HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To trafim aj ja ,ked nefuka
Tiez mi to staci.

Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
Re: HATSAN AT44 PCP
Protože mezi udělat pěkný rozptyl a trefit to co chci je velký rozdíl.pexo píše:Kubajzzi, načo budem strieľať online terč, keď rozptyl poznám. Ale možno to urobím. Najväčší problém je vystihnúť počasie, keď neprší, tak zase fúka. A keď je pekne, tak mám prácu. Mne však stačí, keď na 50m trafím koliečko priemeru 2cm.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Tych tercov uz po forach je velmi vela. Mas konkretne niektory z nich na mysli ? Je tu niekde ? A na kolko metrov ?Kubajzz píše:Chtělo by to ty online terče a kolik to dá bodů.
Ono si každý myslí, že má přesnou vzduchovku, dokud nezkusí online soutěž.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Vdaka drat. Ten prvy terc uz mam a na ten druhy terc som uz raz vo Velmezu strielal a sam grinch mi ho hodnotil
Teraz lutujem, ze som tam ten nastrielany terc nechal.
Ked pocasie dovoli skusim nieco nastrielat.

Ked pocasie dovoli skusim nieco nastrielat.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
No tak som splašil nejaký online terč na 30m. Nechcelo mi to zobrať po výške, tak som to dal na ležato. Strieľal som s JSB Exact 5,5mm, puška na dvojnožke, v ľahu. Počasie bolo ráno pekné, tak som to využil.
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsme si taky pár krát flusnul hatsanem a v podstatě jsme nastřílel stejný výsledek, soustřely do 2cm, takže jsem se možná poněkud dříve kasal, když jsem mluvil o lepších výsledcích no.. včera to žádá sláva u mě nebyla a to se ani nemůžu vymluvit na vítr, ono téměř nefoukalo..Kubajz dobře nakousnul myšlenku, že něco trefit na 50m, třeba víčko od pet lahve, neznamená, že máme rozptyl v průměru tohoto víčka... Já jsem střílel z nastřelovací stolice a za dobrých podmínek a pod soustřel 2cm jsem se nedostal, snad je to jen chyba střelce
Na druhou stranu, soustřel 2cm na 30m tady dokážou lidi a pístovkama HW97k, případně AA.. Je tu někdo, kdo měl někdy možnost porovnat v jeden den nějaké pístové AA nebo HW97k s At44? Kouknul jsem na Kubajzův online terč s HW97k a nastřílel tam 167bodů...

Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Polovica chýb je puškou a druhá polovica strelcom. Lepšia puška zlepší výsledok, ale nie oveľa. Musel by byť super strelec, super zbraň a krytá strelnica. Hatsan je lacný a tak ho aj beriem, ale na jeho cenu nie je najhorší. Mne stačí, že trafím myš na 30m a je jedno kde to dostane, každá rana z 5,5-ky je pre ňu likvidačná, len problém je, že ju v tráve neuvidím.
V sobotu som bol na stretku v Žiline a strelil som si z CZ200S Hunter a aj HW97. CZ200 mala jemnučkú spúšť, ale tiež už bola upravená. Mala regulátor a aj rýchloplnenie. Celkom sa mi páči, ale vadí mi, že nemá ochranu proti vsunutiu viacerých diaboliek do hlavne a nabíjanie mi vyhovuje viac bočné. Nie je ťažká a dobre sa z nej strieľa. HW97 je ťažká, ako môj Hatsan, ale nekope ako S634. Dobre sa drží v ruke, je robustná, kvalita prevedenia je výborné. Čo sa týka presnosti, tak musí byť presná, lebo má pevnú hlaveň. Bola tam aj HW100, z tej som nestrieľal.
Chcel by som ale vidieť nejaké výsledky z AT44 s hlavňou LW.

V sobotu som bol na stretku v Žiline a strelil som si z CZ200S Hunter a aj HW97. CZ200 mala jemnučkú spúšť, ale tiež už bola upravená. Mala regulátor a aj rýchloplnenie. Celkom sa mi páči, ale vadí mi, že nemá ochranu proti vsunutiu viacerých diaboliek do hlavne a nabíjanie mi vyhovuje viac bočné. Nie je ťažká a dobre sa z nej strieľa. HW97 je ťažká, ako môj Hatsan, ale nekope ako S634. Dobre sa drží v ruke, je robustná, kvalita prevedenia je výborné. Čo sa týka presnosti, tak musí byť presná, lebo má pevnú hlaveň. Bola tam aj HW100, z tej som nestrieľal.
Chcel by som ale vidieť nejaké výsledky z AT44 s hlavňou LW.
Mě to testování na online terčích připadá jak úplný nesmysl- jak můžete hodnotit flintu když míříte pokaždý jinam?(jinak) znamená to že ta online soutěž je čistě jen o zbraní? a pak už se to nastřílí samo?
nedokážu si představit jak se dá zpochybnit běžný soustřel
trochu mi to připomíná testování možností střeliva hobby puškou aby byl lépe měřitelný výsledek
Jinak, nastřílení těch terčů BEZCHYBNĚ!! tj. vyloučit všechny chyby střelce, je myslím si nad rámec běžného větrovkáře
nedokážu si představit jak se dá zpochybnit běžný soustřel
trochu mi to připomíná testování možností střeliva hobby puškou aby byl lépe měřitelný výsledek

Jinak, nastřílení těch terčů BEZCHYBNĚ!! tj. vyloučit všechny chyby střelce, je myslím si nad rámec běžného větrovkáře
Nejde!Prostě NNe
Ja plne s Tebou súhlasím, online terč nehovorí nič o presnosti zbrane, ale hlavne strelca. Zbraň by sa musela upevniť pevne do stolice a vtedy by sa videl rozptyl. Jeden nástrel na 50m som sem už dal a bolo to urobené v JSB pri testovaní diaboliek. Ten onlineterč som strelil len kôli Kubajzzovi.
Jde o to, že online soutěž je takový benchrest v sedě, takže chyba střelce je tam minimální a ukáže se jak je na tom ta puška s přesností. Přitom jsou ty terče všeobecně známé, takže si každý hned dovede představit jak ta puška asi střílí. A každý si to může sám zkusit porovnat.
Určitě je to lepší, než všelijaké ty zázračné rozptyly na 50m.
Na online soutěži stačí na 30m rozptyl 12mm na dosažení 200 bodů.
Tak směle do toho.
Určitě je to lepší, než všelijaké ty zázračné rozptyly na 50m.
Na online soutěži stačí na 30m rozptyl 12mm na dosažení 200 bodů.
Tak směle do toho.
Osobně také zastávám názor že online terč je hlavně hodně o střelci, ale proti klasickým nástřelům má však jednu výhodu. Vystřelí se zde minimálně 20 ran.
Pokud by se tedy online terč porovnával s nástřelem 20 ran do stejného místa, pak co se pušky týče by byl více objektivní než online terč.
Nelze ani dost dobře vzít dobrého střelce a říci mu ať nastřílí jeden nástřel s jednou puškou a druhý z druhou, jelikož si každý musí zvyknou na celou sestavu(pažba, spoušť optiky, uchop) a když jeden nástřel bude s jeho puškou, kterou již používá roky a druhý z puškou, kterou má poprvé v ruce, případně ji má kratší dobu, tak to také nemůže být objektivní.
Tímto příspěvkem rozhodně nechci snižovat kvalitu online terčů, naopak si myslím, že je to nejlepší prověrka celého mechanizmu (střelec, puška, optiky, střelivo). Osobně jsem také střílel i benchrestove terče, kde se střílí na 25 ran.
Pokud by se tedy online terč porovnával s nástřelem 20 ran do stejného místa, pak co se pušky týče by byl více objektivní než online terč.
Nelze ani dost dobře vzít dobrého střelce a říci mu ať nastřílí jeden nástřel s jednou puškou a druhý z druhou, jelikož si každý musí zvyknou na celou sestavu(pažba, spoušť optiky, uchop) a když jeden nástřel bude s jeho puškou, kterou již používá roky a druhý z puškou, kterou má poprvé v ruce, případně ji má kratší dobu, tak to také nemůže být objektivní.
Tímto příspěvkem rozhodně nechci snižovat kvalitu online terčů, naopak si myslím, že je to nejlepší prověrka celého mechanizmu (střelec, puška, optiky, střelivo). Osobně jsem také střílel i benchrestove terče, kde se střílí na 25 ran.
Online soutěž hlavně odhalí všelijaké ty tvrzení o rozptylu 2cm na 50m, přitom stačí když kouknu na ten online terč a vidím tam rozptyl 3cm na 30m...
A taky těch 20 ran odhalí všechny ty náhodné pěti až desetiranné rozptyly.
Protože jestli si hrajeme na náhodné výsledky, tak v tom případě já střílím z pístové vzduchovky na 50m takhle:

A taky těch 20 ran odhalí všechny ty náhodné pěti až desetiranné rozptyly.
Protože jestli si hrajeme na náhodné výsledky, tak v tom případě já střílím z pístové vzduchovky na 50m takhle:

Abych pravdu řek možná bych taky nenastřílel pod 3 cm na online, přesvědčil jsem se o tom s loveckou malorážkou na kterou jsem při podobných položkách nadával že nedrží nástřel, ale podivný že bez přemíření tolítalo skoro vždy do stejnýho místa.
myslím že vůbec nejsnazší je vzít čistou A4, načmárat pár křížků. sám bych ještě posunul nástřel abych křížek neporušil a alespoň po 5ti ranách odstřílet. Jakožto míň zdatný střelec umím z pušky dostat maximum jen tak, navíc přehlednějc
samozřejmě máš taky pravdu že to nesmí být o náhodě, ale zase zbytečné si to komplikovat. Tyto soutěže jsou fakt pro prověření střelce+pušky, ne pušky. jestli nekecam
myslím že vůbec nejsnazší je vzít čistou A4, načmárat pár křížků. sám bych ještě posunul nástřel abych křížek neporušil a alespoň po 5ti ranách odstřílet. Jakožto míň zdatný střelec umím z pušky dostat maximum jen tak, navíc přehlednějc
samozřejmě máš taky pravdu že to nesmí být o náhodě, ale zase zbytečné si to komplikovat. Tyto soutěže jsou fakt pro prověření střelce+pušky, ne pušky. jestli nekecam

Nejde!Prostě NNe
Ja sa k tomuto už nebudem vyjadrovať, keď si Kubajzz myslí, že je to len o puške, tak načo je tam strelec? Kúpime si kvalitné pušky a už ani mieriť nemusíme, len ju tam postavíme a ona to za nás nastrieľa. Ako som napísal, upnem pušku do zveráka a potom sa uvidí rozptyl. A nie keď si sadnem a sa mi to kýve. Tiež musí byť kvalitná optika s tenučkým krížom, aby si videl stred terča a môj Bushnell má ten kríž dosť hrubý a stredový bod mi zakrýva. Dobrý je na lov, ale nie na terč.
Na stranu 93 som dal terče na rôzne vzdialenosti a nerobil som žiadne testovacie nástrely, len som zbraň nastrelil na 30m a mieril som na čierny bod. Tam je vidno, kde dopadlo všetkých 10 rán zo zásobníka a koľko to išlo dole. Tak neviem o akých náhodný ranách Kubajzz stále hovorí.
Na stranu 93 som dal terče na rôzne vzdialenosti a nerobil som žiadne testovacie nástrely, len som zbraň nastrelil na 30m a mieril som na čierny bod. Tam je vidno, kde dopadlo všetkých 10 rán zo zásobníka a koľko to išlo dole. Tak neviem o akých náhodný ranách Kubajzz stále hovorí.