HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Teď musím Alexxxusovi odporovat. Nevím sice, na jaký paskvil narazil troj (já bych jednoranného nikdy nekoupil), ale já mám Hatsana v současné době vyladěného během jednoho dne. Samozřejmě se to netýká zásobníků - tady jsem již zavrhnul úpravu zmetků. Pokud je zásobník vyrobený přesně, další už je s patřičným vybavením procházka růžovou zahradou. Mám ale dobrou zprávu, velmi brzy budou zcela přesné zásobníky k dispozici.
Re: HATSAN AT44 PCP
Známí má mněsíc AT -44, a když uvyděl a vyzkoušel Maraudra, tak se málem složil. Koňak ho zachránil, ale hatsan mi už do báráku nesmí... 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Tobbi co ta čeština??
Jinak souhlasím s Bhurtem AT44 je po vyladění skvělá puška - cena/výkon.Nemám k ní výhradu.A k účelu pro který jsem ji od Bhurta pořídil...funguje skvěle 

Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
Jo to beru! Cena je dobrá, manometr, zásobník, slušná zásoba vzduch, závěr SL, ale já nejsem zas takový domácí kutil..., a ten koňak nekradu 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Na jednej strane je pravda, že HW100 je kvalitnejšia zbraň, ako AT44, ale cena je Hatsana je 1/3 oproti HW100. Mňa stála AT44 komplet s optikou, taktickým svetlom, náhradnou vzduchovou kartušou, tlmičom, kompenzátorom, nožičkami, 2 fľaše - 2l a 20l a kopec iného príslušenstva 800 Eur. Samotná AT44 stojí u nás 295 Eur a HW100 950 Eur. Tak si to porovnajte. Ak si chce niekto zastrieľať na záhrade na plechovky a pod., tak si nebude kupovať HW100. Čo sa týka regulátora, dá sa do Hatsana doplniť. Ja mám záhradu dlhú asi 100m a strieľam s tým na 50m na terč priemeru 2-3cm, alebo 80m vzdialenosť na terč priemeru 7 cm(aj v daždi). Ale to používam JSB Exact Heavy 1.175g. To je najpresnejšie strelivo, ktoré mám.
Písali ste o kvalite Hatsana, to neviem koľko vydrží. Je to ale lacná zbraň, takže sa na chyby nepozerajte. Ačo sa týka CZ200, možno je kvalitnejšia, ako Hatsan, ale dizajn je hnus. Mne sa páči Steyr, ale tá stojí 1300 Eur, ale je to len jednoranovka, takže nič pre mňa.
Písali ste o kvalite Hatsana, to neviem koľko vydrží. Je to ale lacná zbraň, takže sa na chyby nepozerajte. Ačo sa týka CZ200, možno je kvalitnejšia, ako Hatsan, ale dizajn je hnus. Mne sa páči Steyr, ale tá stojí 1300 Eur, ale je to len jednoranovka, takže nič pre mňa.
Jediné, kde mám trochu pochybnosti o výdrži, je hlaveň. Je oproti jiným hlavním hodně měkká, i když to samozřejmě není hlavní ukazatel. Abraze (úbytek působením cizího tělesa) roste se čtvercem rychlosti a nutně nemusí platit, že čím tvrdší materiál, tím lépe odolává abrazi, záleží taky na tom, co se po čem pohybuje. Ostatní součásti by měly mít stejnou trvanlivost, jako u jiných značek. (Použitý dural má velkou pevnost i tvrdost, nabíječ mosazný a ocelové součásti rovněž jejsou žádné bláto, funkční součásti spouště jsou buď tepelně zušlechtěné, nebo je na nich ocel vyšší třídy). Jediný úlet v použitých materiálech je plast. který ukončuje válec bicího ústrojí, je v něm zasazen blok spoušťového mechanismu a drží bicí pružinu. Tady bych raději viděl také dural, nebo ještě lépe ocel.
Ahojte
Ja mam jednu technicku.
Viacerí z vas nemaju podpis, kde je kazdemu jasne aku flintu vlastnite. Ked potom pisete " Ta moja to nema ..... " ,tak to sa to velmi tazko dohladava o com pisete. Ci o jednoranke,viacranke,.177 alebo .22
Podpis najdete:
Uživatelský panel - profil - podpis(napiste aku zbran vlastnite) - odeslat.
Verim ,ze to prispeje ku sprehladneniu a vyssiemu komfortu fora. (Na niektorých forach je podpis povinný)
Vdaka za pochopenie.
Ja mam jednu technicku.
Viacerí z vas nemaju podpis, kde je kazdemu jasne aku flintu vlastnite. Ked potom pisete " Ta moja to nema ..... " ,tak to sa to velmi tazko dohladava o com pisete. Ci o jednoranke,viacranke,.177 alebo .22
Podpis najdete:
Uživatelský panel - profil - podpis(napiste aku zbran vlastnite) - odeslat.
Verim ,ze to prispeje ku sprehladneniu a vyssiemu komfortu fora. (Na niektorých forach je podpis povinný)
Vdaka za pochopenie.
Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
add technická
Pochop, že mnozí nebudou vypisovat celý odstavec pušek, které vlastní, navíc když je občas obměňujou. Taky to může působit jako vychloubání.
Pochop, že mnozí nebudou vypisovat celý odstavec pušek, které vlastní, navíc když je občas obměňujou. Taky to může působit jako vychloubání.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No asi 60% lidí není schopna si doplnit alespoň bydliště natož aby psal co má za zbraň.korto píše: Viacerí z vas nemaju podpis, kde je kazdemu jasne aku flintu vlastnite.
Jinak bhurt má pravdu, když si představím některé co všechno by museli vypsat tak bys to četl déle než příspěvek který sem teď sesmolil.
Venca a Zuzka (Zuzule
)

- HonzaH83
- Kontaktovat uživatele:
He, tak s tím nemám problém. Moc toho na skladě nemám

Tiež som to chcel napisať,Korto ma predbehol. Ked pišete o zavadach,alebo problemoch,napište o jaky model Hatsana sa jedna aj či je to 4,5 alebo 5,5.Potom človek spetne musi vyhladavat podla nicu uživatela akeho hatsana kedy kto kupil.
Ozaj včera som zobral jeden zasobnik do prace a prestružil som ho 6h7 vystružnikom,takže teraz su diabolky v zasobniku uplne volne,tak uvidim čo to urobi v praxi.nabijanie ide velmi lahko.
AT-44 cal.22 desaťranka,drevo.
Ozaj včera som zobral jeden zasobnik do prace a prestružil som ho 6h7 vystružnikom,takže teraz su diabolky v zasobniku uplne volne,tak uvidim čo to urobi v praxi.nabijanie ide velmi lahko.
AT-44 cal.22 desaťranka,drevo.
Aj ja som zistil, že má Hatsan mäkkú hlaveň, veľmi ľahko sa opracováva. Dúfam, že ju nebudem musieť tak skoro meniť. Skúsim používať ten zrýchľovací olej na diabolky, aj keď nič nezrýchli, aspoň bude mazať hlaveň a znižovať opotrebenie. Nová hlaveň sa však dá kúpiť.
Ja na súťaže nechodím a na zábavu mi to stačí. Určite je to lepšie riešenie, ako lámačka. Aj keď mám doma aj Slaviu 634 s optikou, moc už z nej nestrieľam. AT44 je oveľa presnejšia.
Ja na súťaže nechodím a na zábavu mi to stačí. Určite je to lepšie riešenie, ako lámačka. Aj keď mám doma aj Slaviu 634 s optikou, moc už z nej nestrieľam. AT44 je oveľa presnejšia.
Ten olej bych do hlavně nepoužíval. Kromě toho olovo maže dostatečně a jak jsem již psal, nemusí být ta tvrdost rozodující. Typický příklad je kalená ocelová hřídel v silonovém kluzném ložisku. Kalená ocel se ojede a silon zůstane netknutý
Možno máš aj čiastočne pravdu, veď aj klzné ložiská sú vyrobené z mosadze a vydržia.
Ten olej sa nestrieka do hlavne, ale do diaboliek. Potom sa nechá hodinu odstáť a môže sa strieľať. Výrobca je Logun. Do JSB diaboliek ho nedávam, iba do Gamo Match. Keď budem mať chrono, tak odtestujem, či aj zvýši úsťovú rýchlosť.
Ten olej sa nestrieka do hlavne, ale do diaboliek. Potom sa nechá hodinu odstáť a môže sa strieľať. Výrobca je Logun. Do JSB diaboliek ho nedávam, iba do Gamo Match. Keď budem mať chrono, tak odtestujem, či aj zvýši úsťovú rýchlosť.
Ziaden olej ti neodporucam,osobna skusenost,jedine co sa ti zvysi je rozptyl vystrelov....