Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od sportovec » 11 srp 2010 23:22

Ja porad nechapu, proc lidem co budou strilet jednu kategorii vadi, ze druhy bude strilet obe kategorie. To me hlava nebere.

tk.tomas

Příspěvek od tk.tomas » 11 srp 2010 23:27

Mě to nevadí! Pokud je někdo dobrý střelec a má dobré vybavení at střílí a umistuje se v obou kategorijích! Navíc si myslím že se závod nijak protahovat nebude , bude se akorát víc střílet a vo to de né?
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 11 srp 2010 23:31

Nevadi mi, ze budes strilet dve kategorie - v pripade dvou nezavislych soutezi/lig - vadi mi, ci me prijde, ze to bude mit vliv na priliv novych privrzencu...

ale samozrejme jsou zde zkusenejsi, na ktere dam a verim jim, ze se rozhodnou spravne...

Tedy dve plnohodnotne ligy, na sebe se neovlivnujici - jsem tedy pro!
Snad se to bude libit i dalsim jizanum ...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 11 srp 2010 23:43

Me osobne by bylo jedno jestli kolega misto parku jde strilet druhou kategorii. Je to jeho vec a pokud by me to vadilo, tak bych mel nejaky problem sam se sebou :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 12 srp 2010 07:52

To Sportovec: .. kdo strili STD samozrejme tim padem strili i UNL, zadne oddelovani. K vysledkum zavodu potazmo ligy v UNL se vyhlasuje navic jeste poradi v zavode potazmo liga v kat. STD, kde jsou jen Ti, kdoz do ni patri. Je tedy pravda, ze STD muze vyhrat jednim vysledkem dve kategorie naraz. Nechapu, koho napadlo to oddelovat a proc? .. vzdyt ty pusky pro STD vyhovuji pravidlum i pro UNL .. tady se snad nekdo z UNL boji prohrat se Standardem? :lol: .. ano ano .. prave to bude dalsi velka motivace pro STD!

To Grinch: Je videt, ze jsi stale jen v rovine teoreticke. Zkusil sis strilet dve kategorie najednou? .. ja ano a tak vim, ze i kdyz strilim prvni STD, stejne jsem potom pri rukojmich v UNL nervozni, jako by to byla moje prvni polozka. O chovani strelnice se dovim predem uplne to same co lidi, kteri nestrili .. a chovani zbrane muze byt pokazde trochu jine, nekdy to chodi "samo", jindy delam nevysvetlitelne ulety a tak se musim rozhodnout mene riskovat atd .. ale to se v polozce strilene s jinou puskou proste nedovis .. tedy zadna vyhoda. Ba naopak - rozdil je v tom, ze uz mam za sebou cele jedno peklo deseti velmi dulezitych ran, coz mne jiz znacne unavilo a o to vic delam chyby. Prave proto jsem nastrilel v jednom treninkovem zavode vic bodu se ZKM nez se Suhl - clovek se unavi strilenim STD a podle toho pak dopadne druha kategorie. Se SUHL jsem tehdy nastrilel tak spatny vysledek prave proto, ze jsem strilel dve kat. najednou .. takhle spatny vysledek normalne nemivam.

Jinak k tem vizim ohledne celkoveho poradi, kde jeden clovek bere v UNL dve mista .. mozne to je, ale hodne malo pravdepodobne. Startovni pole je dnes hoodne vyrovanane .. a na velmi vysoke urovni. Jiz v nekolika treninkovych zavodech jsem se o podobnou vec snazil, ale zcela marne .. moje ZKM neni zadny zazrak a s tercovnicemi se rovnat nemuze .. mrkni na vysledkovky ..
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 12 srp 2010 08:01

Psychicka odolnnost a vydrz nekterych jedincu je ciste vec subjektivni a zavisla pouze na danem strelci... a veri ze se najde par lidi ci clovek co bude schopen tuhle soutez brat bez emoci, jen pro zabavu, kteremu bude zcela jedno kde a jak skonci a ktery proste vydrzi dvojnasobny pocet ran... proc ne, uprimne pro me to neni zadny napor na psychiku. s unavou souhlasim (ale to je vec ktera se da zvladnout treninkem), taky sem unaveny po celem dnu za kukrem...

Tedy stale nesouhlasim ze strilet dve kola znamena zakonite byt unaveny a stale vice rozhrkany - to vse se da cvikem a pristupem k polozkam odbourat. Strelec, ktery odstrili a hned jde strilet druhe kolo je udrzovan v presu a podari semu navodit streleckou pohodu, navyky a nevypadne z tempa - vse hezky odsypa. Kdezto strelec, ktery ceka az odstrili druha runda si tempo musi udrzovat pouze teoreticky a spise z nej vypadne a kazdou polozku se hleda. Tedy je odpocaty, ale psychicky je znevyhodnen. Kdezto opet strelec stale strilejici je sice unavenejsi (pokud je to naprosto netrenovana a nic nevydrzici figura, tak je dost unaven a citi se tak znevyhodnen, ale proc potom strili dve kategorie - kdyz vim ze nezvladam, tak at strilim jen jednu) ale zase ma tempo, rytmus a dokaze si udrzet soustredene myslenky...

Tak pro ktereho je to vetsi vyhoda??? opet diskutabilni...

a milerad si dam priste dve kola abyste meli sanci mi dokazat ze tomu tak neni a ze jsem maslo :-D

k tem vysledkovkam.. ano, spicka je nabusena co to jde, ALE... proc by se to nemohlo stat???

Vezmete v potaz postavenou dosavadni disciplinu kolecka - taky byla delana tak ze "to bohda nebude, aby nekdo nastrilel vrchni radu na vice jak 100procent" a ups, strilelo se to celkem pravidelne... sice ne vzdy s timto vysledkem ale mozne to je!!!

Osobne jenom cekam na moment kdy budu mit tolik stesti a k tem 14 a neco sec na zatezi mi tam spadne 30b a ups zas to bude nekde jinde! a zas bude dost lidi, kterym se to nelibi a najednou se na dalsi sezonu vymysli upgrade...

takze i tahle verze vysledkovky je taky ten samy pripad... najednou bude jeden dva zavody takto ci lehce mene a pak zas budem vymyslet pravidla jak tomu zamezit... tak proc to neudelat rovnou???
Naposledy upravil(a) Grinch dne 12 srp 2010 08:08, celkem upraveno 1 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 12 srp 2010 08:06

No, koukam, ze jsem tuhle diskusi vyvolal vcas. Budeme ta pravidla muset se Swdr. a Harpem vcas vyresit aby lidi vedeli co je ceka, jake flinty muzou ladit a jak.
Grinch : neco z praxe. Je propastny rozdil strilet dve kola jednou flintou nebo kazde kolo jinou zbrani. Az si to zkusis, verim, ze si poopravis svuj teoreticky nahled na vec mineny jiste v dobrem.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 12 srp 2010 08:17

Vim a proto doufam, ze mi nekdo nejaky kramecek pujci:)

Vis, ze to myslim v dobrem... neco pochazi z neznalosti a nepraxe, ale vetsina z cisteho rebelstvi, protoze je to na me az moc na pohodu :) chce to vic akce :-D
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal B. » 12 srp 2010 09:53

Také něco přihodím. Ze své nedávné zkušenosti, kdy jsem nastřeloval 3 opakovačky (Byly to dvě 452 a jedna 456) a ještě k tomu hledal nové střelivo pro mě na soutěž a pro jednu z těch 452.
Nastřelil jsem je a pak hledal/zkoušel, co bude 452ce chutnat. mj. s tou odladěnou 452 jsem dal po zajetí R50-449 (turistických) napoprvé s R50-235 soustřel 9 mm ops - 5 ran.
Jenomže jaké bylo překvapení když jsem zalehl ke své a začat testovat svoje série? Tragédie... A nebylo to municí ale mnou.
Výměna zbraně je vážně náročná věc a dokáže rozhodit (pozice, přilícení, spoušt ........... ).

Proto je mi celkem jedno kolik se najde "drsňáků" a budou střílet obě kategorie během jednoho závodu. Je mi to fuk.

Ale souhlasím se Sdwr, že výsledovka by měla být celková pouze vyhlášení kategorií zvlášť. Třeba fakt dodělám tu 456 co stavím pro sebe/manželku a pokusím/e se porazit i UNL střelce...

Pravidla pro STD udělejte co nejdříve, aby bylo podle čeho ladit!
Za mě a finálně:
hlaveň, pouzdro z., závěr - sériové (= prodává se takto zbraň běžně), ostatní volné
možná váhový limit, ale nejsem si tím jistý
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000102797286
Smazaný uživatel 177

Příspěvek od Smazaný uživatel 177 » 12 srp 2010 09:58

Nechci přilévat oleje do ohně. ale musím se zeptat : kategorie samonabíječek se neuvažuje ?
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 12 srp 2010 10:06

Již několikráte tu zaznělo, že samonabíječky spadnou do STD.
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 12 srp 2010 10:49

a teda že zase rejpu.....nechceme raději svůj plodný čas věnovat novým disciplínám a celkově zlepšování soutěže, než se zaobírat technikou, která je přežitá? Prostě kdo se s tím nedokáže smířit, ať jezdí na mizivky. Možná je to pro někoho drsné, ale naprosto se ztotožňuji s Harpem: kdo chce lítat motoGP, nemůže oprášit starýho písta..... . A nebo, ano..udělat standard...ale prostě v jiné termíny, jiná liga...prostě to nemíchat do sebe.
geoserver.rajce.net
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal B. » 12 srp 2010 11:30

Myslím, že se klidně mohou jezdit závody GP i "pístů" současně, u nás kolize nehrozí :)

V podstatě těch cca 5-10 nových lidí v závodě práce moc nepřidělá a závod nenatáhne. Naopak spíše obohatí...
Já začal také se 456-kou a kdyby tehdy byla kat. STD tak bych jí ladil asi dodnes - prostě protože mě to baví.
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000102797286
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 12 srp 2010 11:42

A ciste vycurane reknu, ze mi strelci z kategorie STD v listine ULTD nevadili - nebyt jich jsem stale posledni :)

Ale kdyz se kategorie rozdeli, souhlasim se strilenim vicero flint na jeden den.. at se tedy kazdy popere s tim jak umi...

za me tedy totez co M.B.:

hlaveň, pouzdro z., závěr - sériové (= prodává se takto zbraň běžně), ostatní volné
a vahovy limit dat na 5,5kg i s optikou max! Tim se to dost rozcisne...

omezeni spouste je dle meho nazoru blbost, casovy natahovak a zbytecnost...
Naposledy upravil(a) Grinch dne 12 srp 2010 11:59, celkem upraveno 1 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 12 srp 2010 11:48

Presne tak .....
Bude legrace az STD 456 bude porazet prezite Suhl a novodobe Anschutz :)
Odpovědět