Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hmm, tak to je pěkný guláš, ohledně těch rybin.
Má někdo šajn, jestli se udává šířka rybiny jako vnitřní nebo vnější rozměr? Protože jestli je to vnitřní, tak skutečně mám cca 11mm
11mm vnitřní = cca 13mm vnější
13mm vnitřní = cca 15mm vnější
to vše při počítání "zapuštění" rybiny 2x1mm
Může to ještě někdo změřit, ať je v tom tedy jasno?
Má někdo šajn, jestli se udává šířka rybiny jako vnitřní nebo vnější rozměr? Protože jestli je to vnitřní, tak skutečně mám cca 11mm
11mm vnitřní = cca 13mm vnější
13mm vnitřní = cca 15mm vnější
to vše při počítání "zapuštění" rybiny 2x1mm
Může to ještě někdo změřit, ať je v tom tedy jasno?
- jirkausti
- Kontaktovat uživatele:
tak to zkouším změřit, ale klasickou "šuplerou" to fakt nejde.
Ale každopádně když na to kouknu mým "odborným" okem, tak to zapuštění není ani náhodou 1mm na každé straně. Bude to jen několik desetin, takže 13mm vnější (na 634-ce) NEBUDE 11mm vnitřní. Maximálně tak 12mm.
Ještě popřemýšlím jak to změřit. Možná přidat na posuvku nějaké zobáčky a jejich rozměr pak odečíst...
Jirka

Ještě popřemýšlím jak to změřit. Možná přidat na posuvku nějaké zobáčky a jejich rozměr pak odečíst...
Jirka
Nic takoveho. Tam zadna pruzina neni. Uzavreni ventylu se deje jen tlakem plynu z bombicky.HanysAmaterskyStrelec píše:Mám dotaz ohledně Lov 21. Na co je na ventilu ten (snad) nastavitelný šroub viz foto? Nemohl by regulovat množství CO2 při výstřelu? Že by řídil pnutí pružiny uzavírající po úderu zpět ventil?
Ten sroub je tam proto, aby se to dalo zkompletovat. Cili ciste konstrukcni zalezitost. Nic tim neregulujes.
tak to rozeber a uvidisHanysAmaterskyStrelec píše:Mám dotaz ohledně Lov 21. Na co je na ventilu ten (snad) nastavitelný šroub viz foto? Nemohl by regulovat množství CO2 při výstřelu? Že by řídil pnutí pružiny uzavírající po úderu zpět ventil?

Špendlíková metoda je super 
U mé přes deset let staré S631 Lux je rybina:
Vnější rozměr: 13,0 mm (viz předchozí foto)
Vnitřní rozměr: 12,2 mm +-0,1mm - frézování je krapet "hrubší"
Na základě změřeného se tedy domnívám, že šířka rybiny se udává podle vnějšího rozměru, a že jak současná 634, tak i starší 631 a pod mají rybinu 13mm.

U mé přes deset let staré S631 Lux je rybina:
Vnější rozměr: 13,0 mm (viz předchozí foto)
Vnitřní rozměr: 12,2 mm +-0,1mm - frézování je krapet "hrubší"
Na základě změřeného se tedy domnívám, že šířka rybiny se udává podle vnějšího rozměru, a že jak současná 634, tak i starší 631 a pod mají rybinu 13mm.
No tak s timhle bych si dovolil nesouhlasit. Jak jinak než pružinou by se bez tlaku v zásobníku mohl ventil uzavírat? A děje se to. Jinak s tím, že tím nic nevyreguluju se samozřejmě smiřuji, ale na té pružince zatím trvám... Ještě pohledám manuál, ve kterém je rozkres a pak dám vědět.Andy píše:Nic takoveho. Tam zadna pruzina neni. Uzavreni ventylu se deje jen tlakem plynu z bombicky.HanysAmaterskyStrelec píše:Mám dotaz ohledně Lov 21. Na co je na ventilu ten (snad) nastavitelný šroub viz foto? Nemohl by regulovat množství CO2 při výstřelu? Že by řídil pnutí pružiny uzavírající po úderu zpět ventil?
Ten sroub je tam proto, aby se to dalo zkompletovat. Cili ciste konstrukcni zalezitost. Nic tim neregulujes.
A kdepak bych našel něco o tvé Lovpušce? To by mě velice zajímalo. Taky bych dal časem své Lověně trochu příjemnější kabatek. Jestli je něco už tady na fóru tak se omlouvám, ale nevím co vyhledávat.troj píše:tak to rozeber a uvidis Wink to mensi utahnuti ma naprosto zanedbatelnej vliv,jedina sance jak zvysit vykon je dat silnejsi pruzinku biciho mechanismu a rozsirit prepousteci kanaly..uprava viz moje lovpuska Wink
Naposledy upravil(a) HanysAmaterskyStrelec dne 09 čer 2006 18:34, celkem upraveno 1 x.
je tam mala pruzinka ktera drzi ventil zavreny pri napichovani bombicky!ale opravdu to nema prakticky zadny vliv na silu strely!me nak zmizely fotky tak az se probojuju k fotaku tak to sem muzu placnout..jinak urcite tady nekde na nejakym foru to je..ale uz si taky nepamatuju kde..jestli mas chvilku prolistuj si 

Tak joo, našel jsem to skoro hned http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=422&highlight=. Je to fakt pěkné...
A ještě k tomu prodlužování pružiny úderníku. Zamyslel jsem se nad tím, a došel k závěru, že je snad z výroby vypočítáno, jak dlouho se střela "zdržuje" v hlavni a podle toho přesně seřízeno otevření ventilu na dobu o něco kratší. Takže, kdybych se nemýlil, znamenalo by prodloužení otevření ventilu ztrátu přesnosti, způsobenou CO2, který by "tryskal" z hlavně a vychýlil tak diabolku z osy letu... Možná je to naprosto zanedbatelné, tak mě nebijte, rád si vyslechnu váš názor.
A ještě k tomu prodlužování pružiny úderníku. Zamyslel jsem se nad tím, a došel k závěru, že je snad z výroby vypočítáno, jak dlouho se střela "zdržuje" v hlavni a podle toho přesně seřízeno otevření ventilu na dobu o něco kratší. Takže, kdybych se nemýlil, znamenalo by prodloužení otevření ventilu ztrátu přesnosti, způsobenou CO2, který by "tryskal" z hlavně a vychýlil tak diabolku z osy letu... Možná je to naprosto zanedbatelné, tak mě nebijte, rád si vyslechnu váš názor.
2baretta@pobox.sk:
Četl jsem to na jedněch polských stránkách o Hatsanech, ale link nevím, musel bych pohledat.
Jinak se koukněte, jak se srazí pružina u 630-ky po pár letech provozu.
Jaký to bude mít vliv na střelbu je jasné.
Tak si ty pružiny vyměňte, stojí cca 60,-Kč.
Četl jsem to na jedněch polských stránkách o Hatsanech, ale link nevím, musel bych pohledat.
Jinak se koukněte, jak se srazí pružina u 630-ky po pár letech provozu.
Jaký to bude mít vliv na střelbu je jasné.
Tak si ty pružiny vyměňte, stojí cca 60,-Kč.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.