UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Já přemýšlel jestli koupit Target kit nebo samotnou pušku a nějak jsem sečetl ty komponenty a vyšlo mi, že jednotlivé díly by vyšly dráž a je mi jasný, že bych časem asi stejně minimálně ze zvědavosti dokoupil tlumič, adaptér atd..., takže jsem si říkal, že to je možná vychytaná sada a zatím nelituji, ten rozdíl cca. 2500,- není tak děsný.
CZH2003S, Kevin 9mm M, Jericho 941 FBL
Re: UMAREX - 850 AirMagnum
ad Target set, súhlasím s tým, čo písal Kavy. Len vyhodené peniaze....
ad Target kit: To je čistě věc názoru, počtů a volby co každý chce
Taget Kit 4,5 mm 16J = 9090,- Kč
Samotná puška = 6790,- Kč
Rozdíl = 2300,-
Příslušenství, které bych si dokupoval.
Adaptér na 2 ks bombiček = 1800,-
Tlumič = 990,-
10 CO2 bombiček = 170,-
celkem = 2960,-
Výhoda Target kit - bonus navíc:
Rozdíl v hotovosti = 660,-
Puškohled Walter 6x42 = 1290,-
Celkem ušetřeno = 1950,- + 500 ks diabolek, terče a imbusové klíče

Taget Kit 4,5 mm 16J = 9090,- Kč
Samotná puška = 6790,- Kč
Rozdíl = 2300,-
Příslušenství, které bych si dokupoval.
Adaptér na 2 ks bombiček = 1800,-
Tlumič = 990,-
10 CO2 bombiček = 170,-
celkem = 2960,-
Výhoda Target kit - bonus navíc:
Rozdíl v hotovosti = 660,-
Puškohled Walter 6x42 = 1290,-
Celkem ušetřeno = 1950,- + 500 ks diabolek, terče a imbusové klíče
DREW, samozrejme, všetko je vec názoru. Z môjho pohľadu z Target setu používam len optiku 6x42. Ak začneš strielať, zistíš, že adaptér na dve bombičky Ti poskytne pramálo výstrelov, ktoré sú beztak drahé a budeš hľadať iné riešenie. Nakoniec aj tak zakotvíš pri kyvetách a hasiacom prístroji. 

Tak tak,to už je lepší koupit rači XT,tam máš místo toho adaptéru kterej je na nic aspoň dvounožku
Weihrauch HW-97 Delta optikal 4x32
QB 78 Delta optikal 4x32
Air magnum 850 Walther 6x42
Hatsan 155 Torpédo Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP2 5.5 mm Delta optikal 4x32
SPA CP1 4.5 mm
Hatsan 25 SuperCHarger 4.5 mm
Slavia 620
QB 78 Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP1 4.5 mm
Slavia 620
Ládo, no ja Ti neviem.... Bo aj ten Bipod je taký ... na dve veci
Je dobrej,,mam ho tam a jsem s nim spokojenej,funguje perfektně
QB 78 Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP1 4.5 mm
Slavia 620
QB 78 Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP1 4.5 mm
Slavia 620
Tak jinak, myslím si, že co se zdá být lepší pro jednoho nemusí být lepší pro druhého. Ten adaptér není na nic, dají se v něm napíchnout dvě 12g bombičky s CO2, to dělám a jsem spokojen:D
Mě osobně je k ničemu ta dvojnožka, když mám skládací taktickou k SA 58 a mohu ji použít i na vzduchovku a další dlouhé zbraně s holou hlavní, proto jsem volil Target set a ne XT, nicméně někomu asi dobře slouží a nebudu mu říkat, že je k ničemu a něměl si ji kupovat. Myslím, že dál je zbytečné se v demokratické společnosti obhajovat proč jsem si něco chtěl koupit a koupil s vědomím, že jsem udělal dobře a hlavně sobě radost, ne ?
Ocenil bych, kdyby mi ostatní uživatelé, k jistě dobře míněných radám, alespoň připsali, jaké používají diabolky, na což jsem se ptal, ale to mi pochopil jen Kavy a ovlivnil moji objednávku, tak děkuji
Mě osobně je k ničemu ta dvojnožka, když mám skládací taktickou k SA 58 a mohu ji použít i na vzduchovku a další dlouhé zbraně s holou hlavní, proto jsem volil Target set a ne XT, nicméně někomu asi dobře slouží a nebudu mu říkat, že je k ničemu a něměl si ji kupovat. Myslím, že dál je zbytečné se v demokratické společnosti obhajovat proč jsem si něco chtěl koupit a koupil s vědomím, že jsem udělal dobře a hlavně sobě radost, ne ?

Ocenil bych, kdyby mi ostatní uživatelé, k jistě dobře míněných radám, alespoň připsali, jaké používají diabolky, na což jsem se ptal, ale to mi pochopil jen Kavy a ovlivnil moji objednávku, tak děkuji

Z mého hlediska a zkušeností s touhle puškou jsou nejlepší JSB exact Heavy na 50 m uplně v pohodě a da se s nimy trefit i na 80 m do spreje toho většího zkoušel jsem to,,ale na 30 m na blbnutí do plechovek obcas když nemam JSB tak střílím s Boxeramy ale s těmy delšímy v bakelitové krabičce
QB 78 Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP1 4.5 mm
Slavia 620
QB 78 Delta optikal 4x32
BSA Polaris Walther 6x42
SPA CP1 4.5 mm
Slavia 620
- FRANCOTIRADOR
http://www.vzduchovkari.sk/files/public ... matka1.jpg
cagiva: z tvého popisku je mi jasná funkce, nikoli však provedení.
Jestli tomu dobře rozumím tak hlaveň do těla zašroubovaná není - závit je tedy před tělem jen "pod" matkou.
Tomu čemu nerozumím je: aby šla matka (očko závitníku) navléct až k závitu je třeba odsoustružit část před závitem na min. průměr závitu M15x1 tj. na průměr 13,773mm. Co ta vzniklá vůle? Vyvložkovat tělo? Jeho materiál se mi nějak nezdá měl bych strach do něho něco lisovat, že praskne. Pak mě ještě napadá - na hlaveň s již natočenou matkou nalisovat trubku a tu pak sesoustružit na původní průměr (profrézovat drážku na kolík).
Jak jsi toto řešil?
cagiva: z tvého popisku je mi jasná funkce, nikoli však provedení.
Jestli tomu dobře rozumím tak hlaveň do těla zašroubovaná není - závit je tedy před tělem jen "pod" matkou.
Tomu čemu nerozumím je: aby šla matka (očko závitníku) navléct až k závitu je třeba odsoustružit část před závitem na min. průměr závitu M15x1 tj. na průměr 13,773mm. Co ta vzniklá vůle? Vyvložkovat tělo? Jeho materiál se mi nějak nezdá měl bych strach do něho něco lisovat, že praskne. Pak mě ještě napadá - na hlaveň s již natočenou matkou nalisovat trubku a tu pak sesoustružit na původní průměr (profrézovat drážku na kolík).
Jak jsi toto řešil?
Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
Tak jsem doladil 850ku na vzduch :
Udělal jsem duralový zásobník 300bar s redukčním ventilem uvnitř (nastaven na 90bar) s manometry v zásobníku a za redukčákem
Vytěsnění vůle uložení hlavně kovovou folíí, červíky s konusem místo kolíku k zajištění a taky jsem překryl hlaveň trubkou na vitolenovou pásku kvůli zachování "volného uložení" při použití objímky na zásobník vzduchu
Úprava mrtvých objemů v přepouštěcím kanálku, nová bicí pružina Sa58 zdvojená a po problémech s kroužkem ve ventilu
nakonec zvítězil teflon
A to je vše, flinta šlape jak hodinky.Z 200bar do 100bar 8 zásobníků tj.64 koozistentních střel 250m/s +-2,Exact 4,52
Asi ještě udělám novou trubku zásobníku a to na 200bar a delší s větším objemem, protože nemám 300bar zdroj,zkoušku na funkčnost při 300bar jsem dělal dusíkem
Terč na ukázku jsem chtěl přiložit ale neumím to, nevím přes jakou http....aspoň bez ostudy
No aspoň přílohy zkusím
Udělal jsem duralový zásobník 300bar s redukčním ventilem uvnitř (nastaven na 90bar) s manometry v zásobníku a za redukčákem
Vytěsnění vůle uložení hlavně kovovou folíí, červíky s konusem místo kolíku k zajištění a taky jsem překryl hlaveň trubkou na vitolenovou pásku kvůli zachování "volného uložení" při použití objímky na zásobník vzduchu
Úprava mrtvých objemů v přepouštěcím kanálku, nová bicí pružina Sa58 zdvojená a po problémech s kroužkem ve ventilu
nakonec zvítězil teflon
A to je vše, flinta šlape jak hodinky.Z 200bar do 100bar 8 zásobníků tj.64 koozistentních střel 250m/s +-2,Exact 4,52
Asi ještě udělám novou trubku zásobníku a to na 200bar a delší s větším objemem, protože nemám 300bar zdroj,zkoušku na funkčnost při 300bar jsem dělal dusíkem
Terč na ukázku jsem chtěl přiložit ale neumím to, nevím přes jakou http....aspoň bez ostudy
No aspoň přílohy zkusím
FRANCOTIRADOR:
Z hlavne nie je nic odsustruzene, len je na nej narezany zavit nozom cez celu cast - teda zavit ma svoju plnu hlbku az na najvacsom priemere hlavne (15mm) 15ka zavit sa da narezat aj na mensom priemere ako 15mm
akurat nebude mat svoju plnu hlbku no na nasrobovanie matice po 15mm priemer staci. Takto je zachovana aj "vymedzovacia cast" na ktorej sa to vystreduje v puzdre. Ked dam maticu dole tak to mozem poskladat tak ako to bolo povodne a vsetko bude sedet tak ako pred tym akurat bude na hlavni vidno zavit.
S tou matkou je to pevne, ani sa to nehne a kludne mozem chytat pusku za hlaven bez nahlej zmeny nastrelu.
Z hlavne nie je nic odsustruzene, len je na nej narezany zavit nozom cez celu cast - teda zavit ma svoju plnu hlbku az na najvacsom priemere hlavne (15mm) 15ka zavit sa da narezat aj na mensom priemere ako 15mm

S tou matkou je to pevne, ani sa to nehne a kludne mozem chytat pusku za hlaven bez nahlej zmeny nastrelu.
Všetkým prajem pekný deň
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
to technox:
Krasna praca. Pls mohol by si sem dat fotky tej "trubky" do ktorej si schoval hlaven (aj jej sposob uchytenia) a foto objimky? Ako si upravoval ten povodny 16J CO2 ventil?
dik
Krasna praca. Pls mohol by si sem dat fotky tej "trubky" do ktorej si schoval hlaven (aj jej sposob uchytenia) a foto objimky? Ako si upravoval ten povodny 16J CO2 ventil?
dik
Trubka na hlavni je vnějšího průměru 20mm, tenkostěnná mosazná (do koupelny chromovaná ) do poloviny nad pažbou byla odříznuta, na hlaveń byly nalepeny podélně oboustranné lepicí pásky (na lišty aut) a je závěrem fixována objímkou a šroubkem z původního hledí a ve předu je udělán zápich do tlumiče a pak tlumič dotažen na 3 červíky. Objímku mezi zásobník jsem trochu ošidil,z důvodu že jsem nevěděl jak se bude flinta chovat, nicméně splňuje to co má. Jsou to dva duralové kroužky a jsou vyrobeny aby byly na hlavni i zásobníku suvné. Jsou spojeny závitem M6 a po nastavení vhodného předpětí je závit zalepen. Pak už se při našroubování zásobníku jen nasune.
Co se týká 16J ventilu tak pokud je vpořádku není třeba s ním nic dělat. Mně odešel O-kroužek tak jsem tam dal běžný-nepřežil,vitol-taky rozmazaný. Asi jedině tvrdý uretan ale ten jsem už neměl. Tak jsem vyrobil teflonový narval jsem ho tam a po smontování ventilu ještě několika poklepy přes otvor na jehlu ventilu jsem ji usadil aby těsnila. Taky jsem udělal zápich na 1mm o kroužek na matce ventilu neboť stálé lepení a pak rozebírání je pakárna.
Co se týká 16J ventilu tak pokud je vpořádku není třeba s ním nic dělat. Mně odešel O-kroužek tak jsem tam dal běžný-nepřežil,vitol-taky rozmazaný. Asi jedině tvrdý uretan ale ten jsem už neměl. Tak jsem vyrobil teflonový narval jsem ho tam a po smontování ventilu ještě několika poklepy přes otvor na jehlu ventilu jsem ji usadil aby těsnila. Taky jsem udělal zápich na 1mm o kroužek na matce ventilu neboť stálé lepení a pak rozebírání je pakárna.
A pls. aký regulátor tlaku si použil?