Grinch píše:....a co z toho vyplyva? ze hazete spinu na armadu ale zamest potrebuje cela tahle republika... vsici by potrebovali profackovat zleva zprava a kazdy by si mel utahnout opasek a ridit se rozumem ne politikou ci vlastnim chticem ...
a dale silne pochybuji o tom ze by vetsina z vas na sebe nechala rvat a crcat sebou po republice za 20 mesicne ...
Teda "Grinchi" že ti vůbec stojí za to, odpovídat na takové slinty !!
To je jako hádat se na ulici s ožralým santusákem o tom, kolik peněz on těžce platí na armádu..
Uvědom si, že je nejvíce píší dvě skupiny lidí.
1 - Ti kteří v armádě nikdy nebyli a ani neví o čem je řeč, navíc neznají základní funkce armády, o historii a principech funkce armády v rámci státu, ani nemluvě.
2 - Ti co v armádě někdy byli, ale..:
a) - už z principu a vlastní omezenosti hází špínu na všechno a všechny..
b) - během svého působení v armádě (a je jedno, jestli v rámci základní služby, nebo jako VZP) patřili do té skupiny lidí, kvůli kterým má armáda dnes a měla i v minulosti špatnou pověst - "zloděj volá - chyťte zloděje !"
Bohužel takovým lidem většinou vlastní omezenost brání v objektivním přístupu.
Těm ostatním, s jiným přístupem, to většinou nestojí za to - hádat se s ..................
Taková "diskuse" se nedá vyhrát.
I když musím uznat, že rok základní služby po jejím zavedení, byl zejména v posledních letech před jejím zrušení většinou na nic..
Taky ne vždy jsem byl spokojený s tím co momentálně dělám, co se kolem mne děje a podobně, ale aspoň se snažím objektivně hodnotit.
Jen pro upřesnění:
- Armáda není a nikdy nebyla demokratická organizace, v armádě se plní rozkazy !
Vždy ji řídili a řídí politici, tedy vláda!
Pokud tedy armáda někdy nebojovala-viz pár příspěvků zpět, není to vinou armády, ale politiků.
A samozřejmě naopak, jestli někde a někdy zakročila, tak jen na příkaz vlády a ne že se někdo, nějaký Franta Vonásků v armádě rozhodl.
- Asi jsem měl za celou dobu své služby štěstí na vojáky, protože dodnes se ke mě hlásí, když se náhodou potkáme (kolikrát už si ani nepamatuji kdo to je - bylo jich za tu dobu hodně) a s úsměvem, bez zášti si zavzpomínáme.
A to jsem prošel všechny funkce od velitele čety, až po štáb útvaru.
- Dvacet tisíc možná dnes, když jsem já v roce 2002 končil po 23 letech končil, tak jsem měl čistého 13 500,-Kč !!
A to bez ohledu za 24 hodinové služby, včetně sobota nedělí od rána do večera. Nehledě na měsíce v každém roce, strávené ve výcvikových prostorech na vyvedeních.
Za 23 let jsem vystřídal 7 !! útvarů (krajů, včetně Slovenska) a nikdo se mě neptal, jestli chci, nebo ne.
Jen ať si to někdo zkusí - 23 roků po svobodárnách, bez rodiny a jiných věcí.
To se pak pěkně kritizuje v hospodě od piva, nebo doma z divanu..