Air Arms TX200 (HC)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, já ho tam měl a věřím že bude i dnes.
Raději s pravdou padnout, než-li se lží zvítězit.
Re: Air Arms TX200 (HC)
Plnící pin/redukce je vždy v balení (CZ, AA, Daystate...)... Ale určitě doporučuji větrovku! Kor s Cz200S (Hunter) neuděláš chybu.... To jsou dobré, přesné pušky a ten komfort je prostě suprovej-vím, měl jsem HWčko chvilku a po pár střílení s CZ jsem ho musel prodat a mám AA S400 k plné spokojenosti... Ty k CZ bys potřeboval jen lahev (od Alexxe opravdu stačí a nebo dvojčata od Troje) a optiku (to ke každý prakticky)...
Cogito ergo armatus sum.
Díky všem za rady,ještě budu mít nějakou dobu na rozmýšlení,než došetřím peníze.No každou chvíli jsem rozhodnutý pro jinou flintu,možná to také znáte-prostě těžké rozhodování,ale asi nejvěrší luxus by byl s tou Cz 200 hunter,ta mě láká nejvíce,ikdyž myslím,že s tou pažbou to trochu nevychytali,vzhledově dost fádní,asi bych ji trošku upravil,aby vypadala jak se sluší a patří
Mě jen vylekali ty ceny nových flašek na vzduch,kolem 4 a 5 tisíc a víc,to je peklo
Ale dala by se tedy,jak jsem pochopil sehnat o dost levněji ,no a pak "jen" už ta optika a montáž.No ale k tomu se přidá pouzdro a nějaké ty další drobnosti,však už jsem měl také páz zbraní a rozpočet se vždy o něco vyšplhá.Ještě by mě zajímalo u toho nového Huntera,jakou má tedy kapacitu ran při 16J,když píšou ,že má větší zásobník na vzduch oproti starším modelům.Píšou myslím až 150 ran,je to pravda?Zní to dost lákavě.

150 ran je blbost... Ale určitě bude kapacita o něco větší... Regulátor to kdyžtak ještě zlepší...
Cogito ergo armatus sum.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Vrátím se od větrovky opět k AA TX200HC.
Tento týden bych měl dostat zásilku s touto vzduchovkou. Objednávka na můj vkus trvala až příliš dlouho, takže jsem na ni nadrženej jak puboš, který jde na to poprve. Ale už aby to bylo. Optiku mám, ale ne montáže. To dám snad brzy dohromady. Pak přidám pár foto.
Tento týden bych měl dostat zásilku s touto vzduchovkou. Objednávka na můj vkus trvala až příliš dlouho, takže jsem na ni nadrženej jak puboš, který jde na to poprve. Ale už aby to bylo. Optiku mám, ale ne montáže. To dám snad brzy dohromady. Pak přidám pár foto.
150 je nesmysl. Já plním při 100bar a na jedno naplnění dávám ca 50 až 70 ran podle toho, jaký je počáteční tlak. Počet rozumně konsistentních ran bude ještě o něco nižší.cernunos píše:Ještě by mě zajímalo u toho nového Huntera,jakou má tedy kapacitu ran při 16J,když píšou ,že má větší zásobník na vzduch oproti starším modelům.Píšou myslím až 150 ran,je to pravda?Zní to dost lákavě.
Už jsem to někde psal, osobně mi vyhovuje více pažba u CZ 200 S FS.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
A neplní se větrovky na 200bar?
Každopádně je to tady o TX 200.
To pem: Montáž určitě ocel což ty výš, ale hlavně trénovat. Aspoň si sám zkusíš jestli se dá střílet stejně dobře s pružinovkou jako s větrovkou
Každopádně je to tady o TX 200.
To pem: Montáž určitě ocel což ty výš, ale hlavně trénovat. Aspoň si sám zkusíš jestli se dá střílet stejně dobře s pružinovkou jako s větrovkou

Venca a Zuzka (Zuzule
)

- pem
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká montáží, ještě nevím, jaké budou. Chtěl bych se domluvit s Aeronem a nasadit to u něj. Už jsme to předběžně probírali na srazu ve VM.
Ale jak jsem už psal. Můj názor, co se týká větrovky a pružinovky je stále stejný. Dá se porovnat soustřel řekněme na 20 max. na 25 m, ale to už je podle mě hranice. Když pominu střelce, pružinovka zákonitě musí mít větší odchylku než větrovka např. díky konzistenci jednotlivých výstřelů (větrovka s regulátorem na tom bude vždy lépe než pružinovka), díky svým otřesům při výstřelu, které nejsou nikdy stejné a mají vliv na přesnost. Na 30m trefím sklopku, i na 35m, ale co se týká přesnosti střelby (třeba na Online terč) to je docela něco jiného. A to nemluvě o vzdálenosti na 50m. Je pravda, že Kubajzz s pružinovkou přestřílel některé větrovkáře, ale sám s větrovkou nastřílel více než s pružinou. Ale to už je další faktor - střelec a jeho um.
Ale jak jsem už psal. Můj názor, co se týká větrovky a pružinovky je stále stejný. Dá se porovnat soustřel řekněme na 20 max. na 25 m, ale to už je podle mě hranice. Když pominu střelce, pružinovka zákonitě musí mít větší odchylku než větrovka např. díky konzistenci jednotlivých výstřelů (větrovka s regulátorem na tom bude vždy lépe než pružinovka), díky svým otřesům při výstřelu, které nejsou nikdy stejné a mají vliv na přesnost. Na 30m trefím sklopku, i na 35m, ale co se týká přesnosti střelby (třeba na Online terč) to je docela něco jiného. A to nemluvě o vzdálenosti na 50m. Je pravda, že Kubajzz s pružinovkou přestřílel některé větrovkáře, ale sám s větrovkou nastřílel více než s pružinou. Ale to už je další faktor - střelec a jeho um.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No v podstatě máš pravdu jen s jednou věcí bych si dovolil nesouhlasit, konzistence ran je s větrovkou srovnatelná (pokud má větrovka regulátor) ne-li lepší.
Prostě jedna rána jako druhá
Prostě jedna rána jako druhá
Venca a Zuzka (Zuzule
)

- pem
- Kontaktovat uživatele:
Tak už ji mám konečně doma. Dnes jsem ji vyzvedl na poště a bez otálení samozřejmě doma hned vybalil. Pažba je buk. Ale opravdu jsem nečekal, že bude tak krásná. Myslím, že ten buk není lakovaný, ale jen mořený a něčím napuštěn. Neleskne se a je cítit při doteku snad samotné dřevo. Nádhera.
Na zítřek jsem domluven s Aeronem na osazení montáží na puškohled a pak ji vyzkouším. Jsem jak malý děcko, který se těší na novou hračku. Ta puška zatím nemá chybu. Až vyzkouším střelbu s různým střelivem, přidám nějaký terč a foto.
Na zítřek jsem domluven s Aeronem na osazení montáží na puškohled a pak ji vyzkouším. Jsem jak malý děcko, který se těší na novou hračku. Ta puška zatím nemá chybu. Až vyzkouším střelbu s různým střelivem, přidám nějaký terč a foto.
mam tedka QB 36
) ale uz setrim na tuhle vzdusu.Sem proni pevne rozhodnutej. Sem si tohle vlakno procetl vyhledal neco na netu a neco tak krasnyho sem jeste nevidel.. fakt bomba vzduchovka. Sem zvedavej naty trece.

- vendous
- Kontaktovat uživatele:
To pem: Zkus prohnat několik diabol přes chrono ať zjistíš konzistenci, celkem by mě to zajímalo jak je na tom TX
Jinak gratulace
Jinak gratulace

Venca a Zuzka (Zuzule
)

- pem
- Kontaktovat uživatele:
Díky Vendousi. Na rajčeti mám pár fotek mého nového miláčka.
Vystřílel jsem asi 100 ran, abych trochu nastřelil puškohled. Měřil jsem přes chrono 10 ran - úsťová rychlost se pohybovala kolem 250m/s, 15,90 - 15,95 J, stříleno JSB Expres. Zatím jsem jiné diabolky nezkoušel. Mám pouze jednu drobnou výhradu a to je ta, že kovové součásti vzduchovky (vlaveň válec...) jsou upraveny do lesku - jsou na tom vidět veškeré dotyky. Ideální by byl mat.
A teď musím napsat, jak jsem tuto vzduchovku získal.
Objednával jsem ji u pana Kolebače někdy koncem února tohoto roku. Bylo mi přislíbeno, že by měla do měsíce dorazit z Anglie. Měsíc uplynul, možná o něco víc a pan Kolebač mě telefonoval, že zásilka je na cestě a do několika dnů, po zkušebně, ji dostanu.
Jaké však bylo moje zklamání, když jsem se vzápětí od pana Kolebače dozvěděl, že zásilka sice z Anglie dorazila, ale oni zapomněli moji TX200HC mezi ostatní zbraně přibalit. Nechali ji prostě ležet na stole.
Tak jsem čekal další měsíc a modlil se, aby ji zase nezapomněli přibalit. Až do včerejšího dne jsem si vzdůšu vyzvedl na poště. Úhledně zabalená v originál obalu. Nepoškozená, nádherná.
Mezi tím, než mě vzduchovka došla, jsem u pana Kolebače objednal šest krabiček diabolek a počítal jsem s tím, že mi je pošle se vzduchovkou. On je poslal, ale zvláštním balíčkem a zcela zdarma. Jak jsem se od p. Kolebače dozvěděl, dal mi je zcela zdarma jako nějakou satisfakci za opožděné dodání vzduchovky. I když on za to nemohl a chyba byla jen na straně Angličanů.
To je další ukázka vstřícnosti a péče o zákazníka ze strany p. Kolebače. Takových obchodníků je jako šafránu.
Tímto panu Kolebačovi veřejně děkuji.
Vystřílel jsem asi 100 ran, abych trochu nastřelil puškohled. Měřil jsem přes chrono 10 ran - úsťová rychlost se pohybovala kolem 250m/s, 15,90 - 15,95 J, stříleno JSB Expres. Zatím jsem jiné diabolky nezkoušel. Mám pouze jednu drobnou výhradu a to je ta, že kovové součásti vzduchovky (vlaveň válec...) jsou upraveny do lesku - jsou na tom vidět veškeré dotyky. Ideální by byl mat.
A teď musím napsat, jak jsem tuto vzduchovku získal.
Objednával jsem ji u pana Kolebače někdy koncem února tohoto roku. Bylo mi přislíbeno, že by měla do měsíce dorazit z Anglie. Měsíc uplynul, možná o něco víc a pan Kolebač mě telefonoval, že zásilka je na cestě a do několika dnů, po zkušebně, ji dostanu.
Jaké však bylo moje zklamání, když jsem se vzápětí od pana Kolebače dozvěděl, že zásilka sice z Anglie dorazila, ale oni zapomněli moji TX200HC mezi ostatní zbraně přibalit. Nechali ji prostě ležet na stole.
Tak jsem čekal další měsíc a modlil se, aby ji zase nezapomněli přibalit. Až do včerejšího dne jsem si vzdůšu vyzvedl na poště. Úhledně zabalená v originál obalu. Nepoškozená, nádherná.
Mezi tím, než mě vzduchovka došla, jsem u pana Kolebače objednal šest krabiček diabolek a počítal jsem s tím, že mi je pošle se vzduchovkou. On je poslal, ale zvláštním balíčkem a zcela zdarma. Jak jsem se od p. Kolebače dozvěděl, dal mi je zcela zdarma jako nějakou satisfakci za opožděné dodání vzduchovky. I když on za to nemohl a chyba byla jen na straně Angličanů.
To je další ukázka vstřícnosti a péče o zákazníka ze strany p. Kolebače. Takových obchodníků je jako šafránu.
Tímto panu Kolebačovi veřejně děkuji.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No pěknej kousek, jen bych se chtěl zeptat na takovou maličkost.
Jak se ti tam vkládaj diabolky přes tu optiku?
Jak se ti tam vkládaj diabolky přes tu optiku?
Venca a Zuzka (Zuzule
)

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6