Příspěvek
od Pete » 11 dub 2010 09:40
Provozuji myslivost přes deset let. Jsem a byl jsem členem několika mysliveckých sdružení a lovil v řadě honiteb u nás. Nyní máme honitbu pronajatou za dost velké peníze o LČR až u hranic s Německem, pro mě více než 100 km, ale nestěžuji si. Mám rád přírodu a baví mě lov se zbraní v ruce, nejraději sám daleko od lidí. Jsem tedy myslivec, lovec, pro někoho zbohatlík, víkendový střelec atd., ať si každý vybere, jeho věc. Sám jsem zvyklý respektovat pravidla a zákony a nemám s tím problém. Potkal jsem za tu dobu stovky lidí s loveckým lístkem nebo na střelnicích se zbrojním průkazem a mohu říci, že drtivá většina z nich má obdobný, odpovědný přístup, a to ať se jedná o myslivce z vesnice, lovce z velkoměsta nebo sportovního střelce. A většina z nich byla a jsou pohodoví, vyrovnaní lidé, kteří si nepotřebují držením zbraně něco dokazovat. A jako v každé skupině lidí se i mezi lidmi se zbraní objeví tu a tam člověk nezralý, nevyrovnaný, neodpovědný (např. opilý), agresivní, hloupý atd. stejně jako např. mezi řidiči. A protože se jedná o lidi se smrtící zbraní v dosahu, tak jakékoliv selhání může mít fatální důsledky, které jsou jistě mediálně vděčné a vytvářejí na veřejnosti obraz o lidech se zbraní, který je velmi odtržený od běžné reality většiny z nás. Bohužel, výsledkem je stále větší "utahování šroubů" až šikana i té odpovědné mlčící většiny. Myslím, že bychom měli více držet spolu, jak myslivci, tak i sportovní střelci a hájit svoje právo držet zbraň a používat ji podle jasných pravidel, jinak na to doplatíme všichni.