Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pro vsechny myslivce co se jich mimouch "dotkl".
Mimouch brazdi lesy v offroadu .. taktez jeho kolega Chorche.
Cili neberte ho vazne. Je to krapet provokater.
On ten "Franta s Lojzou co ma 8 promile v krvi" bude dost mozna slusnej a poctivej clen lesni ci myslivecke straze, co mimouchovi nekde stal v ceste!
Mimouch brazdi lesy v offroadu .. taktez jeho kolega Chorche.
Cili neberte ho vazne. Je to krapet provokater.
On ten "Franta s Lojzou co ma 8 promile v krvi" bude dost mozna slusnej a poctivej clen lesni ci myslivecke straze, co mimouchovi nekde stal v ceste!
nemyslim ze je moc ferovy si utahovat z cloveka kterej ma jinej nazor nez vy
ale je fakt ze je vsechno o lidech..jak se zda andy byt spravny myslivec stejne jako nekolik jinych pritomnych....bohuzel ja s nimi mam taky dost spatne zkusenosti..znam skoro vsechny cleny trech MS v miste sveho bydliste a pak taky na chate a je to SAMEJ *CENSORED*..verim ze nektere honitby spravuji poctivi a svedomiti myslivci, bohuzel jsem se s takovymi jeste osobne nesetkal...

Baví mne Vaše vševědoucnost.
Takže pro upřesnění - nejsem majitelem lesa, zmiňoval-li jsem se o vlastním pozemku, mluvil jsem o cca 500m2 neoplocené zahrady na okraji lesa. Les nevlastním a ani po něm netoužím. Místní myslivci jen zřejmě nabyli pocitu veřejného činitele, když už mají ty flinty

Ano, terénní vozy jsou mé hobby. Nicméně nikdy nebyly příčinou mých rozporů s myslivci. Nejspíš proto, že mimo silnice jezdím jen na závodech a jiných oficiálně organizovaných akcích, povětšinou ve vojenských prostorech, občas v několika málo lokalitách, do kterých nás jejich vlastník pustí (pískovny apod.) a potom při již zmiňovaném zavážení krmelců v podmínkách, na které letité ARO našeho hajného nestačí (Sníh, bahno apod.) Soukromý majetek ctím, stejně jako přírodu a les, ve kterém jsem prakticky od narození vyrůstal.
Většina negativních zkušeností s myslivci pochází zejména ze střelnice, na které se v rámci své práce pohybuji prakticky denně a čas od času se zde s myslivci potkám. Setkání to bohužel nejsou příjemná a velmi často dokonce životu nebezpečná. S takovou lehkovážností a nekázní při střelbě se setkávám pouze u myslivců, kteří jsou mimochodem jen výjímečně střízliví

Ale má averze k mysliveckému sdružení nepramení jen z toho, že se například snaží zasáhnout PET lahev jiným myslivcem vyhozenou do vzduchu a střílí přítom v rozptylu 360°od svého stanoviště, to co mi vadí nejvíce, je už dříve zmiňovaná touha zabíjet, rozhodovat o životě a smrti živých tvorů jen proto, aby si potom mohli trofej pověsit nad krb a počastovat spolu-lovce veselou histrokou z vraždění toho "šestnácteráka, kterej teda nezhasl hned, ale daleko asi nezdrhnul, protože barvil jako ďas.........však ho o víkendu dohledáme.....a ještě ruma, Pepiku..."
Ano, vím, že i mezi myslivci se najdou lidé inteligentní, lidé kterým skutečně jde o dobro přírody a třeba ani nikdy žádné zvíře bezdůvodně nezabili. Dokonce jsem se i s takovými setkal a smekám před jejich úsilím a snahou udělat něco pro dobro přírody. Patří-li někdo z diskutujících mezi ně, má mou úctu a snad by bylo lepší místo k ničemu nevedoucí argumentace udělat něco proto, aby ti horší z nich (a že jich je bohužel, zdá se většina) buď změnili své chování nebo nebyli členy jejich sdružení a kazili tak jeho pověst.
Chlapi strašně se bavím při konstatování, že některá skupina /nyní např.C/, by se měla zpřísnit. Vemte na to jed, že se tím nic neřeší. Již jsem to tu psal několikrát, je to vše o konkrétních, jednotlivých lidech. Snad nejsi Romane tak naivní a věříš tomu, že Tebou deklarované zpřísnění zkoušek sk.C, by tyto jedince u zkoušek vyřadilo. Jakmile projdou zkouškami, budou se chovat, jak se chovali před tím. Ale v MS všichni o těchto nezodpovědných lidech dobře ví ale chybí jim odvaha a chuť jít s těmito lidmi do konfliktu, či jejich provinění řešit a dostat je z našich řad. Hospodáři se kolikrát raději otáčí a hrají si na mrtvé brouky, jelikož s těmito / povětšinou i arogantními a agresivními/lidmi nechtí jít do osobních konfliktů. Takže někdy je pro ostatní členy MS účast např. na společných naháňkách dost riziková záležitost. Pokud nenajdeme dost odvahy k řešení těchto odstrašujících případů,musíme všichni počítat, že i nadále pro veřejnost zůstáváme v jednom pytli s těmito
členy a veřejnost nás bude i nadále vnímat stejně. A vůbec se nemůžeme divit.
členy a veřejnost nás bude i nadále vnímat stejně. A vůbec se nemůžeme divit.
-
-
Problém je v tom,že v naší od přírody a hlavně přirozenosti tak vzdálené civilizaci se lidé na smrt dívají jako na něco nepatřičného,já jsem vyrostl na vesnici,kde myslivci patří k místnímu "koloritu"a jsou součástí společenství,kromně toho pro mně stále ještě není obtížné,klepnout králíka,podříznout slepici,vykuchat kapra,z druhé strany řadu "bouchalů"co znám bych opravdu nechal pobíhat po střelišti s kruhama namalovanejma na zádech...ale je to o lidech,rozhodně dnes nemůžeme znovu po lesích nechat běhat vlky a medvědy,aby se obnovila rovnováha,alespoň třeba v Posázaví bych to nedoporučoval 

Sincityman napsal:
Pokud si pamatuješ vysazení rysů na Šumavě a ty průvodní keci rádoby odborníků že se jedná o zdravotní policii. Nic z toho není pravda. Odnese to každý kus srnčího bez ohledu na zdravotní stav. Když budeš počítat kolem 60 ks srnčího na jednoho rysa a rok, doufám,že si dokážeš představit následky v případě přemnožení. No a můžeš zase řešit v zápětí nízké stavy srnčího atd. Zkrátka s postupem civilizace se nedá naordinovat bez ohledu na všechny ostatní souvislosti přirozená rovnováha v přírodě.

Plně s Tebou souhlasím. Jen ještě čekám, kdy některý z těch zvířátka milovných kolegů začne s tím, jak myslivci vybili všechny zajíce a bažanty. Panové už si uvědomte konečně, že za spoustu věcí nemohou jen myslivci ale především rozvoj civilizace, tím pádem samozřejmě i Vy. Nebo nejezdíte auty, neprodukujete odpady, protestujete proti používání freonů atd. Dnes mluvit o obnovení přirozené rovnováhy v přírodě je tak trochu s křížkem po funusu. Zajíce již nestřílíme kolik let, stavy se však nezvyšují, s bažanty je to to samé v růžovém. Byla tu také vášnivá debata o užitečnosti lišek. Jen pro ty z Vás, co chodíte do lesa jen na ty houby a borůvky. Jednou jsem byl při norování /již je to pár let / a kolegové museli noru kopat, aby dostali ven psa. V noře byly asi tři kostry zajíců a tři, nebo čtyři strnčat. Byla to jedna nora, v našem MS střílíme ročně kolem 60-70 lišek, tak si představte kolik toho zlikvidují ročně. No a zbytek posbírají přemnožená prasátka. V dřívějších dobách jsme nekladli vakcíny prti vzteklině, takže když se lišky přemnožili objevila se vzteklina, či prašivina a stavy se rázem zdecimovaly. Ty rejpálky, kteří se ještě v přírodě nesetkali se vzteklou liškou upozorňuji, že nejsou zdaleka plaché jak tu některý ten houbař psal a jdou po Vás. Již vidím, když by kousla Vaše dítko, jak by to zase odnesli myslivci, že je nestřílí. Jinak Chorche jestli se domníváš, že bychom se báli do lesa kvůli vlkům a medvědům, jsi vedle. Lov by lákal snad každého lovce ale raději si zaplatím poplatkový odstřel v Kanadě, než se pokoušet vrátit nevratné.Problém je v tom,že v naší od přírody a hlavně přirozenosti tak vzdálené civilizaci se lidé na smrt dívají jako na něco nepatřičného,já jsem vyrostl na vesnici,kde myslivci patří k místnímu "koloritu"a jsou součástí společenství,kromně toho pro mně stále ještě není obtížné,klepnout králíka,podříznout slepici,vykuchat kapra,z druhé strany řadu "bouchalů"co znám bych opravdu nechal pobíhat po střelišti s kruhama namalovanejma na zádech...ale je to o lidech,rozhodně dnes nemůžeme znovu po lesích nechat běhat vlky a medvědy,aby se obnovila rovnováha,alespoň třeba v Posázaví bych to nedoporučoval
Pokud si pamatuješ vysazení rysů na Šumavě a ty průvodní keci rádoby odborníků že se jedná o zdravotní policii. Nic z toho není pravda. Odnese to každý kus srnčího bez ohledu na zdravotní stav. Když budeš počítat kolem 60 ks srnčího na jednoho rysa a rok, doufám,že si dokážeš představit následky v případě přemnožení. No a můžeš zase řešit v zápětí nízké stavy srnčího atd. Zkrátka s postupem civilizace se nedá naordinovat bez ohledu na všechny ostatní souvislosti přirozená rovnováha v přírodě.

Rysy by teda "nevychcipali" ani omylom,proste by sa posunuli do dalsej oblasti,kde by nasli dostatok potravy....Chorche píše:nízký stavy srnčího a přemnožení rysů ? A co by pak ty rysové teda žraly ? Podle mně nic - tudíž by se nepřemnožili nýbrš vychcípaly hladem. Prostě by se stav udržoval jako v jiný divoký přrodě. Tzn. ideální stav kořist vs. predátor. Člověk ale do tohodle stavu vstoupil nějak navíc.