Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 16:03

V Beskydech všechny tyhle "nebezpečné" šelmy jsou a chodit po lese se tam nebojím.
Zrovna v neděli jsme si dali 20km procházku.
Musím říct, že místy je bobků, že člověk neví kam dřív šlápnout. :?
Ta zvěř je přemnožená, to mi nikdo nevymluví. Nechápu jak to mohli nechat dojít tak daleko. Normálně by se tolik zvěře nemohlo uživit, ale vším tím vykrmováním a rádobyochranou střílením predátorů to množství zvěře v pohodě přežije zimu a může se vklidu množit do aleluja.
Lesáci tam dokonce musí stavět kolem každého zasazeného stromku plot z prken. :shock: To tam nikdy nebývalo. Dřív dali maximálně na špičku kus alobalu.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
troj

Příspěvek od troj » 20 dub 2006 16:27

nohavica stanislav píše:taky velikým duvodem je zpusob obživy. kolik liška za rok ulovi zajíčků,bažantů a jině užitkové zvěře. každý kdo se jí tak zastává by si ji mněl vzít na nějaký čas domů a seznámít se s jejími stravovacímí návyky. pravdou je že v televizi nebo na obrázku je velice roztomilá, ale to je i tasmánský dábel.
zkus si vzit do obyvaku divoky prase..to bude ficak :twisted:
mimouch

Příspěvek od mimouch » 20 dub 2006 16:34

Ty nesmysly příznivců myslivosti ani nelze přečíst všechny :shock:

Jen co jsem nedůsledně přelétl tento thread, dozvěděl jsem se asi 10 různých argumentů, proč je nutné zabíjet zvěř a jeden je blbější než druhý.

Ano, souhlasím, v dnešní člověkem (a časo zejména myslivcem) pokurvené přírodě již přírodní zákony a rovnováha nefungují tak, jak mají a člověk do jejího chodu musí chtě nechtě zasahovat. Mělo by se tak ale dít zejména s cílem rovnováhu a funkčnost přírody obnovit a to na odborné úrovni. Zabít živého tvora by mělo být tím zcela nejzašším řešením a rozhodování o jeho životě a smrti by mělo ležet na bedrech osoby kompetentní a příslušně vzdělané, nikoli na Frantovi s Lojzou v kamizolkách, kteří mají dohromady IQ90 a 8 promile :!:

Členové mysliveckých spolků by mohli svou lásku k přírodě a zájem o dobro společnosti dokazovat místo se zbraní v ruce třeba s lopatou při sázení nových stromů a místo buzerace ve stylu někdejší pomocné stráže VB raději šířit osvětu. Například přednáškami ve školách, kde by se děti dozvěděli, jak která zvířata žijí, kdy mají mladé atd. abychom děti vychovávali k úctě ke přírodě a ke správnému chování se v ní.
troj

Příspěvek od troj » 20 dub 2006 16:42

Andy píše:
Jak by se ti libilo, kdybys nemohl jit do lesa na houby ci na boruvky? Jelikoz by ti za zady brucel medved a na krk ti dychala hladova smecka vlku?

andy tak tohle snad ani nemuzes myslet vazne ze ne???!!!precetl jsem o vlkach nespocet literatury a tohle mi proste tak bije do oci ze nemuzu mlcet!!!vlk je podle meho nazoru jedno z nejinteligentnejsich zvirat vubec a tyhle bachorky o prepadavani lstivymi vlky si vymysleli opravdu pouze myslivci aby mohli tyto selmy vyhubit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 17:05

mimouch píše:
1. Zabít živého tvora by mělo být tím zcela nejzašším řešením a rozhodování o jeho životě a smrti by mělo ležet na bedrech osoby kompetentní a příslušně vzdělané, nikoli na Frantovi s Lojzou v kamizolkách, kteří mají dohromady IQ90 a 8 promile :!:

2. Členové mysliveckých spolků by mohli svou lásku k přírodě a zájem o dobro společnosti dokazovat místo se zbraní v ruce třeba s lopatou při sázení nových stromů a místo buzerace ve stylu někdejší pomocné stráže VB raději šířit osvětu. Například přednáškami ve školách, kde by se děti dozvěděli, jak která zvířata žijí, kdy mají mladé atd. abychom děti vychovávali k úctě ke přírodě a ke správnému chování se v ní.
ad 1 ) Zabit ziveho tvora je odjakziva prirozena vec. Jestli si nekdo mysli, ze to drive clovek delal pouze pro maso a kozesinu tak se myli. On z toho take mel poteseni. Dnes je to stejne, jen s tim rozdilem, ze jiz na tom lovu nejsme existencne zavisly. Duvody pro ktere to vsak delame jsou stale stejne. Maso, trofej a poteseni. To jsou ty nejprimitivnejsi, ktere pretrvali dodnes. Pak jsou ty racionalni, o kterych se jiz psalo a ktere vsichni tolik odsuzujete. Ty vsak davaji z pohledu dnesni doby nejvice smysl.

A "Franta s Lojzou co maj 8 promile v krvi" uz davno nebrazdi ceske lesy tak hojne jako drive. Vetsina myslivcu jsou slusni a ukazneni. Sem tam se samozrejme "Franta s Lojzou" nekde objevi v tisku. To nepopiram. Ale co, vsude je nejaka ta cerna ovce.

ad 2) To oni delaji s temi stromky a dost casto. Nevidel jsem, ze by myslivci nekoho buzerovali ve stylu pomocnika VB. To je spis utkvela predstava vsech domacich pecivalu, co nevystrci nos z gauce. A co ja vim, tak za detmi se take chodi. Tedy zadna novinka.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 17:14

Andy píše:ad 1 ) Zabit ziveho tvora je odjakziva prirozena vec. Jestli si nekdo mysli, ze to drive clovek delal pouze pro maso a kozesinu tak se myli. On z toho take mel poteseni. Dnes je to stejne, jen s tim rozdilem, ze jiz na tom lovu nejsme existencne zavisly. Duvody pro ktere to vsak delame jsou stale stejne. Maso, trofej a poteseni. To jsou ty nejprimitivnejsi, ktere pretrvali dodnes. Pak jsou ty racionalni, o kterych se jiz psalo a ktere vsichni tolik odsuzujete. Ty vsak davaji z pohledu dnesni doby nejvice smysl.
No konečně, už jsem myslel, že se nenajde nikdo, kdo bude mít odvahu to říct.
Ale že to trvalo.
Olaf

Příspěvek od Olaf » 20 dub 2006 17:26

Kubajzz napsal:
V Beskydech všechny tyhle "nebezpečné" šelmy jsou a chodit po lese se tam nebojím.
Zrovna v neděli jsme si dali 20km procházku.
Musím říct, že místy je bobků, že člověk neví kam dřív šlápnout. Confused
Kubajzz nejsou to náhodou bobečky od oveček???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 17:35

No, nevím jak u vás, ale já jsem ve smrkovém lese ještě ovce neviděl. :wink:
Tam u nás snad ani ovce nejsou.
A jabloně na zahradě mi v zimě taky neožraly sousedovy slepice. :wink:
Olaf

Příspěvek od Olaf » 20 dub 2006 17:43

Pak je to v Beskydech jiné jak na Šumavě. Tam lze dnes ve smrkovém lese potkat nejen ovce ale i krávy. Řada soukromých podnikatelů se o zvířata stará dobře ale jsou i tací, kteří řádně neví ani kde mají dobytek.
mimouch

Příspěvek od mimouch » 20 dub 2006 17:52

Andy píše: ad 1 ) Zabit ziveho tvora je odjakziva prirozena vec. Jestli si nekdo mysli, ze to drive clovek delal pouze pro maso a kozesinu tak se myli. On z toho take mel poteseni. Dnes je to stejne, jen s tim rozdilem, ze jiz na tom lovu nejsme existencne zavisly. Duvody pro ktere to vsak delame jsou stale stejne. Maso, trofej a poteseni. To jsou ty nejprimitivnejsi, ktere pretrvali dodnes. Pak jsou ty racionalni, o kterych se jiz psalo a ktere vsichni tolik odsuzujete. Ty vsak davaji z pohledu dnesni doby nejvice smysl.

A "Franta s Lojzou co maj 8 promile v krvi" uz davno nebrazdi ceske lesy tak hojne jako drive. Vetsina myslivcu jsou slusni a ukazneni. Sem tam se samozrejme "Franta s Lojzou" nekde objevi v tisku. To nepopiram. Ale co, vsude je nejaka ta cerna ovce.

ad 2) To oni delaji s temi stromky a dost casto. Nevidel jsem, ze by myslivci nekoho buzerovali ve stylu pomocnika VB. To je spis utkvela predstava vsech domacich pecivalu, co nevystrci nos z gauce. A co ja vim, tak za detmi se take chodi. Tedy zadna novinka.
A nenapadlo někoho, že doba a s ní i zvyky a obyčeje se vyvíjí? To co bylo běžné a normální před desetiletími či staletími se dnes jeví jako nenormální a časo i trestné? Zajdu-li do krajností, ve starověké Spartě byla novorozená děvčátka zabíjena jako nepotřebná, ve středověku se také nikdo nepozastavil nad inkvizicí, nad pleněním měst, znásilňováním žen........ V nacistickém Německu byl A. Hitler a jeho zrůdné praktiky oslavován, v poválečných letech komunisté zabavovali lidem majetek a zavírali je do vězení nebo přímo zabíjeli....... A tak bych mohl pokračovat. A i když každá z těchto epoch má své příznivce a její praktiky obdivovatele, dnešnímu pojetí světa a života na něm se poněkud vymykají, že? A stejné je to i s myslivostí a obhajobou lovu zvěře pro zábavu tradicemi.

Peciválem rozhodně nejsem, v přírodě žiji, v přírodě sportuji, v přírodě relaxuji. A když mi Franta s Lojzou procházející po MÉM pozemku vyhrožují zastřelením psa, pokud tento hranice pozemku překročí a následně mávajíc průkazem mysliveckého spolku chtějí vidět můj občanský průkaz, nemohu se ubránit dojmu, že se jedná o buzeraci a opájení se pocitem nadřazenosti, který jim dává z části puška přes rameno, částečně zelený klobouček a částečně 5 velkých rumů.... A není to ojedinělá zkušenost, bohužel.

A jistě není náhodou ani to, že myslivce nemůže vystát ani hajný, kterému v zimě pomáhám zásobovat krmelce.........

Nejsem nijak útlocitný, při pohledu na krev neomdlévám, masem se láduji takřka každý den, hnutí Duha a podobné organizace považuji za stádo ovcí vedené tu energetickou, tu jinou lobby a dokonce mi ani žádný myslivec neobskakuje ženu. Nic takového v tom není. Jen mi vadí samozvaní vládcové lesa se svým povýšeneckým chováním a svými zabijáckými sklony, které nejapně maskují péčí o přírodu.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 17:58

Tebe spis zene nenavist k tem konkretnim lidem o kterych si zde neco ubrebt a delas z toho obecne pravidlo.

Neni to tak. A ja ti doporucuji svou nespokojenost nejak resit, jinak se ukouses.

Pokud na tebe "mavaji" nepravem a jsou podnapili a maji zbrane, zavolej na ne PCR. Nenech se.

Zbytecne budes pohlizet na ostatni zkrz prsty.
mimouch

Příspěvek od mimouch » 20 dub 2006 18:07

Kdybys' lépe četl, našel by jsi zmínku o tom, že se nejedná o ojedinělou zkušenost a nejen moji.......

A nejde o nenávist, nic tak hrozného mi myslivci neudělali. Jedná se jen o averzi a skrz prsty se dívám na všechny, to je pravda. A to pro to, co mi na myslivosti vadí nejvíce - bezdůvodné zabíjení zvířat, které je pro drtivou většinu myslivců tou hlavní motivací ke členství v mysliveckém spolku.

A ukousat se, to se rozhodně neukoušu, jen mám potřebu reagovat, když si přečtu takovou hromadu *CENSORED*, kterou jste schopni tak rychle vyplodit :roll:
dusab

Příspěvek od dusab » 20 dub 2006 19:06

mimouch: Zeby ta v TVOJOM lese buzerovali polovnici a kontrolovali ti tvoiju totoznost??? Tak to som este nepocul. Kazdy kto ma nejaky les alebo pozemok tak je predovsetkym jeho a ako s nim nalozil tak sa ma. Ak si uzavrel zmluvu s polov. zdruzenim o polovnom reviri tak mas smolu, ak nie potom ziaden polovnik nema pravo ta kontrolovat a uz vobec nie kontrolovat tvoju totoznost, a je jedno ci je to nejaky Jano a Fero so 4%promile alebo polovny hospodar, alebo hocijaky clen polov. zdruzenia.
Potom nevies co je tvoj pozemok.
K tomu prispevku uz neviem od koho ze sa vsetko vyvija, spolocnost od stredoveku az po sucasnost, Hitlera a pod, zabijani dievcat v Sparte a pod., len tolko. Mas pravdu svet sa vyvija, nedavno sme tu mali totalitu....vsetky lesy boli nase...vsetkych ludi, mohol si si sportovat a chodit kam si chcel a kedy si chcel....ale teraz...je tu demokracia, kapitalizmus (ten najlepsi rezim....az mi je z toho zle), takze nakoniec moze jeden clovek lahko dopadnut tak ze niekto odkupi reviry od vlastnikov pody s ktorymi ma zmluvy a revir bude jeho. On si tam stanovi pravidla a ty nebudes mat ani povolenie do toho lesa vkrocit a nie este sa tam slobodne ponevierat, hladat huby a pod....to ja len na margo toho ze tu niekto pisal ze lesy patria nam vsetkym a kazdy sa moze po lese slobodne pohybovat. Take reviry sa uz pomaly tvoria a niesu to male plochy, osobne poznam jedneho, ktory ma sukromny revir 8 000 ha....
Ale to som trochu odbocil od nasej super temy....nekonecnej super temy... :D
aaares

Náhrady

Příspěvek od aaares » 20 dub 2006 19:14

Jen malá poznámka - myslím, že to tu ještě nebylo zmíněno:

Myslivecká sdružení jsou ZODPOVĚDNÁ za škody způsebené zvěří pěstitelům, zemědělcům atd. - tito mohou po nich požadovat náhradu(podle zákona) za škody způsobené zvěří. Já to nechápu - jak mohou lidé, kteří do sdružení vstupují dobrovolně, platí členské příspěvky, chodí na brigády atd., v podstatě nemají valnou podporu státu, být zodpovědni za škody na plodinách a porostech, které se mohou pohybovat v řádech statisíců. V podstatě by to pro mnohá malá sdružení byla likvidační záležitost. Já v tom cítím jistý nátlak ze strany státu, aby k jisté intenzitě lovů docházelo.

V praxi k vymáhání škod asi příliš nedochází (kdyžtak mě opravte), protože zemědělci nemají pouze právo vymáhat škody na myslivcích, ale také povinnost upravit své osevné plochy podle jistých pravidel(např. plochy nesmí sahat až k lesu, musí v nich být pruhy (prostory) pro plašení a pozorovaní zvěře,....) - tato pravidla zemědělci z valné většiny nedodržují, proto se s myslivci vždy nějak domluví.

Ale představte si situaci, že by po vás, jako po mysliveckém sdružení se stavem společného účtu 300.000 Kč, nějaké zem. družsto vymáhalo náhradu škody 500.000 Kč způsobené zvěří na plodinách za sezónu. Myslím, že by to myslivci mohli rovnou zabalit.
tombr.a

Příspěvek od tombr.a » 20 dub 2006 19:52

mimouch píše:Kdybys' lépe četl, našel by jsi zmínku o tom, že se nejedná o ojedinělou zkušenost a nejen moji......
Mě se zda že jsi trochu přecitlivěli a zaměřeny na myslivce,pokud ti opravdu dělaji takove problemy tak na ně zavolej policii jak ti radi Andy.(pokud to bude opodstatněne).
Nam myslivcum to opět asi žadnou hezkou reklamu neuděla a tv Nova to pěkne rozmazne.Ale aspon bude v našich řadach o nejake" škudce"meně.

Co se děti,přirody,osvěty tyče tak každy rok pořada naše združeni pro deti akci kdy jsou jim ukazana zviřata,prochazka přirodou atd.Spousta znich když uvydi zajice řeknou jeee kralik,srnec je pro ně jelen,kaně nebo poštolka je automticky orel.At se snažime sebevic tak je vice zajimaji sloni,lvi,opice a dalši zveř.Ja si myslim že tohle je spiše věci rodiču a škol aby naučily děti chovat se k te naši přirode hezky.

K sazeni stromku ti řeknu asi tolik,už od deseti let chodim mezi myslivce a mužu rict že stromku jsem za tu dobu vysadil spousty.A kde jsou?Ty co už povyrostli do te "spravne" vyšky jsou pryč protože je lidi kradou na vanoce,nebo si je dokonce vyryji a zasadi na zahradě.To by jsme mohly sazet do nekonečna a nedělat nic jineho.[/b]
Odpovědět