Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vsem spravnym MaOistum preji do noveho roku, pevnou ruku, pevne nervy, bystry rozum a suchy prach!
Uvidime se v HK kluci!
Martin
"Corruptissima res publica plurimae leges"
Uvidime se v HK kluci!
Martin
"Corruptissima res publica plurimae leges"
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malá "odstřelovačka"
Prosim neni treba se tu snad pretahovat..
Spoust je u ZKM obecne velkou slabinou, na coz si posteskl Sportovec myslim zcela pravem. Ani dokonala spoust ale ze ZKM pusku Anschutz 1913 neudela.
Kdyz se vsak bude clovek snazit, tak lze i takto spatny spoustak docela hodne dobre doladit smerem k dokonalosti - snizeni odporu, nebo odpruzeni propadu (popripade se seriditelnym odporem a dorazem) jsou vyborna voditka. Vyznamnou otazkou vsak zustava bezpecnost .. po vyraznem snizeni odporu spouste tato vetsinou rada spousti i pri razantnejsim zavreni zaveru
Jak vidno, kazdy trochu sikovny strelec si svuj spoustak ZKM upravi dle vlastnich predstav - a zde maji vsichni stejne moznosti - a prave proto neni pravidly kategorie Classic spoustovy mechanismus ZKM nikterak omezeny, natoz aby byl stanoven nejaky minimalni odpor. Dulezita je pouze bezpecnost!
To navip: Muzes popsat sve upravy a jejich vliv na spoustak ZKM? .. nebo jde o "know-how" tajemstvi?
Spoust je u ZKM obecne velkou slabinou, na coz si posteskl Sportovec myslim zcela pravem. Ani dokonala spoust ale ze ZKM pusku Anschutz 1913 neudela.
Kdyz se vsak bude clovek snazit, tak lze i takto spatny spoustak docela hodne dobre doladit smerem k dokonalosti - snizeni odporu, nebo odpruzeni propadu (popripade se seriditelnym odporem a dorazem) jsou vyborna voditka. Vyznamnou otazkou vsak zustava bezpecnost .. po vyraznem snizeni odporu spouste tato vetsinou rada spousti i pri razantnejsim zavreni zaveru

Jak vidno, kazdy trochu sikovny strelec si svuj spoustak ZKM upravi dle vlastnich predstav - a zde maji vsichni stejne moznosti - a prave proto neni pravidly kategorie Classic spoustovy mechanismus ZKM nikterak omezeny, natoz aby byl stanoven nejaky minimalni odpor. Dulezita je pouze bezpecnost!
To navip: Muzes popsat sve upravy a jejich vliv na spoustak ZKM? .. nebo jde o "know-how" tajemstvi?

Všem střelcům a příznivcům MO šťastné a veselé Vánoce a v Novém roce hodně a hodně zdravíčka a především pevnou ruku.
Jinak jsme pro Vás 19.3.2011 připravili podobně jako letos Novoleskou odstřelovačku. Pro zpestření jsme místo losovatelné položky zařadili nevšední, věřím že zajímavou a z technického hlediska velice náročnou položku jezdící mizivý terč.
Ve vzdálenosti 50m bude po úseku dvou metrů jezdit terč v časovém limitu 4s. Pro neznevýhodnění některých střelců, kteří již s podobnou disciplínou mají zkušenosti a pro pohodu a zábavu všech bude po obou stranách terče znázorněn bod , kam by se zhruba mělo přeměřovat pro potřebný zásah, a terče budou každému střelci před ostrým střílením několikrát puštěn na zkoušku "na sucho".
Věřím že tato položka bude nevšedním a zábavným zpestřením.

Jinak jsme pro Vás 19.3.2011 připravili podobně jako letos Novoleskou odstřelovačku. Pro zpestření jsme místo losovatelné položky zařadili nevšední, věřím že zajímavou a z technického hlediska velice náročnou položku jezdící mizivý terč.
Ve vzdálenosti 50m bude po úseku dvou metrů jezdit terč v časovém limitu 4s. Pro neznevýhodnění některých střelců, kteří již s podobnou disciplínou mají zkušenosti a pro pohodu a zábavu všech bude po obou stranách terče znázorněn bod , kam by se zhruba mělo přeměřovat pro potřebný zásah, a terče budou každému střelci před ostrým střílením několikrát puštěn na zkoušku "na sucho".
Věřím že tato položka bude nevšedním a zábavným zpestřením.

19/3 nic nemam, pocitej se mnou a zrejme nas bude vic:)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Budu se těšit
stejně jako na každého, kdo si k nám najde cestu...
Pro gurmány bude připraven pověstný Tomův gulášek z myš. ocásků

Pro gurmány bude připraven pověstný Tomův gulášek z myš. ocásků

SW - právě otázka spoušťáku mi vadí,probírali jsme to dost podrobně, je rozdíl úpravy nebo doladění původní spouště, nebo její nahrazení jinou,nově vyrobenou či od specializované firmy Jewell.Timney a pod.
Problém seřízení propadu je ten, že potřebuješ stisknout spoušť o něco víc pro vyjmutí závěru.Já to mám velice jednoduše a netýká se spoušťáku. V zadní části lučíku mám vyříznutý závit M3 a v něm zezadu zašroubovaný vhodně dlouhý šroubek s natočenou samojistnou maticí.Zašroubuji šroub dle požadovaného propadu,pojistnou matici došroubuji na dotek s lučíkem a celou sestavu dotáhnu prsty.Pro vyjmutí závěru povolím o potřebnou délku.Funguje mi to spolehlivě už 15 let,dělal jsm to pro střelbu na siluety ,které se střílejí v stoje a tam je propad nepříjemnější než u ležáku.
Problém seřízení propadu je ten, že potřebuješ stisknout spoušť o něco víc pro vyjmutí závěru.Já to mám velice jednoduše a netýká se spoušťáku. V zadní části lučíku mám vyříznutý závit M3 a v něm zezadu zašroubovaný vhodně dlouhý šroubek s natočenou samojistnou maticí.Zašroubuji šroub dle požadovaného propadu,pojistnou matici došroubuji na dotek s lučíkem a celou sestavu dotáhnu prsty.Pro vyjmutí závěru povolím o potřebnou délku.Funguje mi to spolehlivě už 15 let,dělal jsm to pro střelbu na siluety ,které se střílejí v stoje a tam je propad nepříjemnější než u ležáku.
-
- Odborník na zbraně
Mám tomu rozumět tak, že po každém vyjmutí a zasunutí závěru ten doraz znovu seřizuješ? To by bylo dost divný..... 

Navip : asi jsi spoustak Timney nemel v rukou jinak bys nepsal to co pises. Timney nic neresi je tvrda s velkym odporem. Lepsi je upravit stavajici, da se stahnout az na 100gr aniz by to bylo na ukor bezpecnosti.
sportovec maš pravdu měl sem Timney na ZKM 456 m4 a musím ti dat za pravdu spoušť tvrdá a nedalo se sni nic dělat , lepšího výsledku sem dosah s origo spoušť po vyměně pružiny ta mě nestala nic a Timney 2600Kč a byla k ničemu .
SUHL 150 Anschutz m54 Ruger 161 Glock 43 K 100 X-Calibur Walther PPK .22LR
No a právě proto jsme do pravidel Klasika nechtěli zavádět origo nebo neorigo spoušťáky, včetně jejich odporů. Ať má každý střelec možnost ladit v určitých mezích svoji flintičku / pažba, spoušťák, doplňky /. Ty hlavní prvky budou mít všichni stejné / závěr, pouzdro závěru, lauf / a ostatní si vyladí k obrazu svému.
Nicméně dále o pravidlech tady polemizovat rozhodně nechci.
Nicméně dále o pravidlech tady polemizovat rozhodně nechci.
Harpe - čti pozorně,proto je tam ta samojistná matice,kterou je nastavena poloha propadu,je ji možno ještě pojistit Loctitem 246, prostě prstama povolim o 2-3 závity šroub i s tou maticí a pak zase vrátím.Vzhledem k tomu že my to takhle vyhovuje už spoustu let tak to neměním i když bych to jistě dokázal vyřešit sofistikovaněji, například sklopným dorazem na vnitřní straně lučíku,je to má profese,ale nehodlám se s tím zabývat a mé řešení nikomu nevnucuji, pouze vyhovuji zdvořilé žádosti SW.
Sportovče - čti pozorněji,ty firmy jsem uváděl jako příklad specializovaných výrobců a nemám důvod tam jejich spoušťáky dávat, mně vyhovuje na pušce minimálně 0,2 kg, na 456 mám mín, ale nehodlám do toho vrtat.Spoušť na dejchnutí jsem měl naposled na libovolné pistoli TOZ 35 a tam jsem si taky trochu přidal,protože jsem občas těch 5 g nemohl umačknout
Sportovče - čti pozorněji,ty firmy jsem uváděl jako příklad specializovaných výrobců a nemám důvod tam jejich spoušťáky dávat, mně vyhovuje na pušce minimálně 0,2 kg, na 456 mám mín, ale nehodlám do toho vrtat.Spoušť na dejchnutí jsem měl naposled na libovolné pistoli TOZ 35 a tam jsem si taky trochu přidal,protože jsem občas těch 5 g nemohl umačknout

Zajímalo by mne jak jsi u 456 vyladil odpor na spoušti míň jak 200gr.
Doraz šroubkem na lučíku jsem měl taky, stálo to zaprd. Je to takový nestrojařský řešení.
Doraz šroubkem na lučíku jsem měl taky, stálo to zaprd. Je to takový nestrojařský řešení.
Sportovče - a kde jinde by jsi chtěl o pravidlech polemizovat když ne v příslušném vlákně, já jsem právě navrhoval pouze omezené úpravy originálního provedení,za jedno z nich uznat i AERON,a minimální odpor spouště-například 0,5 kg. Na libovolné tunění máš základní kategorii.
Vzhledem k tomu že se soutěží MaO neúčastním. tímto končím s připomínkami k pravidlů.
Vzhledem k tomu že se soutěží MaO neúčastním. tímto končím s připomínkami k pravidlů.
Probírat pravidla na internetovém foru určitě ne z toho jsme už vyrostli. Polemizovat ano ale pouze s lidmi, kteří svůj zájem o tuto soutěž rozšíří i na fyzickou návštěvu aspoň tréninkového závodu.
Rozebírat něco s někým o kom ani nevím jestli existuje, to bych si připadal jako blázen
Rozebírat něco s někým o kom ani nevím jestli existuje, to bych si připadal jako blázen