HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
JuroNR, viem, že som odbočil, ja mám doma Hatsana, len mám obavy, koľko vydrží. Tá kvalita súčiastok nie je nič moc, aj keď zatiaľ strieľa dobre. Hlaveň som upravoval a sa mi zdá príliš mäkká, aj keď tu boli názory, že to nemusí vadiť. Ešte si do nej vyrobím regulátor a bude to OK, pokiaľ sa niečo nepokazí. Najviac ma štve, že sľubované náhradné diely neexistujú!!!
Re: HATSAN AT44 PCP
Hloupě se zeptám. Podle čeho se pozná? "Tá kvalita súčiastok nie je nič moc" Od pohledu nebo jak?
tak to je opravdu debilní dotaz:-)
Pexo:olovo nikdy nevyderie hlaveň a u vzduchovky vobec nie to ozaj nemusiš mať obavy.ja tiež neviem s čoho to vyrabaju,ale dufam že aspoň nejaka ta 12 050 to bude.v jednom meste na morave blizko slov.hranic vyraba firma všetky možne kalibre z mat.14 240 alebo 14 260 samozrejme zušlachteneho,ale na kolko kg/m2 to fakt neviem.
ja mam z hatsana vystrelenych vyše 1000 ran a ani jedna porucha,zatial všetko chodi bez problemov-myslim mechanicke časti.ale je tiež pravda že na zraze nas bolo 6 s hatsanom a každy kus bol iny. Ale na 50m sme rovnako odstrelovali zatky z pet fliaš ako chalani čo mali HW100.
ja mam z hatsana vystrelenych vyše 1000 ran a ani jedna porucha,zatial všetko chodi bez problemov-myslim mechanicke časti.ale je tiež pravda že na zraze nas bolo 6 s hatsanom a každy kus bol iny. Ale na 50m sme rovnako odstrelovali zatky z pet fliaš ako chalani čo mali HW100.
máš recht, každý kus je jiný, ale ať mi tu nikdo netvrdí, že hatsan je bz úprav velmi dobrá větrovice:-)
Moje ATcko ma za sebou cca. 5000 diabolo a musim ťuk ťuk na drevo ,zatial bez zavad. Ziadne upravy som nerobil.
No aby som neklamal vcera som prebrusil zasobnik,aby sa lahsie vkladali diabolky.(no nebolo to potrebne)
Na 43 m davam stuple od PET flias kazdou ranou a na 50 m sa tiez nestratim.
Neberte to ako samochvalu,len popisujem moje AT
No aby som neklamal vcera som prebrusil zasobnik,aby sa lahsie vkladali diabolky.(no nebolo to potrebne)
Na 43 m davam stuple od PET flias kazdou ranou a na 50 m sa tiez nestratim.
Neberte to ako samochvalu,len popisujem moje AT

Naposledy upravil(a) korto dne 26 črc 2010 20:27, celkem upraveno 2 x.
Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
tak to je fajn. Diabolky ti to v zásobníku nedeformuje?
ne, tak to rozhodně neberu. Jsem rád, že ti to chodí, jak má. AT je dobrá, jen jsem narazil na nepříliš kvalitní kus. Ale už jsem se s tím popasoval.
-
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týždeň sme merali konzistenciu môjho Hatsana AT44 5,5mm. Pripájam výsledok a myslím, že to nedopadlo vôbec zle. Hatsan je v pôvodnom nastavení, je na ňom upravená spúšť a prebrúsený zásaobník. Som zvedavý ako to bude vypadať po vložení regulátora.
- Přílohy
-
- Konz. Hatsan AT44 5,5mm.xls
- (36.5KiB)Staženo 404 x
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
- armyhunter
Vůbec to není zlé. Jen tak dál.
Cubirkova
Dakujeme pekne za vysledky. Vyborna pracicka. Je tam vobec co regulovat
??? Ani velmi nie.
Ak by niekto mal taketo meranie z inej flinty(napr. AA) hodte to prosim vas sem. Porovname.
Myslim ,ze viacero ludi by bolo
Dakujeme pekne za vysledky. Vyborna pracicka. Je tam vobec co regulovat

Ak by niekto mal taketo meranie z inej flinty(napr. AA) hodte to prosim vas sem. Porovname.
Myslim ,ze viacero ludi by bolo

Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
já zase provětral mého, a něco je asi špatně, konzistence v J
+-1,5 jen od výstřelu k výstřelu
při 100barech. mam podezření na pumpu, pač podle mě ten filtr stojí za prd nebo mu nesedlo promazání. no teď je rozebrán a čumim na něj jak zjara- nevim co dál

Nejde!Prostě NNe
já jen narážím názory
typu honda, hatsan je super bez uprav uplně nejlepší kvér. Honda, tyhe názory si strč víš kam, obhajovat něco, co je tak trochu porovar, sorry, ale to je dost dětinský...
typu honda, hatsan je super bez uprav uplně nejlepší kvér. Honda, tyhe názory si strč víš kam, obhajovat něco, co je tak trochu porovar, sorry, ale to je dost dětinský...
Hatsan je za svoju cenu veľmi dobrá zbraň, ale už tu boli ohlasy na zodraté súčiastky, ktoré mali byť kalené a boli ako blato. Keď som ho kúpil, tak strieľal nafigu. Ako prvé som vymenil zásobník a hneď na to som upravoval hlaveň na sústruhu a aj vnútri, kde vchádza do nej vzduch, lebo okrajovala diabolky. Teraz je to OK, 50m rozptyl 1,5cm. Ale to som tu už raz písal.
Asi po dvoch mesiadoch sa mi odlomila páčka s guličkou (613), čo odisťuje zásobník. Myslíte, že som ju kúpil, ako náhradný diel? Musel som ju vyrobiť. Ak to takto funguje všade, tak páni pri vážnejšej poruche si budete musieť súčiastky vyrábať doma, lebo ich nikde nekúpite! Alebo si kúpiť druhého Hatsana na súčiastky.
Tá konzistencia je ale super. Chcem si kúpiť chrono a premeriam to tiež a ak to bude mať podobné výsledky, tak tam nebudem regulátor dávať. Ale to je len 16J. Pri silnejšej verzii sú výsledky úplne iné. Keď natlakujem valec na 200bar, tak to strieľa kam chce, len nie tam kde má. Pri zásahu vidno, že diabolka letela krivo. Až keď to klesne na cca 150bar po 130bar to strieľa super. Pri 120 a nižšie to už padá. Preto musím valec tlakovať na 150bar, ale potom mám len 10 výstrelov. Tu je regulátor nutný.
Bol som v JSB a kúpil som si 30 veľkých krabičiek Exactov (15000ks). Som zvedavý, či to ten Hatsan vydrží bez ďalšej poruchy. CZ, alebo HW100 by s tým nemala problém.
Asi po dvoch mesiadoch sa mi odlomila páčka s guličkou (613), čo odisťuje zásobník. Myslíte, že som ju kúpil, ako náhradný diel? Musel som ju vyrobiť. Ak to takto funguje všade, tak páni pri vážnejšej poruche si budete musieť súčiastky vyrábať doma, lebo ich nikde nekúpite! Alebo si kúpiť druhého Hatsana na súčiastky.
Tá konzistencia je ale super. Chcem si kúpiť chrono a premeriam to tiež a ak to bude mať podobné výsledky, tak tam nebudem regulátor dávať. Ale to je len 16J. Pri silnejšej verzii sú výsledky úplne iné. Keď natlakujem valec na 200bar, tak to strieľa kam chce, len nie tam kde má. Pri zásahu vidno, že diabolka letela krivo. Až keď to klesne na cca 150bar po 130bar to strieľa super. Pri 120 a nižšie to už padá. Preto musím valec tlakovať na 150bar, ale potom mám len 10 výstrelov. Tu je regulátor nutný.
Bol som v JSB a kúpil som si 30 veľkých krabičiek Exactov (15000ks). Som zvedavý, či to ten Hatsan vydrží bez ďalšej poruchy. CZ, alebo HW100 by s tým nemala problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
Petterri: Hatsan je dobrá flinta i v základu. Já například neprováděl žádný zásadní úpravy (respektive vyhladil jsem náběh diabolky, ale nepozoruji zlepšení přesnosti), ořezávání diabolky řeším zasouváním diabolky drátkem, nebo stačí mít zbraň při nabíjení mírně hlavní k zemi, popřípadě směrem vzhůru a diabolka projde v klidu. I bez regulátoru mi to střílelo výborně. Vystříelno cca 5000ran a vše je stále ok. S regulátorem je ještě tišší a přesnější. Na 80metrů při bezvětří střílím na stromy s jablíčkama o průměru cca 4cm s exact heavy a rychlostí 215m/s (regulátor nastaven na 115bar) s úspěšností cca 75%. Co víc si můžu přát? Pet lahev 1,5l na 100m není problém s 90-100%ní úspěšností.. A jak říkám jediná větší úprava je Altarosův regulátor.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R