1.jednodušší-čili méně poruchové konstrukce
2.lepší držení nástřelu
3.lepší poměr cena-kvalita oproti variáblům ve stejné ceové kategorii
Nevýhody:
1.u větčích zvětšeních jako třeba 10x a víc je těžké mířit bez opory na menší vzdálenosti
2.další si ted nevzpomenu

No a u variáblů mě láká právě nastavitelné zvětšení,umožnující střílet "z ruky" i na menší vzdálenosti.Na druhou stranu je jejich konstrukce složitější tudíž dražší oproti pevnému zvětšení.
Mám tedy nekonečné dilema: variabl do 4-5tis.Kč a nebo puškohled s pevným zvětšením?????

Variabl bych chtěl se zvětšením4-12x(max.16x)
Láká mě celkem LEAPERS 4-16x50 AO za pěkných 3650?,- a ptám se vás,byla by to rozumná koupě a nebo bych později litoval?Je dostatečně kvalitní aby alespon držel nástřel a nedělal nějakou neplechu?Ještě mě tak napadá nějaký od Nikko Stirling,přemýšlím i o NS Platinum Nighteater 12x50,ale po přečtení fora,jsem dospěl k rozhodnutí,že to není ten pravý,právě kvůli velkému zvětšení,určeným spíše ke střelbě s oporou.
Takže moc prosím o rady a pomoc při rozhodování.Puškohled bych chtěl objedbat nejlépe ještě dnes max zítra,tlačí mě velmi čas a navíc se chci už rozhodnout,protože jak jsem psal,takhle rozmýšlet jsem schopen do nekonečna a já už chci střílet