Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Chorche
Re: bla,bla,bla

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 11:48

Olaf píše:Některé příspěvky zaváněly anarchií ale především většina lidí má do detailu promyšlenou likvidaci případného útočníka střelnou zbraní a na druhé straně Ti samí brečí nad veverkou.
Mě se to také nelíbí ale je to také absurdné pán major :lol: :lol: :oops:
Víš co Olafe, to bude nejspíš tim, že ta veverka na člověka nijak neútočí. Nebo znáš ňákej druh speciálních útočnejch veverek ? :lol: Je to o tom, že já bych se nerozpakoval střílet po jakýmkoli útočníkovi. Ať je to zvíře, člověk nebo UFOn ( u toho UFOna speciálně :twisted: ). Ale nemoch bych střílet po někom co mi nic neudělal a neútočí na mně. Ani po zvířeti ani po člověkovi. Po neútočícím zvířeti pouze v případě že bych nemněl co žrát (např. na pustým ostrově nebo někde v jungli) a řešil bych tak otázku vlastního přežití.
To co tady ale odsuzuju (a nejspíš i ty ostatní který se vyslovili proti střílení veverek) je střílení nebo vůbec zabíjení zvířat pro ZÁBAVU. A to je případ VŠECH místních lovců a myslivců.

dusab

Příspěvek od dusab » 20 dub 2006 11:51

Kubajzz: Tak liska je nenormalne uzitocny tvor....hlavne pre kozuch...:-)
Si predstav ze sa tvoj maly syncek, alebo dcerka hra niekde pri lese (ak by si tam napr. byval ako ja, no mne sa to chvalabohu nestalo) a pride pritulna listicka, s ktorou sa tvoja ratolest pohra a ta ju pritom pohryzie, alebo poskriabe....co na to povies teraz?
Lisky sa stale likvidovali a ovela horsim sposobom ako teraz (travenie, pasce a pod.) a stale sa ich pocet neznizuje, ale naopak...
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 11:59

dusab píše:Kubajzz: Tak liska je nenormalne uzitocny tvor....hlavne pre kozuch...:-)
Si predstav ze sa tvoj maly syncek, alebo dcerka hra niekde pri lese (ak by si tam napr. byval ako ja, no mne sa to chvalabohu nestalo) a pride pritulna listicka, s ktorou sa tvoja ratolest pohra a ta ju pritom pohryzie, alebo poskriabe....co na to povies teraz?
to si opravdu představit nedovedu. Tu přítulnou lišku. Podle mně liška jak spatří člověka tak zdrhá.... A jestli by se nějaká přítulná našla tak by určitě tvý dítě nepokousala, pakliže by jí to dítě nějak neublížilo.... :wink:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 12:05

Ta pritulna... ma totiz vzteklinu panove 8)

Proto se lisky vakcinuji a nejenom proto se strili.
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 12:06

No nechci se hádat, ale kdy naposled byla u nás u Lišky nalezená vzteklina ?
dusab

Příspěvek od dusab » 20 dub 2006 12:14

Chorche: Moj pes dvakrat zlikvidoval lisku u nas v zahrade a mala besnotu...
Pes bol nastastie ockovany....
dusab

Příspěvek od dusab » 20 dub 2006 12:14

Andy: Kym to Chorchemu dojde.....vidno ze sa v problematike vyzna....:-)
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 12:15

Chudák lišky.... :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 12:23

Ahá, tak lišky se střílejí kvůli vzteklině. :lol: :lol:
Vy jste dneska humoristi.
Kam na to chodíte? :lol:

Prosím, vemte flinty a běžte vystřílet všechny labutě.
Zachraňte nám životy před ptačí chřipkou! :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
dusab

Příspěvek od dusab » 20 dub 2006 12:25

Kubajzz: Ty asi nemas polovny listok vsak?
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 12:33

Ne Kubajz nema zrejme ani ockovaci preukaz :-) a i kdyby... hned bych mu jej odebral :D ... jelikoz ockovat umi opravdu dobre. :P

A ted vam povim pohadku o tom, proc se lisky strili: :-)

Lisky (jak uz jsem jinde napsal) jsou velmi uzitecna zviratka. Cisti les od zdechlin. Nicmene velice dobre a hojne se mnozi. Proto na ne priroda vymyslela vzteklinu a prasivinu (na lidi AIDS ale zatim to moc nezabira).

Cloveku se vsak toto reseni nezamlouvalo... jelikoz mu liska sem tam nakazila domaci zvirata a dokonce i cloveka samotneho. No a tak clovek zacal mile lisky pred vzteklinou radeji branit. Aby vsak vyvazil misky vah... musel lisky zacit radne strilet.

Od te doby jsou lisky vesmes zdrave, ale casto zastrelene.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 12:52

No já tu pohádku znám v jiné verzi.
Kdysi dávno zvěř mohl lovit pouze majitel pozemku na kterém se zvěř narodila a nacházela obživu. To se ale nelíbilo širokým masám utlačovaného dělnictva a rolnictva a tak využili příležitost a vytvořili lidovou myslivost.
A jelikož jich byly statisíce a každý z nich si chtěl vystřelit, začli si ve velkochovech pěstovat bažanty, kteří byli tak zblblí, že když viděli lišku, tak si mysleli, že je to někdo, kdo jim jde sypnout zrní.
Širokým masám utlačovaného dělnictva a rolnictva se však nelíbilo, že liška neví, že bažanti a zajíci v lese nejsou pro její obživu, ale pro sportovní vyžití zasloužilých členů mysliveckých spolků a tak od těch dob začali vyvažovat misky vah mezi milými liškami a svou vlastní zábavou jejich neomezeným odstřelem.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
xlibor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xlibor » 20 dub 2006 12:56

Chorche píše:No nechci se hádat, ale kdy naposled byla u nás u Lišky nalezená vzteklina ?
nevim jestli byla vzteklina nalezena, nicmene kdyz jsem do nejakeho lesa nebo pole uz vstoupil byla tam vakcinace pro lisky
Kdyz ji milujes, neni co resit.
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 12:57

taky velikým duvodem je zpusob obživy. kolik liška za rok ulovi zajíčků,bažantů a jině užitkové zvěře. každý kdo se jí tak zastává by si ji mněl vzít na nějaký čas domů a seznámít se s jejími stravovacímí návyky. pravdou je že v televizi nebo na obrázku je velice roztomilá, ale to je i tasmánský dábel.
Vik

Příspěvek od Vik » 20 dub 2006 12:59

Kurna to je optimisticka pohadka jak od Járy Cimrmana:D

Muj nazor je, ze vzhledem k tomu, ze puvodni biotop, slozeni zvere a pomery mnozstvi je takove ze uz proste nelze nechat to na samoregulaci, je nutne do toho planovite zasahnout a delat co je nutne. Odstrelit vysadit, nakrmit.... dle potreby.
Ovsem tyto cinnosti by se mely vykonavat s inteligenci a peclivou rozvahou uzkou skupinou k tomu odborne vyskolenych lidi. To by mel byt pravy vyznam slova myslivec. Ale dost lidi to svym chovanim kazi. A je smutne ze nelze, (a nebo se nechce, neb kde je vule najde se cesta, ale esli to plati i v tohle absurdistanu :roll: ) to tem lidem zatrhnout.
Odpovědět