va?e sb?rky n?boju
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Je škoda je zmrzačit
To radši nic než to někomu dalšímu zničit...

Cogito ergo armatus sum.
Re: vaše sbírky náboju
je vidět že nevíš jak vypadá opravdovy sběratelsky zápal ... nesbírá se abys vystavoval ale měl ... a chtěl bych vidět jak by jsi delaboroval náboj v hodnotě 40 000 ktery by tvojim zásahem mel rázem cenu ve stokorunáchcrazyking píše:skupin mám dost, ale sbírku dělám bez zápalek a prachu a mám to vystavené volně. když jsou funkční tak se nedají vystavovat je to docela nebezpečný a je škoda, je mít schované v trezoru ne?

Školník 7,62x45 mm (vz.52), ale má bohužel ťuklou zápalku.

"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
školák má vždy ťuklou zápalku,nebo gumovou.
Aha...díky. No je to jedinej školník, kterýho mám.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
a má význam aj naďalej, keď sa do zápalky zmestí úderník?
Náboj 4,6x30 už tu myslím byl, ale ne s ocelovou střelou. Je jím komorována (asi mimo jiné) MP7. Taková malá flobertka s obrovskou průrazností.
Kdo náboj nepozná, ten si ho nezaslouží!
no tak vam taky pridam kousek sbirky na fotcekrtecek85@volny.cz
dotazy na mail Re: vaše sbírky náboju
7,62x39 zápalný 539 - N
7,62x39 zápalný - 539 49
7,62x39 sabotova prubojna strela od sb- vyvoj slavicin ocelova nabojnice
7,62x39 sabotova strela - lapua
tyto strely mají mít extémní průbojnost
7,62x39 PZ ZV vsetín na export.
Dostaly se ke mně dva náboje 7.92 mauser.Prosím o jejich určení.Nerad bych vyhořel.
První náboj:Zeleně zalakované hrdlo a zápalka.Údaje na dně náboje:41,cg,s (pěticípá hvězda),6.
Druhý náboj:Červeně zalakované hrdlo a zápalka.Údaje na dně náboje:42,hlb(b může být i h),s(pěticípá hvězda).9.
První náboj:Zeleně zalakované hrdlo a zápalka.Údaje na dně náboje:41,cg,s (pěticípá hvězda),6.
Druhý náboj:Červeně zalakované hrdlo a zápalka.Údaje na dně náboje:42,hlb(b může být i h),s(pěticípá hvězda).9.
Nejde o to jak je zalakované hrdlo a zápalka ale jak je lakovaná špička střely, pokud není tak žádný problém (pokud to neslezlo)
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Špičky střel jsou stopro čisté.Bohužel jsem bez fotáku.To zalakování má určitě význam.Mám za to že jde v tomto případě o značení typu střely(jádra).Ale nevím to přesně,proto se ptám.
12.7x108, "Ruská padesátka", například kulomety DŠK, ocelová lakovaná nbc, střela průbojně zápalná...
Cogito ergo armatus sum.
Tak to, ze je zapalna sem ani nevedel (musim se zeptat taty, on ji pritah kdysi z vojny:D ).