Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Celkem nechápu parametry Hatsana 100X (např. zde: http://www.zbrane-vzduchovky.cz/vzducho ... x-torpedo/ ), protože pokud by měl úsťovku 305 m/s, bylo by to s JSB EXACT u hlavně 25,5 J, ale určitě ne těch zároveň uvedených zákonných 16 J. V ráži 0.22 při úsťovce 245 m/s s JSB EXACT JUMBO dokonce 31 J...
Remington 1911 R1, Sa 58 Sporter
Re: Vzduchovky Hatsan
Ono ty parametry o kterych pisou prodejci jsou jen chytak.Zadna legalne prodavana vzduchovka bez zbrojaku nesmi presahnout povolenych 16J.Pokud chces vic,musis si urobit sam.Samozrejme,ze neco je na ukor neceho jineho a to se musi sladit aby bylo vse pokud mozno vyrovnanae.Osobne mam H125/4,5 a Slavii 630.Obe chodi jak das.Po vsech upravach jsem na 125ce snizoval vykon z 470m/s,ktere se daji dosahnout na 300m/s abych tak mel dostatecny vykon i presnost a nekopalo to.Na Slavce jsem dosahl 230m/s a jsem maximalne spokojeny.S Hatsanem i se Slavii takto upravenymi se da v pohode bez opory(ve stoje) trefit na 50m cil o prumeru 5cm.Co vic chtit.
Já si myslím,že to co uvádí výrobce není skutečnost!No a ta síla je srovnatelná z AA Prosport zkoušel jsem to na průstřelu zlatých stránek jak už tady bylo na fóru zmiňováno a zatím co HATSANEM 100x jsem jich prostřelil 374 tak Prosportem to šlo zkrz což je 414 stran + obal a ještě se diabolka zavrtala do osušky kterou jsem dal jako pojistku abych neměl díru v plovoučce
(naštěstí jsem z osušky vyndal zavrtanou diabolku a bylo to bez díry),ale mě osobně zajímá přesnost a né co která vzduchovka prostřelí
A jablko prostřelí i moje stařička S618 

Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
to su len dristy...ta vzdusa ide vytunit na taku rychlost ako pisu,ale musia dodrzat limit,cize je tam skratena pruzina...proste to ma pod 16J 
btw,ta moja H105 dokazala natrhnut az cca 540 stran akehosi zakonnika...sice papier je trosku iny ako maju ZS...nieco podobne ako je v knihach(mam na mysli ten drsny,nie leskly papier)
edit: uz ste ma akosi predbehli

btw,ta moja H105 dokazala natrhnut az cca 540 stran akehosi zakonnika...sice papier je trosku iny ako maju ZS...nieco podobne ako je v knihach(mam na mysli ten drsny,nie leskly papier)

edit: uz ste ma akosi predbehli

No jo ale jen co jí vybalíš z krabice už aby jsi scháněl jinou pružinu.A stejně ta originální není legální.
no treba si davat vacsi pozor,kam strielas...a z dialky aj tak nikdo nepozna,aku tam mas pruzinu...aj tak si myslim,ze ten zakon je sprosty.v niektorych krajinach maju ine limity a nic zle sa nedeje...zabit sa da aj stolickou...a medzi 16 a 23-24 nie je moc velky rozdiel...
To DrobasMirek, proč jsem raději zvolil Hatsana než Slavii ? Slavie je 30 let starý krám. Na příští model dá zbrojovka asi vodotrysk a jine číslo,ale stále to bude stejná vzduchovka. Kvalitou jsou obě vzduchovky stejné ,je tam i stejná cena asi kolem 3500kc,jediná výhoda Slavie i rozdí, je v těch mířidlech.Kulatá muška Hatsana omezuje možnost správně zamířit,ale do se na něho snadno namontovat puškohled( já ho zatím nemám) Ty kopance při střelbě jsou taky stejné.
Hail And Kill !
Právě, že je naprostá blbost, aby Hatsan byl při 16 joulech surovec a kterákoliv jiná vzduchovka při shodných 16 joulech slabší než ten Hatsan... Čili síla Hatsanu v kategorii D je mýtus, který mohl vzniknout právě výkladem těch neseriózních hodnot prodejců. To, jestli Hatsan řve a kope víc než jiné vzduchovky, je už věc další...
Chápu, že při upgrade silnější pružinou může dosáhnout úsťové rychlosti AŽ 305/245 m/s, jak diplomaticky prodejci uvádí, jenže tohle tvrzení už balancuje na hraně klamání spotřebitele, protože zákazník kupuje vzduchovku 16 J s úsťovkou okolo 240 nebo 170 m/s a upgradem překračuje zákon...
Chápu, že při upgrade silnější pružinou může dosáhnout úsťové rychlosti AŽ 305/245 m/s, jak diplomaticky prodejci uvádí, jenže tohle tvrzení už balancuje na hraně klamání spotřebitele, protože zákazník kupuje vzduchovku 16 J s úsťovkou okolo 240 nebo 170 m/s a upgradem překračuje zákon...
Remington 1911 R1, Sa 58 Sporter
No tak když si to myslíš tak si toho HATSANA tedy kup.Já sem měl možnost obě vzduchovky porovnat a už bych tu chybu,že bych koupil HATSANA neudělal.Ale každý stejně jako ty si na to musí přijít sám.BENNY píše:To DrobasMirek, proč jsem raději zvolil Hatsana než Slavii ? Slavie je 30 let starý krám. Na příští model dá zbrojovka asi vodotrysk a jine číslo,ale stále to bude stejná vzduchovka. Kvalitou jsou obě vzduchovky stejné ,je tam i stejná cena asi kolem 3500kc,jediná výhoda Slavie i rozdí, je v těch mířidlech.Kulatá muška Hatsana omezuje možnost správně zamířit,ale do se na něho snadno namontovat puškohled( já ho zatím nemám) Ty kopance při střelbě jsou taky stejné.
PS: komu není rady tomu není pomoci

- DrobasMirek
to BENNY: ano, Slavie 634 vychází ze 30 let starýho modelu, o tom neni pochyb, mám ve skříni i stejně starý Slavie, kterým neni ani po těch letech co vytknout, nehledě na jejich jednoduchost, účelnost, dostupnost náhradních dílů a jejich životnost. Kupte si hatsany, nejlíp ty bakelitový, 30 let s nima střílejte a pak mi ukažte co z nich zbylo..
Kvalita Slavie šla, uznávám, trochu dolu. Měl sem v ruce kus, který nešel zaboha nastřelit, ale za poslední měsíc mi přošly rukama čtyři 634ky a bez jediný chyby, všechno čistý, žádný špony ani otřepy
Co se týče "kopanců", k tomu nemám co bych řekl, u žádný z mých Slavií ho nikterak nezaznamenávám. Jen potuněná 630 trochu hází, ale ta je fakt moc
Kvalita Slavie šla, uznávám, trochu dolu. Měl sem v ruce kus, který nešel zaboha nastřelit, ale za poslední měsíc mi přošly rukama čtyři 634ky a bez jediný chyby, všechno čistý, žádný špony ani otřepy
Co se týče "kopanců", k tomu nemám co bych řekl, u žádný z mých Slavií ho nikterak nezaznamenávám. Jen potuněná 630 trochu hází, ale ta je fakt moc

- Andre Doktor
Mě osobně kopance Hatsana 105x příjdou úplně minimální. Čekal jsem bůhvíco z toho co tady lidi píšou, ale nakonec pohoda. Aby mi vydžela vzduchovka 30 let taky nepotřebuju (kdyby jo tak si logicky nekoupim plastovou). Že se s ním na 40m !skoro! nedá trefit do černýho mě taky tak moc netrápí. Když prostě nepotřebuju vzduchovku extrapřesnou a superzpracovanou co vydrží nejmíň několik desetiletí tak mi hatsan stačí. Jasně že jestli mi půjde za měsíc do kopru tak nebudu mít 2x radost, ale myslím, že zas takovej šmejd to neni. Rozhodně si nemyslim, že sem udělal chybu. Prostě jen ZATÍM nejsem náročný nebo spíše mám jiné nároky. Taky u mě byla velice podstatná cena.
Slavii bych si vživotě nekoupil. 1. nechci lámačku 2. mi příde opravdu ale opravdu hnusná 3. nedala by mi v základu 16J.
Slavii bych si vživotě nekoupil. 1. nechci lámačku 2. mi příde opravdu ale opravdu hnusná 3. nedala by mi v základu 16J.
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
LOV 21
Aš jednou, třeba na nějakém setkání uvidíš co jiní trefujou a na delší vzdálenost, tak se nároky budou určitě zvedat... Ale s hafanem- nemáš šanci. Co je platný dřevo- Turek ořech, když železo stojí za ...
zo 125 nemas skusenosti??Andre Doktor píše:Mě osobně kopance Hatsana 105x příjdou úplně minimální. Čekal jsem bůhvíco z toho co tady lidi píšou, ale nakonec pohoda. Aby mi vydžela vzduchovka 30 let taky nepotřebuju (kdyby jo tak si logicky nekoupim plastovou). Že se s ním na 40m !skoro! nedá trefit do černýho mě taky tak moc netrápí. Když prostě nepotřebuju vzduchovku extrapřesnou a superzpracovanou co vydrží nejmíň několik desetiletí tak mi hatsan stačí. Jasně že jestli mi půjde za měsíc do kopru tak nebudu mít 2x radost, ale myslím, že zas takovej šmejd to neni. Rozhodně si nemyslim, že sem udělal chybu. Prostě jen ZATÍM nejsem náročný nebo spíše mám jiné nároky. Taky u mě byla velice podstatná cena.
- Andre Doktor
Pavel 54: Samozřejmě věřím tomu, že až k tomu víc přičichnu, budu ochoten do toho vrazit rapidně víc peněz a užít si kvalitu i požitek s přesné střelby. Zatím jsem měl dost omezený rozpočet a vlastně i celkem minimální nároky - jsem totiž víceméně ve střílení začátečník, takže věřím že v přesnosti je zatím větší chyba ve mě než ve vzduchovce.
Jestli je to vehment co vydrží prd zatím z vlastní zkušenosti nemůžu posoudit, i když vám to samozřejmě věřím. Za tu cenu by se ale nebylo čemu divit.
Rambo100: Nemám
Jestli je to vehment co vydrží prd zatím z vlastní zkušenosti nemůžu posoudit, i když vám to samozřejmě věřím. Za tu cenu by se ale nebylo čemu divit.
Rambo100: Nemám
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
LOV 21
LOV 21
- DrobasMirek
já to vzdávám
vlastně co je mi po tom kdo si co kupuje, já sem svojí radu a názor podložený zkušenostmi dal, dělejte si co chcete, kupujte hatsany, milujte se a množte se