Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
azip
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od azip » 10 úno 2011 08:00

Taky jsem měl problémy s uvolňováním šroubků na kuši EXC. ale vyřešil jsem to "tekutou segrovkou". Automechanici to znají. Je to kapalina,prodává se v menším balení v tubě nakape se na šroubový spoj a ten drží jako s pojistkou. A při povolování je síla k pojolení jen zanedbatelně větší.
Povolují se hlavní šruby a škoubky držáku kušohledu.

spitamen

Příspěvek od spitamen » 10 úno 2011 08:30

instruktazne dvd...prekladal mi ho kamos co niekolko rokov pracoval v uk a nic nespominal ze je tam hovorene o takychto veciach...no mozno ani on nerozumel vsetkemu...to dvd sa mi zda nejake zvlastne...bill tam pri niektorom videu popisuje veci a este hovori a uz je koniec videa...a to je pri vacsine videi..maju nejake videa na svojej stranke kde by som sa dozvedel taketo veci aj bez znalosti ang.jazyka?nevedel som to najst...asi som slabo hladal...inak sa velmi ospravedlnujem ze otravujem takymito otazkami,no pokial sa dostanem k pramenu informacii tykajucich sa takychto veciach o kusiach a hlavne excaliburoch tak zmlknem..mozno by to chcelo nejaku knihu o kusiach,kedze velmi rad citam,vie niekto kde by sa dala taka kniha kupit?pozeral som ,na cermanovej stranke ,ma tam nejake fotky vraj su z vydanej knihy o kusiach,aspon je to tam tak uvedene...vydal nejaku knihu?no idem mu napisat,som zvedavy co mi odpovie...
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 10 úno 2011 09:04

čo sa týka knihy o kušiach, má ju čeljuska na http://www.lukostrelba.sk ale nepoteším ťa, pretože je v angličtine.
informácie nájdeš na rôznych fórach, vieš pre začiatok ti stačí aj google translator.
inštruktážne videá sú tam tie isté čo si dostal na dvd.
k prevedeniu dvd nemám najmenšej výhrady, ikeď až na pár tipov ohladom výberu šípov mi bolo na nič.
k " tekutej sekundovke " len tolko že celý tento zázrak je vlastné sekundové lepidlo, ktoré vytvrdne bez prístupu vzduchu a slúži na zaistenie šróbov a matíc.ja som s tým lepil inserty a držia super.na dvd je spomenuté že sa môže použiť pre uchytenie lyžiny pre optiku, no je to úplne zbytočné.všetko drží ako má.treba použiť trošku sily a pôjde to.ja som sa skôr obával aby som tie šróby neztrhol a tak som to doťahoval ozaj s citom a bez najmenšieho problému.
spitamen, za najvhodnejší model pre začiatočníka v strelbe kušou sa z dielne excaliburu považuje phoenix alebo ibex.poťažmo axiom kit ( čo je vlastne ibex s light stuff balíčkom ).
a pár info tu už odznelo.kuše excalibur sú rovnaké rozdielna je len dĺžka stredového telesa pre jednotlivé triedy.to určuje aj celkovú dĺžku kuše.rovnaké sú ramená, spúšť, všetko.kedysi bol rozdiel vo farebnom prevedení jednotlivých modelov, teraz neviem ako to je, pretože odkedy mám svojho exoceta doma to vôbec nesledujem.
ak to vyrieši tvoje problémi tak si kúp loctite 222, to je to sekundové lepidlo na zaisťovanie závitov a použi ho všade tam, kde sa ti to povoluje.ja osobne by som to nerobil, pretože všetko drží tak ako má.
čo sa týka optiky s ktorou si písal že máš problémi kušohlad nie je značka ale typ optiky.
prečo si neobjednáš excalibur lumi-zone prípadne vari-zone?
sú to vyskúšané optiky ktoré držia a s lumi-zone som spokojný.na http://www.luk.sk ho majú za 143 eur.
tiež som ho odtial kupoval.k vari-zone sa vyjadrovať nebudem, nikdy som ho nemal v rukách.podla us fór je však kvalitnejší ako lumi-zone.i keď príspevky sú staré.
čo málokto vie je že každá kuša má svoje špecifiká.niektorá doslova odrovnáva letky na šípoch, iná má ja neviem čo.
medzi jednu z vlastností exomaxu a equinoxu patrí to že stredové omotávky tetivy dostávajú zabrať viac ako u slabších modelov.rozdiel je velký a spýtaj sa kohokolvek tu.martinT má super príspevky ktoré píše tak, že ich pochopí aj retardované dieťa.thor6 má doma equinoxa, ja a Bob9 máme exocety.ako sám vidíš rozdiely v modeloch sú ozaj minimálne.k záplave otázok len tolko : občas ma vedia tvoje otázky pobaviť.priznávam že sa rád zasmejem a moje podozrenie je že si z nás robíš srandu.
ale kludne sa pýtaj.doteraz si sa snáď vždy dozvedel odpoveď a trocha smiechu je ozaj zdravá.
neboj, keby si čítal moju poštu s thor6, chvílami by si sa rehotal ako nosíme do lesa klavír, strieborný servis a podobne.
takže nahoď úsmev číslo 3 a hurá do toho.ak sa ti niečo bude zdať velmi banálne, kludne to daj v pm.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 10 úno 2011 10:19

To Spitamen: Nedelas to spatne a ptas se spravne. Je to lidska vlastnost. Kazdy jeden ucastnik tohoto fora, kdyz neco nevi, tak se tu zepta. A vetsinou najde nekoho, kdo mu poradi. On tvuj dotaz poradi mnoho jinym, kteri se ani nezeptali. Ja se tu na tomto foru naucil tolik veci.
Kluci, i kdyz muze nejaky dotaz vypadat usmevne, nemusi to vubec byt pisatelam, nebo otazkou. Temer vzdy je to interpretaci a pochopenim textu. Sebelepa a sebevice omluvne mysleny text dokaze rozpalit do bela. Pokud mu chcete pomoci, bude vam vdecny, pokud nechcete, ctete dal, treba se z odpovedi take priucite. A verte, jednou prijde spitamen s informaci, ktera nam vsem pomuze.

K uvolnovani sroubu: uvolnovani sroubu, drzicich luciste. To jsem nezaznamenal. Ja totiz kusi po kazde dvojhodine prave v techto mistech rozdelavam a ukladam do pouzdra, abych s ni mohl MHDckem pres Prahu. Mechanicke kontramatky v tomto miste nejsou a myslim si, ze hned ze trech duvodu. Prvni uz tu byl zminem - prekazeli by sipu. Druhy je ciste americko/kanadsky - potrebujes k tomu dalsi naradi, ktere je mozne ztratit/zapomenout doma, A to je v americe problem. Tam musi napsat do navodu i to, ze nemas susit psa v mikrovlnca, aby te nezazalovali. No a treti pochazi od autora. Ten sroup je pevnostni ocel (btw skouseli jste takovejhle sroub sehnat v cechach? nejlevnejsi nabidka v praze je 8000 za nastaveni vyroby a 200 za sroub, odber minimalne 20ks) a hlavice ramen je duralova tvrzena slitina. TO jsou dva materialy s ruznou pevnosti. Kdyz to bude zajistene, tak na to nebudes davat bacha a az se to vymacka, tak se to znici.

Srouby nezakapavat vterinovym lepidlem. Kdyby to melo byt napevno, tak to svarej ve vyrobe. Verte ze prave tento vyrobce to ma spocitany moc dobre. Vse co se muze rozbit, a on to muze prodavat jako nahradni dil, tak je prisroubovany. Nevyplati se mu reklamce, vyplati se mu material oznacit jako spotrebak a prodavat ho jak na bezicim pase a jeste na tom mit zisk.

Tekutou zavlackou (je to vod loktajta a je to modry) se zakapavaji srouby drzici bud naklop, nebo ten bazmek, co drzi krouzky pusko/kusohledu.

Povoluji se srouby drzici plastove telo a rail. Ty dva maly zespodu. Dostavaj stejnou pecku, jako ty co drzej luciste. Ale jsou mensi a drzej v zavitu kterej je jen v tele railu. To jsou cca 2 mm a je to tak 1 a trictvrte zavitu. Utahujte opatrne, sam dobre vim, jak je jednoduch je strhnout. A naprave neni nic jednoducheho.

Na tema trubky sipu: Mekkej sip se bude vice vlnit, je lehci, takze plossi balisticka krivka, ale ma na nej vetsi vliv povetrnostni rozmanitost a kdyz narazi, ma vetsi tendenci se ohnout. Nechci spoustet flame na tema lehkej, tezkej, karbon, hlinik. Kazdej je na neco lepsi a na neco horsi.

Ja mam rad karbon a nemam jedinej hlinik. Neumim je rovnat a je pro me prijatelnejsi, ze se mi sip rozstipe na vlakna.
Stejne tak mam rad tuzsi sipy, ktere se vlni kratsi dobu, takze pro muj styl strileni na ruzne vzdalenosti, tam mi to vyhovuje vic.

Je to jako s autama, nozema a vsim ostatnim. tanhle model s temahle vlastnostma je lepsi na tohle a tanhle na neco jineho. Jeden vyrobce umi perfektne poresit neco a druhej neco jineho.

Kluci, piste poznatky, vsichni se z nich umime poucit. Pomuze to vsem
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 10 úno 2011 13:29

jsem tady teda rozpoutal válku příspěvků :D Pro Spitamena-dělám si srandu :wink:
Já lepil tím modrým lepidlem,jak popisoval Azip,je to lepidlo na závity,ale lepil jsem jen montážní lyžinu a kroužky,zbytek na kuších drží,občas kontroluju,ale vše drží.SPITAMEN-Crossbowhunter má pravdu,Aixom set by byl na začátek super,vše po kupě a střílíš.Já taky koupil Stingera v setu,zjistil že mě to chytne,tak přikoupil Exoceta,ale chápu že ne každý chce nebo může dávat peníze na 2x.Každopádně ale myslím,že volba puškohledu nebyla nejštastnější.Jestli máš ten co myslím,tak je to nějaký naprostý no-name z nabídky Mr.Cermana a kvalita odpovídá ceně.A možná mám ten samý na Stingerovi,je to OK za ty peníze,ale nedrží to dlouho nástřel a když se to nasřelení"rozjede"tak pokaždé doprava.
Já rozmýšlel zda Vari nebo lumi zone na Exoceta,nakonec natrefil v US aukci na novej varizone za pár dolarů,tak jsem neváhal.A s tou čínou se to nedá moc srovnat,zatím drží nástřel a stupnice i to seřizování nelžou jako u toho druhýho.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
MartinT

Příspěvek od MartinT » 10 úno 2011 14:00

Varizone nema podsvicenou osnovu, Lumizone ma podsvicenou osnovu. Jsou to obdobne kusohledy, ale kazdy pro jine pouziti. Rozdil mezi kuso a puskohledem je v uchyceni soustavy cocek. Neni lepsi nebo horsi, jen u kusohledu se dava duraz na specificky raz.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
rebbel

Příspěvek od rebbel » 10 úno 2011 14:59

Ten modrý loctitle 222 je na nízko pevnostní zatížení to asi na kuše nevím nevím ale 243 je na středně a 290 na vysoce pevnostní zatížení takže už ty rázi lučiště spíše udrží. Vzhledem k cenám těchto lepidel a tmelům bych zkusil namazat ty šroubi včelím voskem.Kdo vyzkouší dejte vědět jak to dopadlo já takhle pár šroubů jistil a drží jdou povolit a opětovně utáhnout.Ale na kuši to vyzkoušeno nemám.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 10 úno 2011 17:12

bob9,crossbowhunter,v pohode,som rad za kazdy prispevok,naozaj,pretoze v kazdom sa skryva pre mna cenny obnos informacii,aj za tie poucne :wink: bob9 naozaj mame tu istu kvalitu optiky(aj ja mam no name),mam na teba otazku,este som ju nemal moznost vyskusat na dlhsiu vzdialenost,pre pocasie strielam doma na 15m.co myslis keby ze tu optiku zastrelim na 50m a potom medzi to koliesko a puzdro v ktorom je ulozene to koliesko kvapnem lepidlo,mohlo by to byt dostacujuce riesenie?pokial by som si casom nezadovazil nieco kvalitnejsie.. ako strielas ty zo stingera?po kazdom vystrele nakliknes naspat?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 10 úno 2011 17:34

Spitamen-proboha nikam nic nekapej!!Hele já ten čínskej nastřeloval celej víkend,prostě ten poměr 1click=nějaká distance,vůbec nefunguje!Varizone jsem nasadil,a po pár ranách měl hrubej nástřel,druhý den jsem to doladil.To co mi s tou čínou trvalo víkend jsem s tím kanadanem měl za dvě hodky(trochu přeháním).Drží mi to nástřel cca 200-300 výstřelů,pak to jde doprava.Jak chápu,tobě to dělá mnohem rychleji,podle mě je to jasný důvod k reklamaci.Bohužel ten prodejce kterého myslím,řeší reklamace svým způsobem,takže pevné nervy a nenech se ojebat!
Kdybych měl po každém výstřelu(nebo i po 50ti)hejbat s nastřelením moc bych si střelbu neužil.
A ohledně vzdálenosti,zkoušel jsem jen tak ze srandy 75m.Ale při porovnání obou kuší na 35m je rozdíl VELMI podstatný!Soustřel je srovnatelný tak na 20m pak s každýma 5ti metrama je to propastný rozdíl.Zkoušel jsem i optiky přehodit a jen se to mi potvrdilo.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 11 úno 2011 09:29

Bob9 má pravdu.žiadne lepidlo do optiky nedávaj.zhoď optiku a nahoď manuálne mieridlá a strielaj tak kým nebudeš mať poriadnu optiku.tú čínu zreklamuj, najlepšie tak aby ti vrátil peniaze.jednoducho na tom trvaj s tým že ti bola dodaná kuša, ktorej chýbali komponenty, ako napríklad manuálne mieridlá, imbusáky a optika nedrží nástrel, tak nech ti vráti peniaze.ver tomu že to ide.zasiahnem mimo tému, ale odišiel mi zdroj na pc druhý krát.konštrukčná vada.išiel som ho reklamovať a predajca mi povedal ( rodinný známy ) aby som si vybral iný že oni henten odpália a zreklamujú si to.
a obhliadni sa po poriadnej optike.či už vari-zone, alebo lumi-zone.
to sú optiky, ktoré sú osvedčené priamo u excalibru.dobré ceny majú na http://www.luk.sk a ich prístup je milión a jedno.
naviac klasické mieridlá excalibru sú na výbornej úrovni.v prípade že máš náklopnú montáž, tak si mrkni napríklad osvedčený model meopty, prípadne formei, ale to ti skôr napíše thor6.
ramená dotiahni napevno a strielaš.ja mám kušu zloženú nonstop a ver tomu že ramená držia ako majú.neviem či ti je známy fakt, že v optike sa nachádza aj plyn, ktorý ti pravdepodobne vyprchal.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 11 úno 2011 10:31

crossbowhunter,co povies na tu optiku co ma v ponuke p.celjuska,znacky truglo?bola by to dobra volba?co si myslis o jej kvalite?velmi rad by som privital nazory viacerych,vdaka..
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 11 úno 2011 10:37

chcelo by to označenie konkrétnej optiky.truglo je len značka a moc to nepovie.voči značke nemám výhrady, ale voči predajcovi hej.je to obdoba cermana na ktorého tu chalani nadávajú.
pozri sa na iný obchod.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 11 úno 2011 19:07

CROSSBOWHUNTER-jak může Spitamen střílet když sundá optiku,když nemá ty mechanický mířidla?! :D Protože mu s kuší nepřišly,v karbici chyběly.Ale at zkusí kontaktovat prodejce,určitě mu je ochotně prodá :lol:
Spitamen,sorry,blbá sranda :D Ale vážně bych tu optiku reklamoval,a dej vědět jak jsi dopadl.
thor6

Příspěvek od thor6 » 11 úno 2011 19:48

Spitamen-určitě to reklamuj,a co se týká optiky,tak puškohledy se dají použít na kuši,ale jen ty dražší.a stejně,bez náklopné montáže si s tím moc nezastřílíš.nastřelíš na jednu vzdálenost a pokud bys pak chtěl střílet zas na jinou,tak by jsi se "uklikal",navíc by to chtělo zapisovat si kolikrát a kam.na tvém místě bych stoprocentně šel do vari-lumi zone.ale zas si zastřílíš jen do 50 yardů,jasně i to je dost,ale pokud chceš střílet mířeně dál,tak to chce náklop.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 11 úno 2011 20:19

bob nechce sa mi to hladať, ale mám dojem že spitamen si ich žiadal a že mu boli dodatočne poslané.no rozhodne by som to spomenul v liste o popise závady ako dôvod prečo hodlám ustúpiť od kúpnej zmluvy.
ludia sú v omyle že sa musia snažiť, ale snažiť sa musí práve predajca.jeden nespokojný zákazník znamená kopu zákazníkov, ktorých neodporúči a aby sa to nešírilo v masovom množstve musí zodpovedne riešiť aj reklamácie
Odpovědět