Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andre Doktor
Re: Vzduchovky Hatsan

Příspěvek od Andre Doktor » 01 říj 2010 10:10

Zdravím, včera mi konečně přišel Hatsan 105x torpedo 4.5mm. Objednávál jsem ho přes Colosus a přišel mi hned druhý den ráno.
Hned napoprvé mě dostalo o jak velikou vzduchovku jde. Přes fotky si to člověk tak nepředstaví. Hlavně jde o mou první vzduchovku, takže jsem jí neměl jak poměřit.
Hned po vybalení jsme dali pár (cca 100) destrukních ran, do různých věcí co se doma našli. Síla až překvapivě veliká - např. nábojnici 44. Rem. Mag. to prostřelilo skrz na skrz :) Poté jsem venku stihl ztrestat jednu drzou straku - cca 7m s JSB Exact - straka mínus.
Terče nemám a asi bych je ani nevyužil, jelikož zatím nemám optiku a s pevnýma do terčů je to nanic. Zatím jsme testovali přesnost venku na flaškách a plechovkách zhruba na 15m. S těmi pevnými mířidly je to celkem o ničem ale jde o zvyk a tréning, přecejen jsem naposled střílel asi tak před 10-lety na pouti :lol: . Čekal jsem také že bez Tri-butt systemu bude vzduchovka hodně kopat, jak zde již pár vlastníků psalo. No nakonec to není vůbec tak špatné, čekal jsem to horší.

Zpracování vzduchovky je až nečekaně dobré. Já osobně jsem počítal se špatně obrobenýmý kovovýmy díly, ale nic takového, vlastně jsem zatím nenašel zvenčí jedinou vyloženě hnusně obrobenou část. U těch plastů jsem byl také trochu skeptický, ale zbytečně - zpracování opravdu super.

Pro mé účely tj. blbnutí, blbnutí, blbnutí, lov, a jednou za měsíc nějaký ten terč je tahle vzduchárna víc než dostačující.

AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
rambo1000

Příspěvek od rambo1000 » 04 říj 2010 11:45

zdravim....stal som sa tu novym clenom a cchel by som sa vas skusenejsich spytat ze by somsi chcel kupit noveho hatsana 125...myslite si ze je to dobra volba??4,5 mm ...alebo by stemi radili urcite nieco ine?? chcel by som to aj s original pruzinou mam zbnameho co mi ju tam daaa a chcel by soms tym strielat asi tak 30-40m.bude to strielat ako tak presne??? aku by ste mi poradili optiku a sttrelivo?? ak ma niekto s tmyay skusensti privitam aku kolvek radu ..Dakujem :roll:
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 04 říj 2010 13:23

Jedna dobrá rada- Hatsana nekupuj! Když už Hatsan tak větrovku, o moc víc dražší už není.
rambo1000

Příspěvek od rambo1000 » 04 říj 2010 13:39

pavel 54 píše:Jedna dobrá rada- Hatsana nekupuj! Když už Hatsan tak větrovku, o moc víc dražší už není.
jeden hovory tak a druhy tak :-) hehe ale ska nevadi budem samusiet rozhodnut...kazdemu vyhovujeasi nieco ine..jeden chvali gamo,iny slaviu,treti hatsan atd...tak co mam teda spravit? :twisted:
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 04 říj 2010 14:27

:roll: ti co si koupili pružinovky hatsan gamo si je vychvalujou páč jim nic jinýho nezbejvá.. jinak by se jim všichni smáli:-)
:lol: :lol: :wink:
:mrgreen: ale teď vážně, kup si S634 a neuděláš chybu
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 04 říj 2010 16:23

Na 30-50m spíš Prosport, HW97k nebo TX200.
Nic jiného podle mě nemá cenu kupovat.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 04 říj 2010 16:48

na těch 30 - 40 m je S634 je ještě OK, ale je fakt, že TX200 je jiný postříleníčko
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 05 říj 2010 07:44

Radsej pospor na HW or AIR ARMS :wink: Sam som chcel kupovat kedysi kadejake "zazraky" a dal som si poradit prave tymi co aj tebe teraz radia. :wink: Skus posporit na HW97k alebo HW77k, AA TX200 alebo najdrahsi prosport...
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
pexo

Příspěvek od pexo » 05 říj 2010 08:20

S634 na 30-40m? Mám ju doma, je to dobrá a spoľahlivá zbraň, ale viem, že je na strieľanie tak do 30m. Na 50m s ňou trafím plechovku, ale s AT44 vrchnáčik z plastovej fľaše. HW sú ale vzduchovky inej kvality, ale aj inej ceny.
rambo1000

Příspěvek od rambo1000 » 05 říj 2010 09:15

pexo píše:S634 na 30-40m? Mám ju doma, je to dobrá a spoľahlivá zbraň, ale viem, že je na strieľanie tak do 30m. Na 50m s ňou trafím plechovku, ale s AT44 vrchnáčik z plastovej fľaše. HW sú ale vzduchovky inej kvality, ale aj inej ceny.
ako ja mam momenntalne vlastne upravenu S631 a vrchnacik od pet flase alebo 1centovka na 20 metrov trafit nie je ziaden problem ...len na to hatsanovi ma zaujali tie parametre...to je vsetko mozno sa mi to oplati kupit amozno spravim somarinu ..a mozno ju ani nebudem menit tu strunu necham ju na 235m/s a hotovo uvidime :-)
Skg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skg » 05 říj 2010 09:34

Tak to vypadá, žes ani tak nechtěl poradit jako spíš výběr pro klid duše schválit.. Znám to. Taky jsem se skoro nechal zlákat Cometou Fusion, ale pak jsem se nad tím přece jenom zamyslel. Ono držet v ruce něco bez kompromisů má svoje kouzlo. Při nepřesnostech ve střelbě pak z kombinace faktorů střelec-zbraň-optika jedna z možností vypadává.
Remington 1911 R1, Sa 58 Sporter
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 05 říj 2010 09:37

Já kdybych měl dát na to, co zde píší zkušenější, tak si asi vzduchnu nikdy nekoupím. Přecejen nemám peněz jak želez a než bych si našetřil na dvakrát dražší vzduchnu od Němců, už bych asi neměl ani tu první půlku.
Navíc je myslim dobrý začít od nuly. Jestli mě to dál chytne, tak budu mít o to větší radost při přestupu na vyšší level.
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 05 říj 2010 09:55

jak píšeš, na blbnutí tí to stačí.. s tou cenou moc nesouhlasim, nevim kolik si za hatsana dal, ale neni to tak dlouho co tu v bazaru bylo nové TX 200 i se špičkovým puškohledem k prodejí za 9 tis. celá sestava by normálně stála tak 15 litránků.. +-

já začínal taky na "levnějších" vzduchovkách a když to tak spočítám kolik jsem provařil času peněz na vylepšování, který nemělo výsledek srovnatelný s dobrou vzduchovkou, následný prodej za půlku páč to nikdo nechtěl.. dejte mi pokoj :lol: TX od AA sice stojí kolem desítky, ale téměř nestřílený se dá za 8 - 8500,- sehnat a HW se tu čas od času taky objeví za slušný peníz. Sám jsem tu jedno ze svých TX prodal a nový majitel (dřív jenom Slavia 631) si teď olizuje všech 10, stejně jako já. Nehledě na ty možnosti, když střílim s TX a nestrefim tak vim, že je to jen a jen moje chyba. Když střelim na potkana tak vim, že ho trefim kam chci aby hned zhasnul atd..

nicméně uznávám, že tohle je nekonečná debata kde cena hraje významnou roli :wink:
rambo1000

Příspěvek od rambo1000 » 05 říj 2010 10:06

DrobasMirek píše:jak píšeš, na blbnutí tí to stačí.. s tou cenou moc nesouhlasim, nevim kolik si za hatsana dal, ale neni to tak dlouho co tu v bazaru bylo nové TX 200 i se špičkovým puškohledem k prodejí za 9 tis. celá sestava by normálně stála tak 15 litránků.. +-

já začínal taky na "levnějších" vzduchovkách a když to tak spočítám kolik jsem provařil času peněz na vylepšování, který nemělo výsledek srovnatelný s dobrou vzduchovkou, následný prodej za půlku páč to nikdo nechtěl.. dejte mi pokoj :lol: TX od AA sice stojí kolem desítky, ale téměř nestřílený se dá za 8 - 8500,- sehnat a HW se tu čas od času taky objeví za slušný peníz. Sám jsem tu jedno ze svých TX prodal a nový majitel (dřív jenom Slavia 631) si teď olizuje všech 10, stejně jako já. Nehledě na ty možnosti, když střílim s TX a nestrefim tak vim, že je to jen a jen moje chyba. Když střelim na potkana tak vim, že ho trefim kam chci aby hned zhasnul atd..

nicméně uznávám, že tohle je nekonečná debata kde cena hraje významnou roli :wink:
to je pravda ..su aj ine vydavky a zase dat 10 tis len tak do vzduchovky tie z nieje len tak malo...uvidim mozno si na neho zvyknem a budemi vyhovovat ale tak ako za 120e ziadne zazraky necakam ze budem jak nejaky sniper :-)
Skg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skg » 05 říj 2010 11:38

Zase je třeba uvážit, že investice do vzduchovky nejsou jako do dovolené, kdy desítka vyletí komínem ani ne za týden. Dobrá vzduchovka při slušném zacházení vydrží léta, maximálně s výměnou nějaké té vnitřnosti, a střílet mohou ještě děti/vnoučata.. Takže v tomto případě, pokud je výdaj těch +- patnácti tisíc i s optikou dosažitelný, bych se opravdu moc šetřit nesnažil. Nadruhou stranu jsem si k AA pořídil Waltera a ne třeba Hawke, takže určitě chápu, že cena bývá limitující. Pod svá očekávání bych ale určitě nešel, to raději nic, protože věc se slabou užitnou hodnotou je akorát k vzteku.
Remington 1911 R1, Sa 58 Sporter
Odpovědět