Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Annifry
-
drát
Příspěvek
od drát » 20 lis 2010 19:36
Třeba brunigal
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
-
mikiki
Příspěvek
od mikiki » 20 lis 2010 19:37
jo, ode mne blbě řečeno tedy napsáno
- ale černění je pro mne neznámá chemie

-
Smazaný uživatel 5179
Příspěvek
od Smazaný uživatel 5179 » 20 lis 2010 19:44
S fuškama to tam stojí za prd. Svářečku máme akurát v kotelně, bych musel půjčit a jelikož jsem těsně po zkušební době, tak těžko. Makám tam jako strojní seřizovač a údržba v pravém slova smyslu to nejní. Soustruh tam je, ale nože úplně zničený. Prosazuju tam TIG(na nerez) ale to je v říši za zrcadlem..

-
risopepi
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od risopepi » 20 lis 2010 20:10
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
-
Warthog
Příspěvek
od Warthog » 24 lis 2010 12:19
Tak začínám dávat dohromady první elektronickou "sklopku" ve finálním provedení. Proti tomu, co jsem měl v Milovicích je to plně digitální, takže je to podstatně splehlivější a vůbec to netrpí přeslechy - mohu dát sensory na jednu desku 5cm od sebe a bude to fungovat dobře. Citlivost je nastavitelná na cokoli mezi lehkým poklepáním a ránou kladivem, věci jako délku jednotlivých indikací a použitý tón je možno nacvakat pomocí dvou tlačítek a primitivního "menu" (indikovaného LEDkami). Zvuková indikace používá stanardní DTMF tóny, takže se s tím dají dělat různé věci jako připojení více terčů k jedné radiostanici, automatické počítání skóre pomocí aplikace v iPhone atd.
Stavěno je to na provozní teploty -40°C až +120°C, napájení od 6 do 24V, odběr při 6V v klidu kolem 30mA, při signalisaci LEDkou do 100mA, při připojeném reproduktoru až kolem 700mA. Na vlastní desce s procesorem je i nf zesilovač, takže se k tomu dá připojit přímo reproduktor. Diody jsou na samostatném "semaforu", který se s hlavní deskou propojuje zcela standardním ethernetovým kabelem. Kromě LEDek je na semaforu i možnost osazení MOSFETů pro spínání velkých zátěží (při střílení na 100m chci používat halogenové žárovky). Na velkou vzdálenost jde taky místo semaforu připojit radiostanici, do které terč při zásahu pípá.
První terč dostane Alexxxus koncem tohoto týdne, na ostatní testery jsem nezapomněl, ale musejí počkat, až dorazí desky a siluety z výroby (asi druhá polovina příštího týdne) a než se to poskládá.
- Přílohy
-

-

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
-
pussylala
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od pussylala » 24 lis 2010 14:54
Jsem rád, že to dostane alexxxus, protože to hned v neděli pořádně otestujeme a já se na to už hodně těším. Co tak čtu, tak to máš vymakané fakt hodně. Ještě mě zajímá jestli tomu nevadí povrchová úprava - barevný nátěr?
-
DrobasMirek
Příspěvek
od DrobasMirek » 24 lis 2010 15:16
Alexxxovi bych to poslal jako skládačku, stejně to hned rozebere jako všechno co se mu dostane do ruky

-
Warthog
Příspěvek
od Warthog » 24 lis 2010 15:16
No moment, on je v neděli nějaký podnik? Já budu v Praze v sobotu do večera, tak to bych kdyžak vzal s sebou železo, přespal tam a taky si šel picnout pár ran.
Povrchová úprava tomu evidentně nevadí - ten plech co poslal Alexxxus je z rubové strany dohněda (podobná barva co mají nové karosářské díly), sensory tam jsou zatím jen páskou a funguje to naprosto bez problémů.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
-
DrobasMirek
Příspěvek
od DrobasMirek » 24 lis 2010 15:24
matně tušim, že bude zase PB

asi se tam teda taky vokážu tak na 2 hodinky a pojedu z Prahy kdyby se někdo chtěl přidat do auta
-
Warthog
Příspěvek
od Warthog » 24 lis 2010 18:07
A tady je ještě jedno krátké video:
Ještě jsem přišel na jednu věc - je reálné, aby klasická sklopka padla pokud diabola lízne přední siluetu, ale nakonec přece jen vrazí i do lízátka? Naše "sklopky" by se na tohle chování daly nastavit, ale zatím mi to nestálo za tu práci. Má cenu to řešit?
-
ALKAJ
Příspěvek
od ALKAJ » 24 lis 2010 19:54
Warthog píše:je reálné, aby klasická sklopka padla pokud diabola lízne přední siluetu, ale nakonec přece jen vrazí i do lízátka?
Ano.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
-
Smazaný uživatel 5179
Příspěvek
od Smazaný uživatel 5179 » 25 lis 2010 11:37
To vypadá víc než slibně. Napájení budeš řešit jak? Voděodolné pouzdro bude pravděpodobně nutností.
-
Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Alexxxus » 25 lis 2010 16:57
Ta hnědá barva ... to je základovka

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
-
Warthog
Příspěvek
od Warthog » 25 lis 2010 19:26
Pokud jde o napájení, tak asi takhle: navrhováno to bylo na provoz ze zdroje o minimálně 6V s tím, že jako primární se uvažovaly malé šestivoltové olověné akumulátory (dají se koupit od ca 150Kč). Kromě nich třeba pouzdro se čtyřmi alkalickými tužkovkami, devítivoltová baterie, nějaký modelářský pack co se komu zrovna válí doma... V reálu to funguje už od 4,8V, takže i čtyři tužkové NiMH v dobré kondici použít jdou. Už při 4,5V už to ale začíná blbnout, takže oficiálně to vyžaduje 6V a hotovo.
Pokud jde o krabičku, tak víceméně jasno je u semaforu - to bude nějaký kus trubky s víčky na obou stranách a očkem na zavěšení. U hlavního obvodu bude záležet na tom, zda má být v jednom pouzdře s bateriemi nebo ne a pochopitelně na tom, jaké baterie se použijí.
S vodotěsností se to má tak, že to bude při správném umístění odolné proti mírnému dešti a mechanicky provedené tak, aby se to dalo snadno zabalit do igeliťáku a přetáhnout gumičkou. Samozřejmě to můžeme udělat kompletně vodotěsné, ale ty peníze za to nikdo nedá (jen konektory k sensorům by pak vyšly na ca 200Kč, vodotěsná zásuvka RJ45 stojí tuším kolem 500Kč jedna), takže standardně to vyrábět nebudeme.