NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Praskne to....Tubus QBcka mam odtlakovany na 120barech a vydrzel.Na vic jsem jaksi nemel odvahu.
Ventil drzi primo 2 srouby,jeden zdola a druhy zvrchu a dalsi M6 drzi kus hned za nim. To ovsem v zadnem pripade nestaci.
Ventil drzi primo 2 srouby,jeden zdola a druhy zvrchu a dalsi M6 drzi kus hned za nim. To ovsem v zadnem pripade nestaci.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Regisi, rikal jsi, ze pri 120 barech se original ventil od QB oteviral tak spatne, ze to temer nevystrelilo. No a jestli tady borec uvadi max tlak 200 bar - to by znamenalo, ze by se ventil uz neotevrel vubec, natoz aby to rozume strilelo. Takze z toho by se dalo usuzovat, ze ten vnitrek uplne stejny s klasickym QB 78 asi nebude. V tom pripade je i mozne, ze ty srouby co drzi ventil a to teleso za ventilem mohou byt zesilene a samotny ventil upraveny tak, aby mel mensi plochu.
Je to mozne,ale nebudu si ji kupovat kvuli tomu abych zjistil jak to uvnitr vypada. Na vzduch mam svoje QBcko + par dalsich tak nejdu do pokusu nekoho jineho.Navic polske prestavby a komponenty uz jsem videl a tak vim ze je nechci.
- Thorwolf99
Zdarec, louskal sem snad 100 stran a pak dalších 100, aplikoval některé zásahy do konstrukce, ale teď nevím, probíral se tu někde nějaký mazací plán? Nebo spíš místo, kde nemazat? Je lepší matlat vazelínou, nebo raději vždy use konkor?
Marche ou crève
QB 78 Deluxe cal .177 - Delta Optical Entry 6x32AO S IR
- odstrelovac1
Jak je to doopravdy s tím vykonem Qbčka v základu...píše se tady že je malinko silnější než 631....kdybych to chtěl na potkany apod. bude stačit základní výkon do takových 2o m nebo je nutno předělat....vím že ten výkon nebude asi nic moc, ale přesto pokud bych třeba používal diabolky z větší pronikavosti jako třeba boxery pak by to mohlo stačit nebo ne?? 

- DrobasMirek
vlastní zkušenost mi říká, že to nemá cenu v základu vůbec provozovat a už vůbec ne října do května 

přimlouvám se taky za lehkou úpravičku, alespoň zasunovač a těsnění mezi ventil a hlaveň, pak už to jakštakš jde
Dneska sem presne procetl co to na AUKRU nabizi Barel http://allegro.pl/qb-78-pcp-co2-azot-mo ... 68413.html
Jestli kupujes QB 78 3 fuel ta je za 670 pln co je kolem 4000kc , jestli jim posles QB tak za 500 pln meni celou spodni trubku ktera je vyrobena v nemecku ze specjalniho materialu a je v celku . Je tam jinej zaver a asi ventyl . Material ktry oni vymeni vam vraci spatky s puskou Ta objimka z manometrem je jenom aby zveksit tlustku zasobnika pro zavit manometru . Kdyz si to poridis pridava neco co umoznuje vystrel diabolky z ryhlosti 325 m/s to zajemce musi sam namontovat proto że je to hodne nad 17J povolenych v Polsku .
Jestli kupujes QB 78 3 fuel ta je za 670 pln co je kolem 4000kc , jestli jim posles QB tak za 500 pln meni celou spodni trubku ktera je vyrobena v nemecku ze specjalniho materialu a je v celku . Je tam jinej zaver a asi ventyl . Material ktry oni vymeni vam vraci spatky s puskou Ta objimka z manometrem je jenom aby zveksit tlustku zasobnika pro zavit manometru . Kdyz si to poridis pridava neco co umoznuje vystrel diabolky z ryhlosti 325 m/s to zajemce musi sam namontovat proto że je to hodne nad 17J povolenych v Polsku .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
- Thorwolf99
A jaxe projeví takové velké zvýšení výkonu na přesnosti?
Marche ou crève
Aha tak takhle se to má
Za ty peníze to vůbec není špatný a jestli by tam byl i regulátor tak to nemá chybu.Když si představím kolik peněz jsem narval do mýho Qb.přechod od orig bombiček přez rezatý kyvety k painbal flaškám a tedˇ zas úprava na vzduch a kolikrát jsem ho po večerech rozebíral.ach jo.Ale zas mě to bavilo.Asi si budu muset koupit ještě nějaký Qbčko abych měl kam dát ty věci co mě zbyly. 

4 Termit:
Ale presne proto se QBcka kupuji, to predelavani je na tom to nejlepsi.
Ale presne proto se QBcka kupuji, to predelavani je na tom to nejlepsi.
Asi pro Regise nebo Daha.Tak jsem namontoval mini air system.Nafouk na 3000psi.Ručička na manometru za regulátorem se mi zastavila na 850psi.Zhruba po 30 ranách začal výstupní tlak klesat.A po dalších 20 už jsem byl pod 500psi.Když dám do regulátoru podložku zvedne se mi výstupní tlak na 1000psi ale začne klesat rychleji a přibližně stejných ran dám míň.Tudíž mi teorie "čím větší tlak tím menší spotřeba " nefunguje.Dodávám že prvních 20 ran by snad prostřelilo vrata od stodoly.Ale to já nepotřebuju.Radši 60 slabších ale stejnejch.Při úpravách na CO jsem nepodkládal podložkou pružinu ani nevyndaval propichovač.A osička mi z ventilu čouhá 3mm.Heváky mi na Co lítaly 236m/s.Co bude lepší? Když vlepím podložku na ventil aby mi osička čouhala tak 1,5mm, nebo zkrátím pružinu uderníku?Mám zato že mi po upravách na CO teď vylítne zbytečně moc vzduchu z hlavně.
Buď malá zásoba tlakového vzduchu, nebo vysoká spotřeba. Jaký objem má ta lahev air systemu? ale spíš asi ta spotřeba. já bych zkrátil tyčku ventilu na těch doporučovaných cca 1-1,5mm , taky by se dala dát tužší pružina dovnitř ventilu(pokud není podložená bicí pružina. Ale ještě si počkej na regise nebo daha
Cau,vyhod prepichovac,pod pruzinku ventilu podloz 2mm podlozku a celi ventil aj s tyckou mera 48,5mm.Takze musis prepustacu tycku ventilu zbrusit!Pozor ,velmi zalezi aj na destinom cisle,meraj digitalnym posuvnym,najlepsie na stovecky presne! Osobne mam spravenu 4,5 aj 5,5 ,na jedno natlakovanie 180 vystrelov cez regulator a dalsich 30,ked vypne regulator,nastaveny vystupny tlak 1200psi.