Tlumic na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
jj brzdí, riešilo a nedoriešilo sa to aj tu : http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp-t5461-735.html . A presnosť väčšina tlmičov zhoršuje, všetko závisí od jeho konštrukcie a presnosti výroby. Na mojej Whisperke ktorú sa mi podarilo už pomerne dobre vyladiť, dokáže zmeniť nástrel jediná prepážka, tolerancia projektil - okraj otvoru prepážky je cca 0,35mm po celom obvode. Zrejme v určitom mieste je medzera väčšia a preteká ňou viac plynu ako na protilahlom mieste, čo pravdepodobne vedie k stranovej odchylke. To je aj jeden z dôvodou prečo som pokus o moderátor zvuku vzdal, ten hlavný je každému jasný. Neslávne takisto dopadol môj pokus o kompenzátor/separátor i keď už sa pracuje na verzii 2.0
Proste ak nie si schopný dokonalo zosiť osu vývrtu s osou otvoru prepážiek tak na to kašli (teda ak nie si ochotný obetovať zhoršenie rozptylu).

FX T12 Whisper .22, Delta Titanium 4.5-30 x 50 SF
Re: Tlumic na vzduchovku
to nejsem teda schopny
) a nic obetovat nebudu.. tudiz opoustim od meho planu
)

Já nevím, ale tlumič netlumič mi to lítá pořád stejně. Ano četl jsem, že někdo naměřil exaktně rozdíl necelé 2m/s v rychlosti, teď ještě jak se měří ta přesnost? Já měl pouze po instalaci tlumiče jinak nástřel, ale po nástřelu s tlumičem zase 30m jedna díra.
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
teda ak dosahuješ s tlmičom rozptylu menšieho ako 9mm na 30m aby sa teda ešte dalo hovoriť o jednej diere tak to ti teda úprimne závidím. Koľko má komôr ? Pokiaľ viem tak všeobecne platí čím viac komôr tým horší rozptyl. Takže asi 3 / respektíve 2 prepážky ?
Teorie tlumicu moc neresim - par uz jsem jich udelal,pokazde bylo nutno trochu preklikat protoze se nastrel posunul (podle me jo dano "nepresnosti" pri vyrobe - nikdy nedokazu udelat nasun na hlaven bez vule,vzdy tam nejaka musi byt), ale soustrel se nijak nezmeni. Pokud tlumic zhorsi soustrel tak je asi spatne vyrobeny.
v publikácii od Antonina Kuchynky sú nástrely z pušky cal. 7.62x39 a evidentne najhorší rozptyl má tlmič s najväčším počtom prepážok. Zaujímavý je ale aj pomerne veľký rozptyl tlmiča iba s jednou komorou bez jedinej kuželovitej prepážky - pravdepodobne to má za následok fakt, že nedochádza k urezeaniu plynov prepážkami. Najmenší rozptyl má samozrejme s kompenzátorom.

Takže ak je konštrukčne riešený tak aby projektil čo najmenej ovplyvňovali výtokové plyny, zároveň je perfektne vyrobený a má menší počet komôr tak rozptyl neovplyvní. To je ale v domácich podmienkach zrejme nerealizovateľné.

Takže ak je konštrukčne riešený tak aby projektil čo najmenej ovplyvňovali výtokové plyny, zároveň je perfektne vyrobený a má menší počet komôr tak rozptyl neovplyvní. To je ale v domácich podmienkach zrejme nerealizovateľné.
Netuším jak je dělaný, ale je to Hatsan.Richi1 píše:teda ak dosahuješ s tlmičom rozptylu menšieho ako 9mm na 30m aby sa teda ešte dalo hovoriť o jednej diere tak to ti teda úprimne závidím. Koľko má komôr ? Pokiaľ viem tak všeobecne platí čím viac komôr tým horší rozptyl. Takže asi 3 / respektíve 2 prepážky ?
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Tři takový kousky mám doma, a doporučuju!
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
dají se teď někde sehnat ? colosus je má nedostupné ... 

FX Maverick compact .22
AirMaks Katran C .22
AirMaks Katran C .22
Jedině čekat až bude dostupnej.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Teda za tú cenu by som čakal viac, dva kúsky tenkého pliešku s podozrivo veľkými otvormi a trochu plastu s penou
Dnes som si čisto len pre TESTík vyrobil dve takéto tesné prepážky
s podobným rozdelením komôr. V exteriéry neni počuť prakticky nič okrem úderníku aj rozptyl sa kupodivou drží v rozumných číslach.

Dnes som si čisto len pre TESTík vyrobil dve takéto tesné prepážky

s podobným rozdelením komôr. V exteriéry neni počuť prakticky nič okrem úderníku aj rozptyl sa kupodivou drží v rozumných číslach.
Tak je to normální konstrukce jako u většiny silencerů pro větrovky (AA či HW to má stejné). Některé pro malorážky jsou hoodně podobné...
Cogito ergo armatus sum.
Ty tlumiče pro hatsany běžně v Polsku používají i na malorážkách.
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Potom je dobrej hodne dobrej moderátor od firmy Hogan, stoji okolo 40-50ti liber v Rakousku jsem jej testoval na malorážce naprosto tichoučka zaležitost.