HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak jsem zjišťoval ten závit na ventilu kartuše.Asi moc nepotěším.Mělo to v prackách pět lidí od fochu i programátor CNC.Shodli jsme se v jednom.Turci jsou vychcaní.Udělali si tam vlastní závit.Nejblíže tomuto závitu je -Palcový závit 1 1/16 20UN20.Rozteč zubu 1.27mm.20 závitů na palec (25.4mm).Velký průměr závitu je 26,99,malý 25,61mm.Já jsem naměřil na originál ventilu 27.3mm a 25,4mm.Profil závitu se podobá -Withwort.
Re: HATSAN AT44 PCP
Páni poprosím o radu s mojim problémom. Na hatsanovy pri poklese tlaku v kartuši pod 150 bar začne okolo ihly unikať vzduch. V čom je problém? Už som to aj rozobral, prefúkal, prečistil a furt to isté. Bude problém s tou ihlou alebo s tým mini o-krúžkom na ihle alebo čo? Prípadne treba vymeniť tú pružinu?
Ďík za rady.
Ďík za rady.
Skus si z okolia najst niekoho, kto ma tiez Hatsana a mozes skusit vymenit diely z jeho pusky. Tak uvidis, v com to je.
PS: Nechcem podpichovat, ale co sa neopytas na vzduchovkaroch.sk ?
PS: Nechcem podpichovat, ale co sa neopytas na vzduchovkaroch.sk ?
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
caco,akeho mas hatsana?4,5?
ako prve by som skusil to tesnenie
ako prve by som skusil to tesnenie
Hrubý nákres problému.Jak vypadá ten o-kroužek.Je nějak poškozený?Není křivá jehla?Uvnitř ventilu je umělý kroužek a ještě jedno těsnění.
RZ CZ o-krúžok na ihle vyzerá O.K. tak isto aj ihla sama.
To č. 314 je ten malý silikónový (umelohmotný biely krúžok) a 315 tesnenie pod ním? Akú to má vlastne funkciu?
To greenie keby na vzduchovkároch bola takáto debata o pcp hatsanoch tak by som sa pýtal aj tam.
To č. 314 je ten malý silikónový (umelohmotný biely krúžok) a 315 tesnenie pod ním? Akú to má vlastne funkciu?
To greenie keby na vzduchovkároch bola takáto debata o pcp hatsanoch tak by som sa pýtal aj tam.
Jo.Funkci nevím.Mě utíkal vzduch při 50.Jehlu jsem upnul do soustruhu a vyleštil jemným smirkem všechny styčné plochy.Dokonce Pcp začala být ještě přesnější.
Jediná možnost, že z kartuše kolem jehly utíká vzduch za tlaku je teflonové sedlo ventilu. Kuželka - tzv. jehla bývá přesná. Stačí zafrézovat teflonové sedlo rukou a čtyřbřitou frézou průměru 10 mm. Pokud by byl poškozený O kroužek na jehle, vzduch by unikal pouze při výstřelu.
To bhurt: dík za info. Nenašlo by sa nejaké foto prípadne nákres tejto úpravy. Nerád by som niečo dofakoval.
Bhurt: Tie zasobniky su stale špatne. dnes som upal hatsana do tej nastrelovacej stolice,pretože som myslel že mi optika meni nastrel,ale zistil som že vždy mi dve rany uletia.urobil som asi 8 nastrelov a vždy dve uleteli,tak som ich označil a nedavam tam diabolky.inač tych 8 to je do 1cm.no je to jednoznačne naslabši članok pušky.kamarat kupil zasobnik v kozape a bol evidentne iny ako moj,dokonca aj farbu mal inu,taku šedozelenu.
To-caco.A já už asi vím na co je tam ta gumka č.315.Na ztlumení nárazu jehly,jestli se nepletu.Potvrdí někdo?
Pri 50 bar tlak usiel aj mne. Aj som to mal problem naplnit,unikalo to.. Stacilo vysrobovat zasobnik vonku ,trosku pohybat s ihlou a na druhy pokus uz tesnila. Od vtedy skladujem flintu s min. tlakom 100bar.
Zasobniky. Mal som aj ja zo zaciatku pocit, ze s jednym mi to islo lepsie ako s druhym. Preto pouzivam len jeden, samozrejme ten s ktorym mi to islo lepsie
No na presne zistenia nemam stolicu(myslim tu na upnutie flinty)
Ale suhlasim s Jurom min. za jeden zasobnik(z dvoch),by som ruku do ohna nedal.
Zasobniky. Mal som aj ja zo zaciatku pocit, ze s jednym mi to islo lepsie ako s druhym. Preto pouzivam len jeden, samozrejme ten s ktorym mi to islo lepsie

No na presne zistenia nemam stolicu(myslim tu na upnutie flinty)

Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
Zásobníky - takže zřejmě je situace stále stejná, nejsou kontrolovány. Záleží tedy stále na tom, kdo má jaké štěstí na to, z jaké formy zásobníky dostane. Pokusím se zjistit, jestli je nějaký pokrok s výrobou nových.
Vďaka šikovnosti Black Powdera a aj rade bhurta je problém vyriešený.
Chlapi ďakujem.
Chlapi ďakujem.
2 caco
jsem rád, že to tak dopadlo, právě jsem se chystal upravovat fotky, takže mám o práci míň

jsem rád, že to tak dopadlo, právě jsem se chystal upravovat fotky, takže mám o práci míň