Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
pitrs2
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od pitrs2 » 27 bře 2010 13:23

No,"nejspíš dobrej oddíl" s docela zvláštním přístupem ke kolegům :? To by se ti na Malé odstřelovačce jak v HK,Praze nebo Nových lesů nestalo. Pořiď si něco s min. zvětšením 24x....poměrně za málo peněz hodně muziky http://www.zbranenaobjednavku.cz/produk ... t-10-50x60 :wink:

sportovec

Příspěvek od sportovec » 27 bře 2010 20:35

Hali : možná v Kroměříži ještě nezakopli o " novou dobu " :) . V podstatě je to jejich problém a neúčast na takové soutěži nemůže mrzet. Netuším odkud jsi ale zkus zavítat mezi nás jak psal Pítrs. Já osobně mám diváky rád , líp mě to pak střílí :D .
mkouba

Příspěvek od mkouba » 27 bře 2010 20:50

Ja bych je zas zak rychle neodsuzoval, preci jen strelecke zavody maji svoje pravidla a o tech bezpecnostnich to plati dvojnasob. Ono je vzdy lepsi se predem domluvit a prijit jako pozvany host. Ale jinak souhlas s tim, ze takhle mnoho priznivcu mit nebudou..
Air Arms EV2 MK III
bobr

Příspěvek od bobr » 28 bře 2010 09:36

no pokud vlastní člověk ZP tak se předpokládá , že jistou úroveň prokázal. V OL na velký s tím nikdy problém nebyl a to tam může být lidí kolik chce - teda pokud se vejdou dovnitř pod třechu kde se střílí páč tam zastolika místa není ;).

Připadá mě to něco jako tu soutěž co střílí jako celoroční ligu někde u Brna a střílí to 2 (slovy dva ) lidi :D

ale proti gustu žádný dišputát a třeba v tom Kromclu mají tolik lidí na závod, že už nikoho dalšího nepotřebujou [ironie] co kdyby náhodou přišel někdo 4. a vyšoupl jednoho z těch 3 z bedny :( [/ironie]
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 28 bře 2010 10:19

Jak říká Bobr, proti Gustovi žádnej degustát, ale pravděpodobně to tam pořádá parta bejvalejch kovanejch svazarmovců. V tý době se dostat na střeliště bylo prakticky nemožný,musel se udržovat maximální klid, mluvit se prakticky nesmělo (co kdyby to maximálně soustředivšího se střelce vytrhlo z jeho stoickýho klidu :twisted: ) . Ještě dnes znám místa (hlavně při závodech ISSF), kde to tak funguje dodnes. Já vím, že střelnice není diskotéka, někdy, hlavně na klubových střelnicích toho místa není moc a při pohybu za střelci hrozí např. zakopnutí o střelcova chodidla, což skutečně nikomu příliš nepřidá na soustředěnosti. Na druhou stranu, kde se má mladý adept naučit správné technice a taktice, než cílevědomým pozorováním těch nejlepších. Dodnes např. vzpomínám, jak jsme se jako střelci okresní úrovně na závodech učili od hvězd úrovně Libora (dej mu Pánbůh nebe) a Gerty Kůrkových a jejich syna, tehdy našeho reprezentanta Petra. Seděli jsme za nimi s pozorováky a stopkami a dělali si poznámky. Nevadilo to ani jim, ani rozhodčím. Zřejmě už tenkrát např. v Chaloupkách i v Ostroměři vládla jistá střelecká osvícenost. To se asi bohužel o Kroměříži říct nedá.
Kluci kroměřížský přestaňte blbnout a pokud to je jen trochu možný, dejte mladým zájemcům jasná pravidla chování se na střelišti a pokud je budou dodržovat, není důvod je vyhazovat ze střeliště. Je to jedna z možností, jak střelbu zpopularizovat. Chápu, že střelnice není stadion a jen málo střelnic má vytvořené prostory pro pár diváků, ale věřím ve vítězství selskýho rozumu. Proto jste homo sapiens, abyste používali řeč k domluvě a ne k prudění. Podívejte se, jakej je např. trend při německý Bundes lize. Spousta střelců ze světa to jezdí střílet, aby si tam zocelili psychickou odolnost. Jasně, že tahat na střelnici řehtačky a bubínky je dotažený ad absurdum, ale zas je to divácky zajímavý. A bez diváků bude střelba sportem bez popularity.
Hali

Příspěvek od Hali » 28 bře 2010 17:42

Tak vydím že všude jinde to funguje úplně jináč,divák a potencionální zájemce o soutěž je vítán a tak by to podle mě asi mělo bejt.Je to tam parta postarších pánů z toho část ze SPŠ v holešově.
"bobr"
Střelců tam bylo tak zhruba asi 10, doufám že jsem moc nepřestřelil s tím počtem
olda_cinkl

Příspěvek od olda_cinkl » 30 bře 2010 14:40

Hali píše:Zdravím, chtěl bych se s vámi podělit o s vé "zkušenosti" koupil jsem malorážku ZKM 456 s tim že bych chtěl střílet soutěž MaO ,ale po dnešní zkušenosti kdy jsem navštívil závody na střelnici kvz kroměříž a chtěl se jako divák podívat na závody jak to tam chodí jakou má kdo optiku abych věděl co koupit ,tak jsem byl ze střelnice vykázán abych okamžitě odešel že pokud nemám zbraň tak tam nemožu bejt i po zdělení že vlastním zbrojní průkaz mě bylo řečeno abych střelnici opustil.Zřejmě si svoji soutěž postavili pro svoji zábavu jak píše v jiném příspěvku pan Cinkl.Po dnešním dni vím že optiku s přiblížením 4 krát je zbytečné kupovat protože tuhle soutěž kterou střelnice kvz kroměříž pořádá nikdy nenavštívím.......
Dobrý den,
co se stalo se již neodstane. Žádná omluva Vám nenapraví zkažený zážitek. Je mi líto, že jste se stal obětí nekompromisního postupu asi ředitele sobotní soutěže MaO. Jeho postup ale musím hájit, neboť se nám na střelby přišli podívat sousedící pejskaři a to už zavánělo problémy. Přeji Vám hodně zdaru a jsem s pozdravem.

Olda Cinkl
regis24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od regis24 » 31 bře 2010 09:02

Omlouvam se za otazku trochu mimo vasi diskuzi.Zavod MaO v sobotu 10.4.2010 v Hradci zacina v kolik hodin?A predpokladany konec? Chtel bych se jet kouknout,budu v PU ve skole takze kousek, a at jsem prolezl stranky SSK Trebes tak Strelectvi cas jsem nikde nenasel. Diky za info.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 31 bře 2010 09:10

prezence v 8 konec tak 14, pojedu od Chrudimi tak Te muzu nekde kolem Globusu nabrat... z Trebice budu vyjizdet v 6, takze tam bych mohl byt tak kolem pul 8 - 0845
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 bře 2010 09:22

Regis 24 : http://www.strelectvi.info Časy jsou v propozicích.
regis24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od regis24 » 31 bře 2010 10:21

Diky!
4 Grinch:
Dik za nabidku, ja uz jsem velkej a jezdim svym autem - navic musim byt aspon chvili v te skole,takze tam dojedu tak kolem 11-12 hodiny,chvili kouknout.
Carsi

Příspěvek od Carsi » 31 bře 2010 10:26

Zdravím

Tak jsem tu narazil na vaši soutěž a musím říci, že mě celkem zaujala. Vlastním ZP a dvě krátké zbraně, ale moc jsem toho nenastřílel, takže mě můžete považovat za amatéra (v tomto duchu prosím o případnou shovívavost se stupidními otázkami :-)). Kdybych si měl pořídit malorážku, zamlouval by se mi opakovačka, ale vzhledem k nutné přesnosti tu jaksi narážím na cenový problém. Jak jsem zkoumal tu vaši diskusi, většina z vás střílí staršími přestavěnými jednorankami. O tom samonabíjecím Rugeru zase píšete, že nemá ani po přestavbách na první místa a jediná opakovačka, kterou jsem zaznamenal je ta Anschütz 1907 REP. Nu – to je moc pěkná záležitost, ale taky pěkně drahá. Tak se chci poptat, jestli mi něco neuniklo a zda někdo z vás nemá nějakou zkušenost, tušení či odkaz na web – existuje vůbec nějaká další opakovačka s dostatečnou přesností? Nevíte něco třeba o Savage Mark II BRJ http://www.savagearms.com/firearms/model/MARKIIBRJ nebo Sako Quad Heavy Barrel http://www.sako.fi/sakoquadmodels.php?heavybarrel?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 31 bře 2010 10:42

Tu Savage moc neznam .. ale uz od pohledu ma problematickou pistolovku .. jinak u teto firmy bych kvalitu srovnatelnou s tercovymi specialy moc nehledal. Sako se ve svete hodne zminuje ve verzi Finnfire .. ale ta uz se nevyrabi .. to by mohla byt opravdu dobra opakovacka. Quad je neco na bazi ZKM 455 .. o nicem.

Jedine, co Ti zbyva je Baikal mod.6 Biathlon, tedy takova mensi, lehci a kratsi SM-2 se zasobnikem, ktera se ale objevuje hoodne malo a je hned pryc :wink: .. jednu jsem strilel nedavno a presnost byla az prekvapiva.

Pak jsou tu ZKM 456 ale u nich, musis mit opravdu vyjimecny kus, aby se presnosti blizil s tercovnicim .. a navic hooodne dobre poladenou spoust, jinak se s tim presne strilet neda.

No a pak jsou tu jednoranky .. treba tahle :wink:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 31 bře 2010 10:56

Ani sem nemusel klikat abych vedel co si mam predstavit pod slovem "tahle" :)
ale je fakt ze tahle je fakt mistrovska !
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 31 bře 2010 15:19

Dovoluji si informovat střelce z MaO, že se podařila z mého pohledu velmi rozumná dohoda s pořadateli Velikonoční ceny v MaO v Horní Branné. Pro tento závod je možno se prezentovat s puškami osazenými optikou s větším přiblížením, než 12x, tato optika však musí být prokazatelně a viditelně zajištěna na přiblížení max. 12x. Tento ústupek z původních pravidel se nevztahuje na závody MaO pořádané v rámci závodu Zbraní světových válek. Bližší informace o závodu viz odstavec SSK Horní Branná. Touto cestou pořadatelům z HB děkuji za vstřícný přístup.
Odpovědět