Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Grinch
Kontaktovat uživatele:
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Grinch » 31 bře 2010 16:15

a co licnice,botka,dira na palec?:) to asi nepadlo ze?:( tim sem s mazlem mimo:(

Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 31 bře 2010 17:16

Nechápu proč bys měl bejt mimo. Přečti si pravidla. Zbraň je omezena pouze ráží a nemožností použití BR prvků.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 17:26

Harpe, dej sem prosím k nahlédnutí propozice. A co rukosled, budou na něj kladeny nějaké, specifické požadavky :) ? No, a kdyby to klání bylo v pondělí, tak by mohla Irma dostat můj výsledek v soutěži místo velikonočního výprasku :) Ovšem až po poledni, to je jasný :D

Mimochodem jsem rád, že jsi zorganizoval střelecké, předligové rozpinkání pro známé firmy, včetně sebe :P
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 31 bře 2010 17:34

Sice sis to mohl najít v odstavci SSK Horní Branná jako já, ale protože jsem dnes ve výjimečně dobrým rozmaru, tady to máš skopírovaný:
Sobota 3.4.2010 - "Velikonoční střílení"
Střelnice Horní Branná
Disciplina :
Malorážná odstřelovačka 30+30 (s potvrzovacím cílem)
Speciální terče SSK Horní Branná
------------------------------------------------------------------------------------------
Časový plán :
8.00 prezentace
9.00 nástup a poučení
9.15 zahájení střelby I.směna
------------------------------------------------------------------------------------------
Ceny :
1.- 3.místo diplom a věcná cena
Zbraně, výstroj :
Dle pravidel pro MaO - malorážka bez omezení, puškohled max. 12x52, povoleny stojany, nožičky a pod., nejsou povoleny doplňky pro brenchrest.
Občerstvení zajištěno.

Ještě doplňuji výtah z pravidel ořadatele:
MaO je jakákoliv opakovací (nebo jednoranná) malorážka s optikou (která není podmínkou), povoleny jsou nožičky nebo stojánek o rozteči (max.rozměr základny) 30 cm a max. šířky v ose hlavně 8 cm (např.u dřev.opor), upravená pažba (možná je i libovol.nebo sport.malorážka), optika max. 12 x 50. Terče jsou nestandardní, vytvořené pro tuto disciplinu SSK H.Branná. Speciální střelecká výstroj (rukavice, kabáty, kalhoty, boty apod. nebo breanchrestová výbava (např.stavitelná opora zadní části pažby apod.) není povolena.
Doplněk : není povoleno ani podepření (podložení) hlaviště pažby druhou rukou, pažba smí být opřena jen v rameni, přičemž poloha musí být tak vysoká, aby rozhodčímu bylo zřejmé, že je toto ustanovení dodrženo nebo že se pažba nedotýká země či jiné (třeba maskované) podložky.

Chápu, že pro střelce střílející ligu z MaO jsou některé body trochu atypické, ale buďme rádi, že po letech padla bariera omezení celkového přiblížení dalekohledu.
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 31 bře 2010 17:49, celkem upraveno 1 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 17:46

Pane profesore, znovu a lépe.... Ptám se opakovaně na banální věc ale po zkušenostech z Radvanic : a co rukosled ?
A jaké budou věcné ceny ? Mám si brát svačinu ? :D
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 31 bře 2010 17:47

co je doplnek pro BR??? ja myslel ze to je i stojan.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 17:59

No to je fakt.. A co vodováha ? Je to BR doplněk ? Sundavat ji pak určitě nebudu :)

Ale já mám objektiv 60mm, to jsem jako v pr..li ?
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 18:03

Rukosled opet nelogicky asi v Branný ještě starý sníh neroztál :)
Naposledy upravil(a) sportovec dne 31 bře 2010 22:24, celkem upraveno 1 x.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 31 bře 2010 18:05

To Harp: Diky moc za tuhle snahu .. je to jiste prinosem!

Propozice jsou zde:
http://forum.gunshop.cz/pristi-soutez-3 ... t9554.html

Pravidla MaO v ramci soutezi Zbrane svet. valek jsou zde:
http://forum.gunshop.cz/zbrane-svetovyc ... -t357.html

Pokud jde o MaO, tak plati tato omezeni:
A) optika max. 12 x 50
B) Doplněk : není povoleno ani podepření (podložení) hlaviště pažby druhou rukou, pažba smí být opřena jen v rameni, přičemž poloha musí být tak vysoká, aby rozhodčímu bylo zřejmé, že je toto ustanovení dodrženo nebo že se pažba nedotýká země či jiné (třeba maskované) podložky.

Vse se tedy zda byt jasne .. pravidla jsou sice uvedena pro soutez MaO - libovolný nástřel + 25 ran v ramci soutezi Zbrane svetovych valek .. ale v propozicich "Velikonocniho strileni" je uvedeno, ze se strili dle pravidel MaO, tedy tato pravidla jsou platna i zde.

Pokud se ale podarilo domluvit vyjimku ve vykladu techto pravidel - a bude mozne pouzit puskohled s vetsim zvetsenim, nez je uvedene omezeni 12x52 (napriklad 4-16x50 - pouze s fixaci do 12x) .. bude mozne pouzit i puskohled s vetsim prumerem objektivu - napriklad 10-50x60? .. a pokud ano, bude nutne si "prelepit" objektiv po obvodu o 4mm, nebo to pujde i bez snizovani svetelnosti? Dale mne zajima, jak bude vypadat fixace puskohledu na 12x v pripade, ze puskohled nema primo vyznacenou polohu zvetseni 12X na magnifikacnim krouzku, bude stacit fixace puskohledu do polohy nekde mezi 10X a 15X .. nebo musi byt fixovan na nizsi popsane zvetseni? A nakonec mne zajima, zda bude platit take omezeni polohy - tedy zda bude zakazano podlozit hlaviste pazby rukou, nebo se bude moci strilet s rukou pod pazbou?

Ptam se nejen sam za sebe, jelikoz bych se po letech zase rad zajel do Horni Branne podivat, ale i za ostatni strelce, aby vedeli predem a zcela presne, co mohou a musi na teto soutezi ocekavat a respektovat.

Zatim jsem jeste nenasel ani zadnou oficialni informaci od poradatelu o tom, ze se povoli fixace variablu na 12x! Ackoli Harpovi zcela duveruji, bez oficialnich a jasnych informaci zbytecnou cestu riskovat nebudu.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 21:05

Zakoupil jsem na zkoušku 100ks nábojů Lapua X-ACT. Budou lítat zítra z Anschutz 1913 a 1907. Máte někdo zkušenosti s těmito náboji a Anschutz ?
qwer

Příspěvek od qwer » 31 bře 2010 21:31

Jsou velice dobrý. Dělají opakovatelné grupy. Nemá smysl zde uvádět konkrétní průměry v mm. Jak zde už všichni vědí, každý lauf si to přebere po svém. Nemělo by se ale stát, že jedna z pěti ran někam uteče a zkazí tak grupu. :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 22:05

To zni hezky. Zitra, nejpozdeji v patek je testnu z obou laufu a podam hlaseni vcetne fotodokumentace :). Slysel jsem, ze z Anshutz nelitaji ale uvidime.
qwer

Příspěvek od qwer » 31 bře 2010 22:22

Já vím že z Ansch. 1913 lítají. :D Už se těším co řekneš. Ahoj
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 01 dub 2010 10:35

Na základě všetečných dotazů páně Sidewindera a Sportovce jsem učinil dotaz přímo "u kováře", tedy p. Hajny st., jinak hlavního organizátora soutěže. Vysvětlující pokyny jsou následující:

-Pažba se vzadu nesmí opírat o zem nebo jinou pevnou podložku, ruka nebo paže může být pod hlavištěm podložena libovolným způsobem (stejně jako v lize MaO).
- Maximální průměr objektivu puškohledu musí být 52 mm,větší průměry se nepřipouštějí.
- Maximální přiblížení puškohledu pro závod je 12x, puškohledy s větším zvětšením musejí být nastaveny na 12x - musí být viditelně vyznačeno na stupnici nastavení. Nastavení "někde mezi X a Y" se nepřipouští.
- Aretace nastavení, popř. zapečetění je na libovůli střelce, který je za zajištění plně zodpovědný, pořadatel případně může doplnit vlastní plombu. Posouzení způsobu aretace je v plné kompetenci pořadatele.
- Tato výjimka platí pouze pro Velikonoční závod, pro MaO v rámci závodu Zbraní světových válek pořádaném KSPZ zůstávají původní striktní pravidla beze změn.

Věřím, že vysvětlení jsou dostatečně jasná a kdo se bude chtít závodu zúčastnit přijede s vybavením dle uvedených bodů. Jsem přesvědčem, že se podařilo pro tento závod dosáhnout velmi rozuného kompromisu, takže kdo na něj bude ochoten přistoupit, bude prý v H.Branné vítán. Za sebe mohu říci, že pokud se doma něco nevytelí, jdu do toho.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 01 dub 2010 13:08

Tak to je parada .. s tim zjednodusenim polohy pouze na "pevnou oporu" jsem to necekal a jsem mile prekvapeny .. Takze jestli vse dobre pujde, tak se v HB v sobotu uvidime! :wink:

Strileji to stale na tech 30+30 ran se dvema potvrzovaky na konci?
Odpovědět