Vady a Zavady CZ 75
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kubis: Takze to je ted bez blokace, u ceho bych se obaval nosit naboj v komore. Otazku je, co jeste na zbrani dotycny upravoval ? 

Re: Vady a Zavady CZ 75
No uvidíme co tam všechno bude upraveno/vyladěno . Na nošení to nemám a uvidím jestli ta spoušť bude stát za to.
PS: například Shadow nemá blokaci také z důvodu lepšího chodu spouště
PS: například Shadow nemá blokaci také z důvodu lepšího chodu spouště
Kubis
Na funkci to opravdu nemá vliv a blokaci lze opět namontovat, nejlépe když majitel tu blokační pojistku nevyhodil, pak je to otázka minut.Pokud mu jenom praskl ten pružný kolík, což se stává, tak je to normalizovaný pružný kolík, tuším, že 2 x 18, ale z hlavy už to nevím, poslední čízu jsem prodal před pěti lety.Běžný uživatel běžné CZ 75 B rozdíl v chodu spouště s blokací a bez ní ani moc nepozná a v terči se moc neprojeví.Mi se spíše osvědčilo doplnit doraz spouště, tak jak ho montuje p.Zendl.Provrtat jazýček spouště,nařezat závit M 3, ale pouze závitníky I A II, našroubuvat imbusový červík M 3, dle potřeby jej zkrátit tak aby se opíral ideálně o rám a pak už jen štelovat propad.Samozřejmě s nenabitou zbraní, nejlépe se sušícím nábojem v komoře.Doporučuju vzít si ten malý imbusáček s sebou i na střelnici, zbraň se totiž naostro chová trochu jinak.Stane se, že kohout při ostré střelbě nazachytí za bicí ozub a pak je třeba na propadu přidat.Odpor spouště zůstává stejný, změní se jen její chod, v terči to poznáš okamžitě, protože méně strháváš a na nošení je to vhodnější než nějaká tzv. laděná spoušť na fouknutí s odstraněnou blokací a obroušenými ozuby.
Určitě, už jsem to dělal na dvou pětasedmdesátkách.Nešlo to jen na revolverech Holek a Alfa Steel, tam je spoušť tak zakalená, že běžným vrtákem a závitníkem se člověk doma nechytá.Vyřešil jsem to přilepením kousku tvrdého plastu na zadní stranu spouště a jeho obrušováním až na ideální rozměr.Před vyjmutím spouště u čezety je třeba poznačit místo a úhel, kde se bude vrtat, je to spíše v její horní polovině.Jinak jakékoli ladění, pokud se nejedná jen o výměnu střenek a pod. je lepší svěřit puškaři.
Ahoj kolegové, chystám se udělat úplnou demontáž cz 75 comact a chtěl bych poradit jaké vyrážeče budu potřebovat a na co dát pozor(komise).
Jaký je vakl na závěru u nové zbraně?
Jaký je vakl na závěru u nové zbraně?
Mrkni nejdříve na tohle video:
Je to tam polopaticky i s dobrou muzikou
Jediný rozdíl, že ten policejní Compact má místo pojistky vypouštěcí páku, ale rozebírá se stejně tj. nadzvednutím konce té pružinky, co ji drží v rámu.
Tak hodně štěstí.
Je to tam polopaticky i s dobrou muzikou

Jediný rozdíl, že ten policejní Compact má místo pojistky vypouštěcí páku, ale rozebírá se stejně tj. nadzvednutím konce té pružinky, co ji drží v rámu.
Tak hodně štěstí.

vakl na závěru může být různý. Měl jsem decentně střílený shadow, vůle měl střední. Měl jsem phantoma, něco už měl za sebou, a vůle měl úplně minimální. Měl jsem - pro zajímavost - i colt 1911, vakl měl relativně velký, ale byl přesto velmi přesný. Mrkni se spíš na vůli uzamčení hlavně.
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
je vakl a vakl. Když se Ti závěr Coltu bude vaklat na rámu stranově, není to žádná tragédie. Když bude vaklat výškově, je velká šance že Ti to přeskočí přes ozuby 

naštěstí vaklal stranově a kupec ještě žije a spokojeně střílí 

Ahoj,díky za reakce.Vakl je jen stranově a je na tloušťku běžně používaného kancelářského papíru(posuvku nemám cca.0.2mm).
Hlaveň v závěru nemá znatelný vakl.
Kohoutek má na levé straně odštípnutý bezpečnostní ozub, ale vše funguje.
První ozub o který se opírá záchyt kohoutu při natažení (SA) má ošklivý otřep, který drhne v SAčku, ale také srazil hranu na pravé straně záchytu kohoutu.
Tak to vypadá na výměnu kohoutu a záchytu kohoutu, ale netuším na co ještě narazím.
Předpokládám každý díl 500kč?
Hlaveň v závěru nemá znatelný vakl.
Kohoutek má na levé straně odštípnutý bezpečnostní ozub, ale vše funguje.
První ozub o který se opírá záchyt kohoutu při natažení (SA) má ošklivý otřep, který drhne v SAčku, ale také srazil hranu na pravé straně záchytu kohoutu.
Tak to vypadá na výměnu kohoutu a záchytu kohoutu, ale netuším na co ještě narazím.
Předpokládám každý díl 500kč?

A kolik ta číza stojí? Ne že bych ji chtěl kupovat, ale například jsem se byl podívat na krásný kompakt, ale fakt v super stavu-jako nový, r.v.1994 za 7800kč, takže jestli je ta tvoje za víc, tak bych popřemýšlel jestli nekouknout jinam.
...rok 94 za 8000czk
.Hlaveň je good, povrchovka je také v perfektním stavu s gum. střenkou.Nechci se jí zbavovat.Zatím jsem pustil laufem 300 včel a vše funguje super a i mířenka je OK
.Chci jen dosáhnout max. bezpečnosti a v SA využít potenciál čezety na 100% a to s tím otřepem nedám.Koukal jsem i na zádržku zásobníku a ta je také luxusně žvejklá.Musím srazit hrany na zásobníku.Je škoda že to majitel neřešil při koupi a Brno, že si nedává záležet na zpracování.Ale to je asi známá pohádka
.
Tak pánové, potřebuji poradit s těma vyrážečema.Jaké budu potřebovat na kompletní rozebrání CZ75compact a co díly dají se zaměnit za nové bez dalšího velkého ladění?
Dík

Tak pánové, potřebuji poradit s těma vyrážečema.Jaké budu potřebovat na kompletní rozebrání CZ75compact a co díly dají se zaměnit za nové bez dalšího velkého ladění?
Dík
cz 75 se nedělá v Brně...
Jestli jsi za ní dal 8k a má v prdeli spoušťák a záchyt zásobníku, tak vezmi železnou trubku, obal ji novinama a flákni se s ní po hlavě
Jestli jsi za ní dal 8k a má v prdeli spoušťák a záchyt zásobníku, tak vezmi železnou trubku, obal ji novinama a flákni se s ní po hlavě

...OK, myslel jsem Brod.
Tak jsem udělal co jsi poradil, ale moc to nepomohlo.
Dík
Tak jsem udělal co jsi poradil, ale moc to nepomohlo.
Dík