružinu u 620 a ke svému překvapení zjistil, že nyní zvládne udělat větší "ďůlek" než starší 631!
Je velký problém vyměnit pružinu u 631 vzhledem k tomu, že má pojistku?
Díky
Re: tuning Slavie 620 a 631
ne není to žádný problém. Pokud si vyměnil pružinu na 620 tak na 631 to zvládneš taky. Ne?
AA S400 classic + delta titanium 4-16x42, slavia 634 + delta 4x32, a plno jiných s/hraček 

Jen jsem myslel, jestli tam není nějaké komplikované úskalí, nejsem zrovna technický typ. U 620 se jen rozebere, vyšroubuje zadek a je to brnkačka, ta pojistka na "prdeli" u 631 mě mate - musí se odmontovat, nelétají někde pružinky, je to v klídku?
Nerad bych to rozebral a pak to někomu zručnějšímu v krabici vezl:)))
Nerad bych to rozebral a pak to někomu zručnějšímu v krabici vezl:)))
V klidu, žádnou pojistku nevytahuješ. Po sundání pažby vytáhneš kolík co drží spoušť, tu vyndáš a celý zadní díl vyšroubuješ. Pozor, pružina je trochu stlačená.
Zde máš schéma, jak to tam vypadá.
http://diabolky-ls.webnode.cz/products/ ... 1-cal-177/
Zde máš schéma, jak to tam vypadá.
http://diabolky-ls.webnode.cz/products/ ... 1-cal-177/
Gamo Hunter 440 .177,
Slavia 631 de Luxe,
Slavia 630,
ČZ 236,
LOV 21,
DU -10 Condor
Slavia 631 de Luxe,
Slavia 630,
ČZ 236,
LOV 21,
DU -10 Condor
Díky, díky! O to mi šlo, jestli v tom není nějaký chyták.
- odstrelovac1
Já mám asi problem s těsněním teda, protože když mi to neproletí na 20m skrz tak je asi fakt něco špatně když vám ostatním to s překopanyma Slaviema jde...
I když možna i zeslabla pružina už nevím no...

Zdravím, ještě jeden dotaz k těm pružinám, nevíte někdo délky u pružiny z 630 a 634? O kolik se od sebe ličí? Děkuji.
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Tak jsem u té 631 bez problémů vyměnil pružinu, těsnění, mezi píst a pružinu dal vložku z umělé hmoty a je to neskutečný rozdíl! Sotva jí slyším, razance dobrá!
Tu vložku jsem dal i do 620 a taktéž se rapidně ztišila!
Tu vložku jsem dal i do 620 a taktéž se rapidně ztišila!
Zdravím ve spolek, chci se optat na jednu věc: známý má slavii 630, a nedrží mu natahlá pružina, rozebral jsem ji dal tam novou pružinku na spoušť, ale pořád to nedrží, při nátahu zacvakne, ale poté zase vyskočí. Po důkladnějším rozebrání jsem na nic nepřišel, všechno vypadá v pořádku, nemáte s tím někdo zkušenost, prosím poraďte, děkuji.
-
se zeptej fesoje, taky řešil. mě se to párkrát taky stalo ale vždy to rozchodila hned a ani nevim jak. zkoušej natáhnout bez pažby a sleduj spoušťák co dělá, případně ještě rozebrat úplně a zkusit jentak v ruce- bez pružiny
už vim, podkládal jsem pružinu, tak píst nedosáhl na ozub, to byla ta chyba. Možná ještě nějakej bordel a tak.Opotřebení něčeho je velmi nepravděpodobný
už vim, podkládal jsem pružinu, tak píst nedosáhl na ozub, to byla ta chyba. Možná ještě nějakej bordel a tak.Opotřebení něčeho je velmi nepravděpodobný
ok, tak díky, zkusim to zítra ještě jednou pořešit. 

Tak jsem to vyčistil a namazal a pořád nic, ale opotřebovanýho tam fakticky nic neni. Nevim si s tim rady, připadá mi jako by ta spoušťová pružinka byla slabá??

krabick: Pokud si to pečlivě zkontroloval a nic není opotřebené, tak myslím, že by nebylo od věci zkontrolovat jak železo sedí v pažbě. Zkusil bych jestli to po sejmutí pažby dělá taky. Zkus to tedy natahovat baz pažby. Pokud to bude fungovat tak je problém v přípojení pažby na železo. Onehdá jsem na něco podobného přicházel a nakonec se jednalo o to, že po zašroubování šroubá držících železo ve dřevě se spoušť dotýkala dřeva a stačilo do toho klepnout a vystřelilo to nebo to vůbec nedrželo natažené. Poté vypodložit železo nebo probrousit ve dřevě otvor na spoušť.
AA S400 classic + delta titanium 4-16x42, slavia 634 + delta 4x32, a plno jiných s/hraček