Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
ALKAJ
Re: Tlakové lahve a plnění
Příspěvek
od ALKAJ » 11 úno 2011 20:08
Warthog píše:Čistě teoreticky bys měl mít auto označeno při převozu libovolné tlakové nádoby, ale u vzduchových lahví se to moc neřeší (já na to taky dlabu).
zdroj:PDF v mojom predchodzom príspevku strana 37
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
-
Warthog
Příspěvek
od Warthog » 11 úno 2011 20:20
Aha, no tak tím lépe.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
-
Smazaný uživatel 6696
Příspěvek
od Smazaný uživatel 6696 » 12 úno 2011 09:46
Díky všem. Už můžu bejt v klidu. Musím se trochu informovat ať vím do čeho jdu. Pumpování mě neba je to dřina a kazí to radost ze střílení.
-
pzkudk - Příspěvky:23
Příspěvek
od pzkudk » 12 úno 2011 15:07
Warthog píše:Čistě teoreticky bys měl mít auto označeno při převozu libovolné tlakové nádoby, ale u vzduchových lahví se to moc neřeší (já na to taky dlabu). Zabezpečení proti pohybu je tuším někde předepsáno pro libovolný náklad, jehož pohybem by mohlo dojít k nějaké škodě.
Označení (a platba ADR) se netýká lahví pro osobní potřebu.
Zabezpečení je samozřejmě vhodné, když se lahev kutálí v kufru tak se snadno otevře ventil a to je potom nějakého sykotu

Pomoct se tomu dá zátkou která se našroubuje do ventilu, v potápěčských potřebách je běžně mívají.
-
Příspěvek
od pzkudk » 12 úno 2011 15:13
žabák píše:Mám takovou možná hloupou otázku a to kde a jak je vhodné doma zkladovat naplněnou 300 barovo bombu.Zatím mám jen dvolitrovku, ale brzy pořídím 8smi litrovku. Prosím o radu. Nemám s tím žádné zkušenosti. Je to kvůli bezpečnosti. Dík za každou radu.
Ocelová tlaková lahev je prakticky nezničitelá. Vydrží i požár (při nějakých 90 - 100 stupních se začne tavit kuželka a vzduch uteče). Jediné co se nedoporučuje je shazovat ji ze schodů, lahvi to sice neublíží ale mohl by se urazit ventil a lahev pak letí jako raketa.
-
jirkahu71
Příspěvek
od jirkahu71 » 12 úno 2011 16:15
volná přeprava ADR je do 1000 ADR bodů.
-
Smazaný uživatel 6696
Příspěvek
od Smazaný uživatel 6696 » 12 úno 2011 17:28
Vím a věřím že láhev vydrží, ale jde mě hlavně o ten ventil. V pátek jsem plnil vzduch do láhve u potápěčů a dali se trochu do řeči. Týpek mě říkal že se jim kdesi na bazéně převrátila 200 barová láhev. Při pádu narazila na ventil a ten uletěl jak nic a málem sejmul dva lidi (prý málem zabil). Trochu víc ve mě zamrazilo. Je mě jasny že se musí dávat pozor.
-
666karel - Příspěvky:179
Příspěvek
od 666karel » 12 úno 2011 18:20
Ocelová lahev si nechá líbit opravdu dost, ale vocáď pocáď. V každém potápěcím kurzu se několikrát opakuje, že se lahve nestaví , ale pokládají. Když spadne tak se stane přesně tohle. Další nešvar je rychlé přepouštění, resp. vypouštění. Vzduch vevnitř změnou tlaku zkondenzuje a lahev vevnitř začne reznout. Pokud se pravidelně nekontroluje tak může velice nepříjemně překvapit. ( nemusí hned bouchnout ) ale porezne stěna a uteče to. Pokud už ocelová prdne, tak většinou v nakovaným sváru nebo prorez a můze se otevřít, oproti duralové která se trhá na střepiny...
-
Příspěvek
od pzkudk » 12 úno 2011 18:53
To jo, to se stát může. Sice výjimečně, ale loni v Chorvatsku takhle jedna lahev zabila dva lidi. O dva roky dřív v Austrálii obsluhu kompresoru.
-
Příspěvek
od pzkudk » 12 úno 2011 18:57
666karel píše:Pokud už ocelová prdne, tak většinou v nakovaným sváru nebo prorez a můze se otevřít, oproti duralové která se trhá na střepiny...
Ocelové lahve které používají potápěči jsou výhradně bezešvé, kované z jednoho kusu, takže varianta prasknutí ve sváru naštěstí odpadá

-
ALKAJ
Příspěvek
od ALKAJ » 12 úno 2011 19:02
666karel píše:Vzduch vevnitř změnou tlaku zkondenzuje a lahev vevnitř začne reznout.
Ako môže skondenzovať suchý vzduch?
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
-
Příspěvek
od pzkudk » 12 úno 2011 19:06
Určitě mysleli vodu ze vzduchu

Z kompresorů s dobrým a udržovaným filtrem na výstupu jde ven vzduch s rosným bodem cca -20 stupňů C. Při expanzi se vzduch ochladí až na -50 a vznikne mlha. To si můžeš vyzkoušet když naplno otevřeš ventil lahve (střelecká sluchátka nasadit

), tak ten vzduch "je vidět", jak je v něm obsažená mlha.
-
666karel - Příspěvky:179
Příspěvek
od 666karel » 12 úno 2011 21:19
pokud otevřete lahev na plno tak vám může zamrznout ventil. v každým případě se udělá na ventilu hrubá námraza. Toto se děje dost často při ponoru že zamrzá 1. stupeň když potápěč moc funí..
Vždycky se něco najde ve flašce pokud foukáte kompresorem. (krom nitroxu a pod..)
-
mopako - Příspěvky:217
Příspěvek
od mopako » 09 bře 2011 19:37
Nazdar, koupil jsem si na PCP dvojče 2x2l. Klasika . Když mi to přišlo tak na to koukám že tam je komplet výstupní regulátor a všechny hadice a spoustu dalšího kvalitního materiálu. Jelikož mě čekala ještě koupě plnění, tak se v NDR sešlo pár chytrých hlav a po komplet rozebrání všeho toho herberku sem to složil trochu jinak a je z toho super plnění ZADARMO!!!.Navíc jsem přidal jen kus hadice z Wapa která je na 6350psi - do ní jsem dal bovden kvůli zmenšení objemu vzduchu, koncovky na tom originále jsou rozebiratelné a všechny závity jsou standard a vše de krásně kombinovat a vůbec tvořit dle vlastních možností. Dále jsem z tlakové pojistky vyrobil odfuk- navíc váleček 14mm x15mm uprostřed závit 5 a v ní šroubovice kterou se ten ventilek povoluje nebo utahuje. Mám to tak dlouhý proto že když je to v dvojčeti , je to normálně zavřené tím krycím plechem a kouká mi to ven vedle hlavního ventilu. Tím že je to uzavřený je to vlastně bezpečnější. No a hlavní změna je jen to že jsem vyhodil regulační ventil s pružinou a místo něho sem tam vytočil píst který sem zalisoval natvrdo a po zašroubení krycí cylindr drží tento bazmek na svém místě. Vše je lepeno. Dokonce se to dá složit na konci hadice se závitem do kterého pasuje paintbalová koncovka plnění.
Ještě to nemám vyzkoušený, vzduch budu mít až v pátek , ale nabeton to bude chodit jak má a pevnostní provedení je taky dost dimenzovaný.
Nafotil bych výrobu, ale nenapadlo mě to a když sem to zalepil tak to už nechci rozdělávat.
Tak a teď do mě že jsem blázen a že se chci nechat zabít
- Přílohy
-

-
jofny
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od jofny » 18 bře 2011 14:56
Ak by mal niekto zaujem o ventil G5/8 s odfukom na M16 1,5 stupanie, tak je to na tejto stranke, ale trba si ho vyziadat neni v ponuke
850 kč:
http://eshop.deaws.cz/
- Přílohy
-

- mail.google.com.jpeg (4.16KiB)Zobrazeno 1240 x
Naposledy upravil(a)
jofny dne 18 bře 2011 18:36, celkem upraveno 1 x.
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42