Takže výsledek pokusu je přiložen. Nejsem žádný soustružník ani strojař - pouze domácí samouk

s S 28 po tátovi, to pro případ že byste měli výhrady ke vzhledu. Ovšem do běžného vnitřního provedení CZ to celkem zapadá. To je fakt a dál vnitřní vzhledovku CZ neřeším. Na parádu bych si koupil možná něco jiného. Střílí mi to dobře, bez problémů,žere mi to vše a při mém provozu to určitě vydrží. To ale mluvím za sebe - takže 100 lidí ...........
Moje ruky a brejle jsou určitě slabší místo.
Z pohledu spotřeby materiálu je jasné že použití tohoto šroubu je opravdu pouze v nouzi. Jinak materiál je to velmi dobrý.
Díky Marku - to mě nakoplo k te "tvůrčí práci"
Ta tyčka je v nejtlustším konci 10mm silná takže by stačilo tak max.12mm materiál. Ten šroub se mi jako nesoustružníkovi blbě opracovává protože neznám takové specialitky jak co upnout, podepřít atd. Takže mi to navíc strašně trvá.
Asi ale udělám konečnou verzi protože třeba ten konec co trčí ven by mohl být silnější a to opracování hladší.
JInak váha té původní je asi 3 gramy - ta kovová má asi 20 gramů. Takže jestli to někdo dokáže při střelbě opravdu vědecky porovnat...
Taky mě pobavilo to detektivní úsilí a tolik stránek příspěvků k "nepovedené" hlavni CZUB. Stačilo by se totiž podívat na jakoukoliv SP 01 a tu skobu tam mají všechny. Nechce se mi věřit že aspoň pár lidí tady nemá možnost si někde SP rozdělat. Zjevně to ničemu nevadí akorát je to hnusné. Asi tak jakoby vyleštěné hilzny lépe trefovaly. To mě spíše trochu sere to černění co se odírá.
No Patriku udělal jsi to moc pěkně. Holt profík...
P.S.
Jo a to zůžení pro vkládání jsem dělal metodou pokus - omyl