jozsp111 píše:A ešte niečo:
Takže mám možnosť porovnať vedomostnú úroveň jednotlivých národov.
A konštatujem, že v Európe sú dobre vzdelané tieto krajiny:
Slovensko, Česko, Nemecko, Škandinávske krajiny, Švajčiarsko,
Slovinsko, Srbsko, Chorvátsko - samozrejme som niečo mohol
zabudnúť ...
napr. francúzi, briti a taliani toho rozhodne nevedia toľko ako my a napr.
Maďari sú dosť Blbý - skoro vôbec nevedia jazyky
jazyk nevedia ani francúzi, A španieli sú totálne tupý.

Ty vado...tak to je silne kafe....Neviem co myslis vedomostnu uroven, druh akjesi prirodzenej inteligencie alebo vzdelanie...
ako si vobec možeš dovoliť hodnotiť vedomostnu uroveň akehokolvek národa na základe povrchných skúseností z niekoľkých stretnutí z par ľuďmi na tvojich vrcholových aktivitách.... práve to hovorí o tvojej obmedzenosti (sorka andy viem že sa mam vyjadrovať k teme a nie k autorovy...pokojne deletuj

)
Sam mam vysoku skolu (slovenska technicka univerzita / katedra robotov) a je mi na zaplakanie kedsi spomeniem na tu uroven.50 rocne labaky, profesor co nevie pouzit ani blbu disketu a na statniciach som mal otazku napr zapis programu na dierny stitok. a hadaj kedy som koncil......1826???? veru nie ale v 2005 (posobil som ako podpredseda senatu takze presne viem kde naše vzdelanie momentalne je.... asi tam kde nasa ekonomika

)
čo sa amikov tyka nie su to tupe hovada ako tu dakto pise iba ich štúdium je presnejšie a uzkoprsejsie zamerané (je otazne ci je to dobre alebo zle...)
naozaj je to dosť totalitny štát (trebars zakaz akehokolvek kryptovaniaokrem povolenych veci ku ktorym ma samozrejme velky brat kluce) sledovanie a odpocuvanie kazdeho no na druhej strane maju silnu strednu vrstvu co je u nas neznamy pojem.
tesar si v poho zaroby za cvilku na auto. ja mam vysoku skolu manzelka tiez a hadaj kolko rokov musim robit na blbeho favousa (nekradnem...)
Slovakom aj Cechom sa da momentalne po hlavach skakat a este z toho mame radost
ja neviem vid trebars ze platim 900,- zdravotne a ked idem k lekarovy mam mu dat dvacku a ine nebetycne kraviny
Sak 15-20 rokov dobehneme v ekonomike Brusel....

.dufam ze sacasom zobudime a roztrepeme par vykladov a hlav ako francuzi....
(fu ale som sa rozohnil, nic nerozbijajte v malom to nie je boj za nase prava ale vandalizmus

)