Tlakov? lahve a pln?n?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jinak jsem z Děčína.To píšu proto,kdyby někdo byl taky odsud ze severu a věděl by,kde se tu dá ve městě nebo v blízkém okolí plnit na těch 300BARů,protože já jsem tedy žádný jiný kontakt zatím nikde na netu nenašel a přijde mi ta 3l láhev,která mě stála 3500,docela nevyužitá,jestliže si jí budu nechávat plnit jen na těch 200-240BARů u místních potápěčů.Takže je-li tu nějaký větrovkář z děčínska,tak budu moc rád za každou informaci ohledně plnění.Vůbec jsem předem před koupí flinty a doplnků nepředpokládal,že bude s plněním problém,možná jsem měl koupit alespon tu 7l láhev a jednou za čas si jí jet naplnit klidně třeba do Prahy,ale byla by dražší a hůř přenosná.
Re: Tlakové lahve a plnění
Mám 7litrovku,ale je naprd,když budeš chtít jít někam,kam se nedostaneš autem.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Teď jsem v NL viděl používat na flašku upravený vozík na golfové hole. Mělo to poměrně terénní kolečka a projede to skoro všude 

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Nebo i na flintu,
foto je z nějakého srazu vzduchovkářů FT/HFT v USA.
Holt "Amíci"
foto je z nějakého srazu vzduchovkářů FT/HFT v USA.
Holt "Amíci"

Len jedna vec - keby to niekto hľadal ako ja a nevedel nájsť - závislosť CO2 na teplote. Dávam to ešte do vlákna Norconia QB 78, poprosím admina o prípadné vymazanie, ak to je od veci.
Odpařovací tlak (bod varu) kapalného CO2 od 0°C to 30°C je:
Teplota(°C) Tlak (atm)
0 - 34.4
5 - 39.2
10 - 44.4
15 - 50.2
20 - 56.5
25 - 63.5
30 - 71.2
31°C je kritická teplota.
Odpařovací tlak (bod varu) kapalného CO2 od 0°C to 30°C je:
Teplota(°C) Tlak (atm)
0 - 34.4
5 - 39.2
10 - 44.4
15 - 50.2
20 - 56.5
25 - 63.5
30 - 71.2
31°C je kritická teplota.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Zdravim,chtěl jsem se zeptat,zda se dá naplnit 3l láhev(300bAR),ikdyž je ještě zčásti natlakovaná?Nebo se musí všechen vzduch nejdříve pře(vy)pustit a pak teprve se dá plnit?Předem dík za odpověd.
Dá se v pohodě doplnit.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Hlavně ji nikdy nevypouštěj úplně naprázdno ani náhodou, vlhkost kterou si tam tak pustíš tomu škodí.
Upravil jsem svuj plnici pin. Ted uz muzu bezztratove plnit kartusi

Řeším tu jak zajišťovat dodávku vzduchu pro menší a větší střelecké akce... Dejme tomu, že budeme mít 10 lidí, střílejících dvakrát do týdne hodinku či dvě (z běžných PCP, tu a tam terčová pistole, plnění většinou 200 bar, u pár kousků 230 bar), zhruba jednou do měsíce víkendová akce pro 20 lidí. Nejbližší rozumné plnění (300 bar) ca 50 km, nejbližší plnění vůbec (200bar, dost pomalé) asi 15 km.
A teď co s tím? Koupit několik monstrosních tlakových lahví na 300 bar a jednou za měsíc či dva to hodit na vozík a dovézt těch 50 km, nebo se na to vykašlat, koupit rovnou kompresor a plnit si "příruční" 10 nebo 12l lahve? Na co by kompresor pro podobné použití mohl přijít?
A teď co s tím? Koupit několik monstrosních tlakových lahví na 300 bar a jednou za měsíc či dva to hodit na vozík a dovézt těch 50 km, nebo se na to vykašlat, koupit rovnou kompresor a plnit si "příruční" 10 nebo 12l lahve? Na co by kompresor pro podobné použití mohl přijít?
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Kompresor na benzínovej pohon tlak 230 bar, se dá sehnat za 35000- 40000 Kč.
Hm, v Říši je ten Bauer S30 asi za 1730 Euro bez daně (kterou platit nebudeme). Asi to zkusíme.
Zdar,
kdyby mel nekdo problem s plnenim vzduchu v Brne,zajistim plneni na 330bar u hasicu.
dotazy pres sz
kdyby mel nekdo problem s plnenim vzduchu v Brne,zajistim plneni na 330bar u hasicu.
dotazy pres sz
Huben GK1 .22
Huben K1 .22
FX MAVERICK sniper .22
AA EV2 MKIV
CZ200s 4,5
hatsan 125 .22 50J
Huben K1 .22
FX MAVERICK sniper .22
AA EV2 MKIV
CZ200s 4,5
hatsan 125 .22 50J
ten druhý bauer co má popisek tam má tyhle údaje:
* Střídavý proud
* Hmotnost: 37 kg
* Výška: 34 cm
* Šířka: 33 cm
* Délka: 60 cm
* Dodací množství: 30 l/min
* Výkon motoru: 1,1 kW
* Počet otáček: 900 U/min
* Provozní tlak: 200 bar/300 bar
Oněch 30l/min mi příjde dost málo v poměru k ceně.
* Střídavý proud
* Hmotnost: 37 kg
* Výška: 34 cm
* Šířka: 33 cm
* Délka: 60 cm
* Dodací množství: 30 l/min
* Výkon motoru: 1,1 kW
* Počet otáček: 900 U/min
* Provozní tlak: 200 bar/300 bar
Oněch 30l/min mi příjde dost málo v poměru k ceně.