Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Harry
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Harry » 28 zář 2010 19:10

K přesnosti - BR desítka je okolo těch 6mm, plus průměr střely okolo 5,5mm - takže aby se střílely desítky, je třeba střílet rozptyl lehce přes 1cm (jsem civilizovaný běloch, takže tím myslím středy zásahů), což lehce přes 2/3 MOA. Málokdy se povede nastřílet 250b, takže v praxi je to spíše okolo 3/4MOA. Pro MaO HK/Praha je na bednu potřeba obdobné přesnosti... Kdo střílí okolo či nad 1 MOA (zhruba 15mm rozptyl), nemá šanci. Jak prosté :)
...v radoby střelecké disciplíně BR...
- narozdíl od některých jiných střeleckých disciplín, BR je mezinárodní soutěž s jasnými pravidly, vypisovanými mistrovstvími států, ME a MS. Zde oblíbené stefování se do BR je v tomto směru poněkud mimo mísu :wink:

Co se týká časového presu a zátěže u MaO, také mi to přijde poněkud úsměvné... I u některých soutěží velké odstřelovačky se kupříkladu střílí 30 ran / 30 minut a to na různé terče a hlavně různé vzdálenosti - tedy včetně klikání, seřizování paralaxy a tak...

sportovec

Příspěvek od sportovec » 28 zář 2010 20:02

Grinch : jestli myslíš spolupráci v tom, že si zastřílíš a odjedeš, je vše v pořádku :). O jiné spolupráci nemám potuchy.

Harry : mě zase přijde úsměvné se svalit za těžký stůl, lafetovačem nalefetovat střed desítky a pak odmáčknout spoušť 25x za třicet minut. BR pokládám "střílení" pro střelecké neumětely nebo střelce, kteří "to" střílejí ze zdravotních důvodů, pohodlnosti, pocitu přesných zásahů a jsou prostě takoví a přiznají to, čehož si vážím. Pak jsou "střelci " v první variantě a ty neberu vůbec na vědomí. Jedinné co mě na BR zajímá je hra se zbraní celkem a smysl pro maximální přesnost zásahu, nicméně o střelcových schopnostech to logicky moc není, oproti jiným disciplínám s 22LR.

Nicméně nechápu, proč se tady rozvinula diskuse o BR a ne o MaO. Nerad bych míchal brambory s jablkem :) .

Proč má BR jasná pravidla a na mezinárodní úrovni ? Odpověď je prostá, protože pro gro lidí je jednoduchost první přirozenost a to i na mezinárodní úrovni.

Pokud bude někoho můj příspěvek iritovat, je to jeho věc ale další stokrát omleté věci, můžeme omílat v BR tématu, aspoň tam nebude přispívat pouze jeden člověk.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 28 zář 2010 20:42

Sportovec: Zdendo promin, ale PRVNI ZMINKA O BR (a jeho uražka) PADLA PRÁVĚ OD TEBE, tak snad uz chapes proc to tu sklouzlo k BR a ne k MaO :lol:

Co se týče spolupráce myslel jsem spolupráci na věcech i mimo MaO ...

Jinak protože trpělivost je kromě skromnosti a pokory, jedna z mých předních vlastností, jsem nějak nechtěl tu přetřásat, že právě moje mrzká maličkost strávila cca :!: 6 hodin práce na několika návrzích loga pro MaO :!: (které je mimochodem všude na webu, tričkách a samolepkách) reprezentující právě Vaši MaO (a to pouze z přátelství) - ale chápu, že jsem pro MaO neudělal nic viditelnějšího než ostatní střelci :twisted: :shock: :lol:

Pod to co psal Harry se podepisuji ... nemyslím si ale že je třeba napadat jednu soutěž druhou, či je jinak urážet - každá má své kouzlo, potřeby, požadavky a u každé narazíš na různé lidi ...

A co se týče míchání čehosi, tak stále je lepší bramborová kaše než nahnilé jablko, no ne?:) i když je fakt že dobrá jabkovice ... :roll: a nebo mošt :?

rozhodně bych ale třeba doporučil MaO podívat se třeba na sérii dokumentů TOP SNIPER -The ultimate competition (pokud bude zájem milerád dám linky ke stažení) kde je jasně vidět jaká soutěž si doopravdy může říkat ...Odstřelovačka... já jen aby náhodou nedošlo ke zmatení "náhodných kolemjdoucích" (jak teď poslední dobou často slýchávám) a jejich dezinformaci ...

to bych vážně nerad...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 28 zář 2010 23:12

Od cloveka, ktery ma v podpisu: ">> NEW Tactical RimFire Rifle League is comming soon <<" mi to prijde strasne lacine, navazet se tu do MaO, hledat chyby a pripravovat tak pudu pro svou "NEW league". Chces snad slavu svoji "NEW League" zalozit na tom, ze jsi tvoril logo soucasne souteze Mala odstrelovacka? .. to pochybuji ..

Zaloz si radeji nove samostatne tema a tam muzes sve predstavy o "Tactical RimFire Rifle League" zacit prezentovat a realizovat - a doufam ze bez lezeni po zadech MaO! Dobra soutez si sve strelce najde i bez trapne kritiky konkurence!
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 28 zář 2010 23:22

Sidewinder: Vis ze jsem svuj nazor otevrene rikal pred tim, nyni a rikat i budu...

Sam jsi slysel moje slova kritiky z oci do oci, ale jako odpoved sem pak videl spise Tvoje zada..to k tomu proc se to musi propirat verejne na webu, protoze pak nikdo nevi, ze neni snaha nic resit..

to k tomu, to ze bude nova soutez je vec druha, na to dojde rada a samozrejme uplne jinam bez jakehokoli kontaktu a spojitosti s MaO.. ne z duvodu, jak ty rikas, aby nahodny kolemjdouci si nespojil MaO s Mizivymi Cili a nebo jinou dalsi soutezi a tak vrhl spatneho svetla na MaO ale z duvodu zcela jinych...

Jde mi jen o to ze by se mel "nahodnym kolemjdoucim" nalevat cisty salek vina ...

vis ze zrovna ode me lacine triky a metody neuvidis a ze jednam narovinu bez vedlejsich umyslu, MaO sem se zastaval a zastavam i nadale, ale vsude sedi nejaka masarka na zkazenem mase a vsade se da co zlepsovat - pro "Taktickou malorazku" (ne odstrelovacku) to nebude vyjimka a kazda konstruktivni kritika je vitana, ale to je OT...

Nove vlakno bude ale momentalne s evyjadruji k tomu co nakousl Sportovec, k cemu reagoval KurtBach, tedy si myslim ze naprosto k tematu, neb jsem take tehoz nazoru ze Zdenda se ne zcela jiste umyslne dopustil preklepu v uvedeni presnosti a ve stanoveni podminek ...

MaO je nadherna soutez co se tyce zbrani, presnosti a jineho vybaveni... a tak to i zustane, ale stale navazeni do BR je hloupost a klukovina a snaha udelat z MaO neco co neni, ... a ver mi ze po zadech MaO se splhat nehodlam, radeji si dam vedle stolicku :)

a co se tyce toho loga - Reagoval jsem pouze na to , ze jsem byl napaden ze jsem nehrabl ani prstem, tak se o svuj maly kousek prace rad prihlasim.. a nikdo se mi nemusi omlouvat ze me osocil nepravem ...

Nepatrim k lidem, kterym dela dobre honeni si trika na ucet a ukor jinych.. tedy se ti nechvastam, jen ukazuji pravou miru jak to doopravdy bylo aby nebyla pravda prekrucovana...

At pravda a laska zvitezi ... a neseberou nam tech 10%, neb bych si nemohl dovolit naboje za 7kc/ks :-D
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 28 zář 2010 23:53

Amen :lol:

A ted mi rekni uz prosimte posledni, ale prvni dulezitou vec .. zda dorazis na paty ligovy zavod tuto sobotu .. :wink:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 29 zář 2010 00:01

A zacnes brousit sekyru ne?:)

Mas/mam kliku - jdu vyzvednout zakazku na tercovy zarizeni a posty na discipliny, takze jsem OT :)

a uz ti do toho nebudu kecat.. ALE JAK SE TADY OBJEVI BEZPRAVI A POTLACOVANI SVOBODY TAK SE VRATIM!!! A SE MNOU.. SE MNOU PRIJDE ZAKON !!! :twisted:

jinak jsem rad ze jsi na me pripominky nereagoval :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 29 zář 2010 08:28

Grinch : to co jsem napsal o BR je můj vyslovený názor, navazující na předešlé příspěvky a ne kritika. Pokud to někdo chápe jako kritiku, trpí přehnanou vztahovačností a zaujatostí. Ovšem tyto nepěkné vlastnosti se dají úspěšně léčit, třeba meditací. Mě osobně je BR ukradenej, pokud o něj fyzicky nezakopávám.
Mimochodem, včera mě pro tebe dával vzorky střeleckých podložek Honzahlo.

Poslední dobou, alespoň v Praze se setkávám s rostoucím zájmem o MaO a jsou už noví draci co naplno trénují. Bohužel do tréninku už vstoupili s uměním střílet, tak se máme na co těšit v příštím roce.
Kocoureček

Příspěvek od Kocoureček » 03 říj 2010 15:34

Zdravím, v sobotu jsem navštívil střelnici na Praze 9, bylo tam dost rušno, pořádali zrovna závody, narozdíl od malé odstřelovačky poněkud monotóní, podle pořadatelů 60 ran vleže. Neměli na mě moc času a nebyl přítomný odborník na střelbu s optikou, ale něco jsem se přece jen dozvěděl. Mohl bych přijít nezávazně si vystřelit. Střelnice se velmi vylepšila a výborně jsem se tam najedl :D . Děkuji za doporučení.
mot

Příspěvek od mot » 03 říj 2010 15:54

kocoureček: když ses chtěl dozvědět něco o střelbě s optikou,měl jsi přijít na závody MaO ktreré se konaly tentýž den na střelnici Magnum v Praze 6 :wink:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 03 říj 2010 18:35

6.11. Tam budeme mit dalsi treninkovy zavod MaO.
mot

Příspěvek od mot » 03 říj 2010 18:53

sportovec myslí na Chaloupkách na Praze 9 :wink:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 03 říj 2010 20:17

Grinch: No ja jsem zvedavej jak budes mluvit za rok, az budes mit nejaky zkusenosti s poradanim zavodu a nejakej prilis aktivni jedinec bude vsechno kritizovat :wink:

Kocourecek: Co bylo dobreho? Spiz a nebo nakladany hermelin?
Air Arms EV2 MK III
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 03 říj 2010 20:27

mkouba: sporadanim srazu, zavodu mam zkusenosti a vim ze konstruktivni kritika je prinosem :) a nevidim problem v tom postavit neco pro vsechny strelce tak, aby to fungovalo bez pripominek (ale ty samozrejme budou -ten ma tohle, ten ma tamto a ja sem chudak protoze neumim strilet bez opory .. atd)

ja treba na vybaveni nenadaval neb nikdo nema nic co by si druhy nemohl koupit, ale slo mi spise o system vyhdonocovani, provedeni a neco co mi chybelo..ale to necham byt jak jsem slibil.. milerad si zajedu strelit mao a pokecat ...
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 03 říj 2010 22:04

je vždy slušností po závodě vzdát poklonu poraženýn :wink: a gratulovat vítězům :D :D takže tak činím :idea: ČAUVES 8)
Odpovědět