HATSAN AT44 PCP

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
honzana40
Re: HATSAN AT44 PCP

Příspěvek od honzana40 » 21 lis 2010 20:39

Z at-44 se da udelat krasna vetrovka se stejnou urovni kvality i presnosti jako je HW 100.Pravdou sice zustava to,ze to vyzaduje hodne prace a casu.Celkove investice na takove predelani nepresahnou 1500Kc.Osobne jsem ji takto prekopal a jsem maximalne spokojeny.Co vic chtit za ty prachy.Bylo tu stale do kola zasobniky,podavani,tesneni a kolisani rychlosti atd.To vse se da v klidu vyresit.Zalezi jen na tom,na co takovou vec chcete, co od ni ocekavate a jaky je vas konecny zamer.
Hatsan se da udelat na lov stejne dobre jako na tercovou strelbu jiste lip jak cokoliv jineho.Nehlede na jeho moznosti,ktere jsou v tomto smeru velike a cena,pri ktere se nemusi clovek bat toho,ze se podela neco za sileny prachy.Vse je v nem jednoduche a dovolim si tvrdit,ze temer blbuvzdorne,kdyz uz to prezilo i me. A ze jsem mu daval kurva sodu .

caco

Příspěvek od caco » 21 lis 2010 20:59

Amen...
cubirkova4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubirkova4 » 21 lis 2010 21:04

Dvaja na jedného. :(
Postupne: áno JuroNR predal Hatsana a uvažoval nad HW100. Ja som ale spomenul jeho výsledky ktoré dosiahol s AT44 v cal. .22
Keby niekto napísal, čo konkrétne sa mu nepáči, v pohode, ale zovšeobecňovanie je to šmejd a hotovo núti reagovať, aj keď do podobných debát som sa väčšinou nezapájal.
Aj ja som s PCP začínal začiatkom tohto roku, preštudoval som všetko dostupné, vedel som do čoho idem a kúpil som Hatsana. Ja som bol spokojný už v základe. Keďže flinta stála koľko stála, nebál som sa rozobrať polaborovať. Všetko bolo bez obáv, s tým, že keď niečo sk....m, tak to zahodím. Z toho dôvodu, si myslím je práve pre začiatočníka ktorý je trochu technicky typ vhodná. Ako sa hovorí za málo peňazí veľa muziky.
Možno som Ti Robo na smiech ale vytrhol si z kontextu... Ja som iba napísal, že som za rovnakých podmienok stieľal z oboch a výsledok v mojich rukách bol rovnaký. Nič viac.
Ešte na záver. Keby som mal kde strieľať, nie ako teraz možno raz do mesiaca pár rán, určite by som išiel do nejakej presnej jednoranky, momentálne asi do Steyr LG 110 FT. Financie ma nebrzdia, ale Hatsana mám preto, lebo ho chcem mať.
Naposledy upravil(a) cubirkova4 dne 21 lis 2010 21:13, celkem upraveno 1 x.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
palo73

Příspěvek od palo73 » 21 lis 2010 21:11

Robo77 a Alkaj,cubirkova napisal:
Az sa mozno raz dostanem na uroven, ked uvidim, ze limit je flinta, nie ja, tak Hatsana niekomu darujem kupim si este neviem co.
Myslim,ze je to velmi pekne a trefne napisane.
caco

Příspěvek od caco » 21 lis 2010 22:12

Ako zistíte, že ste sa dostali na úroveň kedy Hatsan je limit ktorý vám nedovolí dosahovať lepšie výsledky, keď podla vás už teraz permanentne a bez problémov dosahujete sústrely 10mm a menej na 30m?
10mm myslím opísanú kružnicu ako som videl pár terčov a nie hodnotu ktorú počítajú napr. benchrestový strelci.
cubirkova4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubirkova4 » 21 lis 2010 22:23

Napríklad keď s inou flintou nastrieľam za tých istých podmienok lepšie ako s Hatsanom.
A kde píšem že permanentne a bez problémov?
pexo

Příspěvek od pexo » 21 lis 2010 22:32

Tak páni, hádate sa tu ako malé deti, popritom je to najlacnejšia PCP na svete. Profík si Hatsana nekúpi, ani ten čo má prachy na lepšiu pušku, ale na pobavenie to stačí. A vôbec nebolo na nej týždne práce, nejaké zrazené hrany na hlavni a pridaný regulátor a to je všetko. Keď vymením hlaveň za pevnejšiu a presnejšiu, tak budem ešte spokojnejší. Ja rád experimentujem a kaziť drahú pušku je škoda.
honzana40

Příspěvek od honzana40 » 21 lis 2010 22:54

Plne s pexem souhlasim.Je to pro zabavu.Kdybych se v tom nemohl vrtat,tak by me to snad ani nebavilo.Proste mam zabavu a o to jde,nehlede na to,ze kdo si hraje,nezlobi.
greenie

Příspěvek od greenie » 21 lis 2010 23:09

Ej pexo a honzana40: tak som sa dobre bavil a Vy ste to tu sekli :lol:

No dufam, ze sa este niekto najde, kdo bude ohrnat nos nad najlacnejsou PCP vetrovkou a ludmi, ktori ju maju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 21 lis 2010 23:12

Teď,když jsem ji vymakal po mechanické stránce,uvažuji,že bych si ji nastříkal chromem.Poraďte kvalitní barvu a nebo nějakou jinou kombinaci.Mně osobně se líbí stříbrná hlavěn.A nebo jestli máte nějaké inspirující fotky.Předem díky.To-cubirkova4,ten Steyr je zatraceně pěkná vzduchovka.Mám brouka v hlavě :cry: http://www.vaskent.cz/index.php?page=sh ... &Itemid=22
caco

Příspěvek od caco » 22 lis 2010 00:30

cubirkova4 píše:Napríklad keď s inou flintou nastrieľam za tých istých podmienok lepšie ako s Hatsanom.
A kde píšem že permanentne a bez problémov?
Zaujímavá odpoveď ktorú som aj očakával.
S akou inou fintou? Na chvýlku požičanou na nejakej akcii?
A aký by mal byť ten nástrel? Kolko mm? Môže to byť jediný a možno aj náhodný?
Aby ste boli v obraze , ja nenadávam ani nepodceňujem Hatsana, sám som ho nejakú dobu mal a chalan ktorému som ho posunul si ho nemôže vynachváliť, lebo mu to lieta +-2m (ja som to nemeral).
cubirkova4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubirkova4 » 22 lis 2010 07:29

Neviem aký názor máš na to Ty, ale myslím, že stačí pár desiatok rán aby človek mohol porovnať. Určite to nie je na nejaké zavezné stanovisko, je to možno viac pocitové. Horšiemu strelcovi, ako mne lepšie vybavenie viac pomôže a viac ukáže rozdiel. Možno sa mýlim, tak mi poraď, som len amatér. Ináč napísané som bez nejakých ambícií vyhrávať súťaže, streľbu beriem ako občasný relax a možnosť stretávať sa s fajn ľuďmi. K tomu mi to čo mám bohato stačí. Ak nadobudnem dojem, že mi to nestačí, tak si kúpim niečo iné. Nebude to na základe štatistiky, koľko bolo daného modelu na MS, čo kto povedal, alebo napísal, ale iba pre to, že to chcem a páči sa mi to.

Je ďalšia cesta, zaobstarať čo najlepšie vybavenie a venovať sa len zdokonalovaniu seba. Ja som bol vždy radšej na strane slabších, teda pôjdem cestou zdokonalovania Hatsana (pokiaľ to pôjde) a pri tom aj seba.

Všetko, čo som v tomto vlákne napísal, boli iba moje názory, možno nesprávne, ale nikomu som ich nevnucoval. Možno som sa v mnohom mýlil. Preto prosím, miesto vytrhávania z kontextu a zosniešňovania ma skúsenejší radšej poučte. Ďakujem.
Naposledy upravil(a) cubirkova4 dne 22 lis 2010 08:18, celkem upraveno 1 x.
pexo

Příspěvek od pexo » 22 lis 2010 08:12

v sobotu som skúsil dať dole držiaky hlavne, aby neovplyvňovali streľbu, ale von strašne fučalo, tak som to nemohol porovnať. Ale môžem povedať, že tá hlaveň je strašne slabučká a po nasadení tlmiča sa prehla asi o milimeter a na 30m strieľala o 6 cm nižšie oproti kompenzátoru. Hatsan má veľmi slabé celé uloženie a aj pri naťahovaní sa to celé hýbe. Tam stačí odchýlka nejaké stotiny a už to strieľa inde. Najlepšie by bolo, keby bola hlaveň voľne osadená. Ale zaujímalo by ma, či by sa aj hlaveň LW takto prehla po nasadení tlmiča.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 22 lis 2010 10:07

O milimetr by se po nasazení tišítka neprohla zcela jistě. Zcela upřímně řečeno, něco takového bych nečekal ani od levné Číny...

Jinak já jsem, a nejen u střílení, zastáncem zásady, že chci-li něco dělat pořádně, musím si na to koupit pořádné nástroje. Pak se mohu v klidu soustředit na opravy svých chyb a nemusím pořád dumat, jestli to či ono je materiálem. Radši si koupím kvalitní věc z druhé ruky, než méně kvalitní novou.

To nic nemění na tom, že kromě jiných větrovek jsem spokojeným uživatelem laciné CZ 200 S :-)

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 22 lis 2010 10:14

ta hlaveň mi nepřipadá nijak výrazně slabá.. s tím tlumičem máš pravdu, skutečně se mírně ohne, ale popravdě, když mám tlumič, tak střílím stále s ním, furt ho nesundávám a nenasazuju, abych stále myslel na to, o kolik víc mi to bude s tlumičem padat. a pokud ho občas z přepravních důvodů sundám a znovu nasadím, nástřel se mi nezmění.. To, že se hlaveň mírně ohne, když na její konec něco připevníme, je normální u všech větrovek... A pevnost uložení mi připadá dostačující, uložení dostatečně dlouhé, těsné. A co se komu hýbe při natahování? Já to včera zkoumal a nic se mi nehýbe, na to bych byl hodně háklivej, kdyby při natahování se to nějak nakrucovalo.. Nemáš povolený uložení v pažbě? Já myslím, že když je sestava:hlaveň-pažba-tělo se závěrem řádně utažena šrouby, nemá se to jak nakrucovat...Ale už jsem tu na fóru četl, že se někomu něco hýbe při natahování, možná dokonce od tebe, už envím.. Ale byla by škoda, kdyby to bylo celou dobu způsbeno nedotaženejma šroubama...Vůbec si totiž nedokážu představit, kde, nebo jak se může tělo se závěrem hábat vůči hlavni, pokud je vše dotaženo jak má být...
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R