Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
PatrikV
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Příspěvek od PatrikV » 20 kvě 2010 18:25

palong74 píše:nejsem zadny odbornik ale narez si o takovych 30cm delsi desky nez budes potrebovat na pazbu.duvod?protoze pri schnuti ti to po kraji popraska.a co se tyce se susenim tak bych to osobne nedaval do zadne susarny protoze drevo by melo k takovymu ucelu schnout prirodni cestou to je treba na pude pekne podlozeny
Delší fošny určitě. Kvalitní sušárny bych se nebál, dřevo na půdě nikdy nevyschne do potřebné kvality , to bude spíš znehodnoceno různými škůdci.

drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 20 kvě 2010 19:11

Do sušárny to nedávej, pokud to budeš rezat , tak na fošny 8 cm, délku o půl metru víc, pokud to nebude na tu délku, tak namaž čela barvou, jedno jakou a na čela našrubuj plechy, tak ať jsou šrouby co nejvíce v kraji. Prolož to minimálně na dvou místech prokladkama a to v síle poloviny ukládaného dřeva. Pokud to nebudeš honit tak to dej ven na sokle min 30 od země, přikryj to, ať na to nesere a za tři roky to je k práci. Pokud to chceš urychlit tak to přes léto nech venku a na podzim to fikni na půdu nebo do sklepa kde se bude topit a další rok to můžeš zpracovat, Já mám fošny 8 cm buk dub javor jasan hruška švestka lípa modřín smrk borovice a africká jahoda ( železné dřevo), už deset let naskládané na půdě, ještě jsem na to nešáh z něčeho je tam jen fošna z té měkoty i dva kubíky. Ono se to časem sejde. :D :D
My nemáme peníze, my jsme delegace!
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 20 kvě 2010 21:43

drobeki píše:tak to dej ven na sokle min 30 od země, přikryj to, ať na to nesere a za tři roky to je k práci.
:shock: :lol: :lol: :lol: Tak maximálně na zahradní nábytek. Na to aby to mělo potřebných 8-10% to venku ani na půdě neuděláš. Maximálně tak po nějaké době to mít doma přes zimu kde se topí a kde není 80% vlhkost vzduchu. Takoví skladovatele mi vozí dřevo, že z toho chtějí schody - ideální na topení :(
crazy_horse

Příspěvek od crazy_horse » 21 kvě 2010 11:31

Děkuju všem za rady, no uvidim kolik toho bude a v jaký kvalitě. Podložený to určitě bude a ty čela zatřu. Bude to pod střechou, ale vytápěnou místnost pro to opravdu nemám.. :lol:
QB78 5.5 + Leupold(čína) M1E 3,5-10x50
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 21 kvě 2010 11:48

Neměl jsem na mysli celou hromadu, stačí konkrétní přířez na dosušení.
drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 22 kvě 2010 17:13

My z toho dělali modely a tobě se to nelíbí? Když z toho 8% dřeva něco uděláš tak jak dlouho tam tech 8 bude?U nás je vzdušná vlhkost Třikrát větší.
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 22 kvě 2010 18:02

Kde u Vás? V bytě mají dřevěné materiály 10% vlhkost standartně, 12% se používá na dveře okna, výš už není suché ale vzduchosuché tj. na venkovní konstrukce.
Pozor neplést s vhkosti vzduchu přečtenou doma na vlhkoměru, to není to samé.
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 22 kvě 2010 18:11

Přikládám fotku kvůli které jsem si udělal dírky do obložení ve své kanceláři :( , obložení je na místě 2 roky, teď netopím, venku prší a doma mám minimálně 65% vlhkost.
PICT3754.jpg
PICT3754.jpg (65.79KiB)Zobrazeno 1126 x
drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 27 kvě 2010 20:47

Uvažovali jste někdo o asimetrické pažbě? Mě se jedná o pažbu, která bude mít uchop pro levou ruku pod určitým úhlem. Né nahoru a dolů, ale vlevo a vpravo. Při současném uchopu je ruka v nepřirozené poloze v krajní mezi. Přirozenější je mít dlaň pootočenou vlevo.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 28 kvě 2010 07:19

Asimetrická - tzn. asi metr dlouhá a asi metr široká? :twisted: Jestli ale máš na mysli asymetrickou, to je jiná. I na běžných pažbách, pokud jsou stavěny "na míru", se pistolová rukojeť může vyrobit s určitým příčným sklonem. Pokud ale chceš ctít nějaká rozměrová pravidla, nesmí být celková šířka pažby větší, než 60 + 10 mm, tzn. že v jednom směru může být od podélné osy odstup max. 40 mm na jednu stranu (na druhou samozřejmě musí být dodrženo max.30 mm).
PatrikV

Příspěvek od PatrikV » 28 kvě 2010 13:38

Moc tomu dotazu nerozumím - myslíš předpažbí ?

Třeba by ti pomohlo toto:
Obrázek
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 28 kvě 2010 14:21

I´m sorry, jsem levák, tak jsem si neuvědomil, že jde o předpažbí. Podélně skloněné pažby se standardně vyrábějí a co se týká umístění podpěrné dlaně, ta tu pušku (vleže) NEDRŽÍ, nýbrž PODPÍRÁ, takže ti zbraň na dlani leží blíže k palci, tonkrétně na polštářku pod palcem. Tím je dosaženo přirozeném polohy dlaně a nepotřebuješ vymýšlet žádný vyfikundace.
drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 28 kvě 2010 20:14

harpplayer Tonkrétně si myslím, že si každý může postavit pažbu jakou chce a konkrétně já chci předpažbí vychýlit, jen se ptám jestli to někdo nezkoušel.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 30 kvě 2010 07:30

Teď jsi mi to dal sežrat, chlapáku. Jasně, že KONKRÉTNĚ (sorry za překlep). Postav si co chceš a co vyhovuje anatomii tvého těla. Jen potom možná budeš mít problémy, že tě s tím na žádý legitimní závod nepustí. Ale ty vlastně asi stejně žádný ISSF závody asi střílet nebudeš...tak je to jedno.
drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 30 kvě 2010 13:57

Teď jsi na to káp , nebudu. Dělám si to vyloženě pro sebe, ale pokud je to tady jen pro profíky, tak sorry. :lol: :lol:
Ve svazarmu jsem kdysi střílel malorážku, ale to je 3O let, takže v klidku a pohodě.
Odpovědět